Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Toficzku no piękna ta kuchnia!

cięzko Ci doradzić z ilościami , ja zazwyczaj robię tak, że jak wiem jaką mam donicę to w sklepie sobie wizualnie rosliny "ustawiam" w donicy, według mnie 1 rodzaj może byc nudny..fajniej będą wyglądały kompozycje, rosliny jakoś bardzo się nie rozrosną w tak krótkim czasie (mam na myśli okres kiedy będą w donicach)

i najlepsze na koniec

słodziak pracuś

xxxxxx

iiiiiii

taaaaaaaaaadaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm ;)

meble ogrodowe.JPG

Szkoda tylko że odkąd stoi na tarasie nie było nawet 1 dnia żeby UŻYĆ :mad:

kupiłam sobie nawet wypas poduchy które leżą o tak

poduchy.JPG

Edytowane przez tofee

teraz dopiero widzę łazienkę - cudna jest!

Dzięki Anetko :)

na zdjęciach wygląda na mega mdłą, w rzeczywistości podłoga bardziej odbiega kolorystycznie od płytek i jest ciut mniej jednolicie. Natomiast mega zaletą tej łazienki jest to, że jest absolutnie bezobsługowa. Totalnie nie widać brudu, co czasami jest aż rozleniwiające :p.

toffee fajnie u ciebie:yes:

i taras zachęcający do kawy porannej i grillowania. ma się na weekand wypogodzić:yes:

a z donicami , mi bardziej podobaja się niedrewniane/ fajne są w Makro. macie u siebie Makro???

Monika mamy, ale jakie to są te "z makro"? Bo mi chodzi żeby było niedrogo skoro ma cieszyć moje oko tylko w tym sezonie, a ta którą znalazłam kosztuje 35 zł i jest 60x30 dodam że takich to ja potrzebuję kilka i za doniczkę w cenie 90 zł/szt. i w górę mówię passsss ;)

W końcu jakieś foty wstawiłaś :p

kuchnia prezentuje się super :D, łazienki również :D

komplet na taras wygląda świetnie (mam prawie takie same krzesła, tylko troszkę ciemniejsze) :D A powiedz mi, gdzie kupowałaś poduchy na te krzesła ? Bardzo mi się podobają.

I widzę, że rośnie wam pomocnik do skręcania mebli :) U nas Olga się strasznie garnie do pomocy. Ostatnio asystowała nam przy skręcaniu regałów w garażu i stołu ogrodowego :D

W końcu jakieś foty wstawiłaś :p

kuchnia prezentuje się super :D, łazienki również :D

komplet na taras wygląda świetnie (mam prawie takie same krzesła, tylko troszkę ciemniejsze) :D A powiedz mi, gdzie kupowałaś poduchy na te krzesła ? Bardzo mi się podobają.

I widzę, że rośnie wam pomocnik do skręcania mebli :) U nas Olga się strasznie garnie do pomocy. Ostatnio asystowała nam przy skręcaniu regałów w garażu i stołu ogrodowego :D

Dzięki za komplementy :p.

Poduchy są z Jyska. Mają teraz przecenę o 50% (a i tak uważam że ceny tych poduch są skandaliczne :mad:). Kolory do wyboru mój i czerwony ale świetnie leża=pasują do krzeseł i materiał wygląda na bardzo porządny.

O tak pomocnik jest do wszystkiego pierwszy, a zwłaszcza do wszystkiego co nie dzieciowe i zabawkowe czyt. raczej nie dla dzieci :lol2:.

Pomocnik najfajniejszy:hug:Toficzku tez widziałam te donice w Makro- fajne były ale ja wciąz nie moge sie zdecydować jakie kupić, najpierw byłam pewna,że drewniane, pomalowane w kolorze tarasu a teraz chyba już nie chcę drewnianych. Te które mi sie mega podobają kosztują 700zł...:Pale takich nie kupię, jeszcze mnie nie pogięło doszczętnie:sick:

Pomocnik najfajniejszy:hug:Toficzku tez widziałam te donice w Makro- fajne były ale ja wciąz nie moge sie zdecydować jakie kupić, najpierw byłam pewna,że drewniane, pomalowane w kolorze tarasu a teraz chyba już nie chcę drewnianych. Te które mi sie mega podobają kosztują 700zł...:Pale takich nie kupię, jeszcze mnie nie pogięło doszczętnie:sick:

Takie za 700 i więcej też widziałam ... popatrzyłam ,powzdychałam, później popukałam się w głowę i grzecznie poszłam dalej. Jakiś totoal absurd :sick:.

A jakie to są te z makro? Kolor, materiał, kształt ... ktoś może coś przybliżyć?

Ja to niecierpliwa i narwana dusza jestem. Dzisiaj pomysł dzisiaj realizacja bo jak nie to się uduszę :D.

Byłam w sklepie przypadkiem znalazłam idealnie pasujące donice do mojego salonu więc hyc do wózka. No ale co do donic ... podreptałam na dział z kwiatkami (nie lubię kwiatków - bo trzeba pamiętać żeby podlewać, bo ZAWSZE usychają mi końcówki, bo jakoś tak chyba wzajemnie się nie kochamy) więc od wieków kwiatów nie miałam. Aleeeeeeeee teraz na forum tak zielono, ja w ogrodzie nic nie robię więc chociaż jakiegoś badyla do domu ... ostatecznie mogę spróbować :p.

Ale do rzeczy ... siedzę w tych roślinach oglądam ... oglądam ... i znalazłam coś odpowiedniego do donic i do miejsca w którym miałyby stanąć. (w domu dopiero doczytałam że to Juka :rolleyes: ).

Ale ... w spokoju wybieram, a tu podchodzi do mnie pan z obsługi i zaczyna wystawiać mi wszystkie tacki z doniczkami i doradza, przebiera że ta gęsta, ta piękna i podaje ... OK myślę ... znam się jak kura na pieprzu, więc pakuję do pierwszych dwóch, które już w wózku kolejne dwie TAKIE PIĘKNE :p.

W domu ... rozłożyłam folie, przytachałam wszystko na środek salonu, a przed całą operacją przesadzania zrobiłam kąpiel roślinom (i już zaczęłam żałować, że spotkałam pana dobra rada ... te jego gęste sztuki myłam i myłam a później tylko pomyślałam że przed Bożym Narodzeniem czeka mnie to samo i dotarło do mnie dlaczego nie miałam roślin :lol2:). No ale ok, wytarłam KAŻDY listek moich Juk (co to jeszcze nie wiedziałam co to) i rozpoczynam przesadzanie.

Okazało się że jedyne rękawice jakie mam są zablokowane w spiżarce (wczoraj zaczęliśmy przemalowanie wiatrołapu i wszystko okleiliśmy - nie miałam sumienia tego zrywać), dobra pal licho manicure ;) , układam roślinki, dosypuję ziemi ... oczywiście liść wlazł mi w oko jak już dosypywałam na koniec przez co pół worka ziemi znalazło się tuż obok folii którą rozłożyłam co by zabezpieczyć podłogę przed ziemią :D. Ale co tam ... biorę się za drugą donicę ... pilnuję żeby były tak samo głęboko wsadzone, żeby były w tych samych kątach donic (wsadziłąm po 2 Juki do 1 donicy - na bogato, a co ;) ).

Na koniec sprzątnęłam cały syf, ustawiłam donice odeszłąm dwa kroki iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

DSC_0457.JPG

NOSZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ukwa ... masakra!!!! Dodam że moje są lewe, a boskiego doradcy prawe :p.

I co teraz???? Przesadzać? Pomieszać????

Kwiaty mnie nie lubią :(

ale historia:rotfl::rotfl::rotfl:

u mnie kwiatów w srodku nie ma bo my alergicy jesteśmy:Pja na Twoim miejscu bym pomieszała. Toficzku ładne te donice masz, Powiesz skąd i co to?

A ja też z tych narwanych:lol2::hug:

Aneta donice, kwiaty i pan dobra rada z Carrefoura :lol2: ... totalny przypadek. Wszystko przez kolor, który jest identyczny jak część moich ścian w salonie , stąd mi światełko błysnęło ;). To jakieś tworzywo, ale jak na sztuczne to nawet ładnie się prezentuje, ma jeszcze dodatkowy plus w postaci takiego wypełnienia, że mniejsze kwiaty możesz sadzić bez tony ziemi bo spłyca donicę i cena ... zapłaciłam niecałe 40 zł za szt :D.

I donice i kwiaty cudne! I Twoje i PanaDobra Rada;):D. Fajnie wyglądają tak parami;). Czy przesadzać... chyba nie... zależy jeszcze gdzie będą stały:).

Łazienki cudne! A na podłodze w mniejszej to drewno to teak czy ipe?

No i spiżarka full-wypassss!!!:lol2: C2H5OH jakby na to nie patrzeć to przemysł i chemia w jednym...;):lol2:

Edytowane przez rasia

I donice i kwiaty cudne! I Twoje i PanaDobra Rada;):D. Fajnie wyglądają tak parami;). Czy przesadzać... chyba nie... zależy jeszcze gdzie będą stały:).

Tam gdzie stoją i to obok siebie :lol2:.

Łazienki cudne! A na podłodze w mniejszej to drewno to teak czy ipe?

To palisander ... lekko przykurzony ;)

No i spiżarka full-wypassss!!!:lol2: C2H5OH jakby na to nie patrzeć to przemysł i chemia w jednym...;):lol2:

:lol2::lol2::lol2: