monika996 18.07.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 toffee no albo zostaw , albo pomieszaj!!! jestes bohaterką w swoim domu:D a ja o tych w Makro z niby betonu są śliczne i nadaja się na taras:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 19.07.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 NOSZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ukwa ... masakra!!!! Dodam że moje są lewe, a boskiego doradcy prawe . I co teraz???? Przesadzać? Pomieszać???? Kwiaty mnie nie lubią A ja bym zostawiła tak jak jest. Wygląda jakby to było zaplanowane. Zaczną Ci się rozrastać i będą rosły w różnym tempie i i tak będzie nierówno . A co do mycia liści, jak miałam jukkę to spryskiwałam ją co jakiś czas wodą. Są też nabłyszczacze do liści i wtedy kurz tak nie osiada. A tak w ogóle to pozdrowienia zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.07.2012 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) A ja bym zostawiła tak jak jest. Wygląda jakby to było zaplanowane. Zaczną Ci się rozrastać i będą rosły w różnym tempie i i tak będzie nierówno . A co do mycia liści, jak miałam jukkę to spryskiwałam ją co jakiś czas wodą. Są też nabłyszczacze do liści i wtedy kurz tak nie osiada. A tak w ogóle to pozdrowienia zostawiam Alicja kopę lat . A ja wczoraj byłam u ciebie i twój zielony dach podziwiałam . A liście ... były tak usyfione że nawet prysznic nic nie dał ... więc spryskiwacz musisz wierzyć tym bardziej by nie pomógł . Ale teraz liczę że będzie lżej ... o ile do zimy nie uschną . Dzisiaj czwartek dzień świeżych ryb. Wpadłam do Auchan i kupiłam sobie krewety, czosnek, pietruchę właśnie pałaszuję ... nie wyszło tek zajeb jak w lokalu ale i tak pychota. A w miedzy czasie szperam co by tu w oknach powiesić. Kolejana fala upałów ma nadejść w tygodniu a ja nic nie ruszyłam co by zapobiec żeby żar się lał do domu . W weekend zrobiliśmy jakieś nieśmiałe podejście do tematu z M. ale jak zobaczyłam jaki mam wybór to się wycofałam okrakiem. Za nic nie potrafię się zdecydować do ja chcę i gdzie chcę ... a co dopiero jakie kolory, wzory ... buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Pamiętacie jak wygląda mój salon? http://img804.imageshack.us/img804/7392/salon.jpg od stycznia nic poza szafką TV się nie zmieniło http://emoty.blox.pl/resource/bag.gif, ale pytanko co byście tam w te okna wsadziły? Jest kilka opcji rolety kasetowe i szlus firany + masywna zasłona roleta rzymska - tylko gdzie jaka i czy wszędzie (nie stać mnie ) poza tym boję się że będzie przytłaczająco, mdło, sama nie wiem kiepsko jakiś miks???? - dużo tych okien i wykusz i różne są ... Totalnie nic nie wiem. Jedno co wiem to że kręci mi się w głowie nadal kolor musztardy w salonie, więc może jednak zasłony???? Pisać ... cokolwiek, kolory, pomysły, wzory, miejsca ... cokolwiek a nuż mnie natchnie . Malinka z bitą śmietaną na deser .... mniam mniam mniam .... Edytowane 19 Lipca 2012 przez tofee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.07.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 ja w temacie okien nie pomogę bo ja jestem fanka golasów:yes::Du mnie bedą żaluzje fasadowe tylko jeszcze nie wiem kiedy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.07.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Aaaaaaaaaaa, zachłysnęłam się tym fotkami i nie wiem od czego zacząć Toficzku, super u Ciebie, wszystko mi się podoba Krzaków nie przesadzaj, i tak będą rosły jak będą chciały Mnie za to intryguje co to za czarna folia wystaje za doniczkami przy podłodze? Co Ty tam kombinujesz? Jeśli chodzi o dekoracje okienne to rolet rzymskich jakoś nie widzę... chyba że bardoz proste, z gładkiego materiału, żadnych tam wzorków... Ja u Ciebie widziałabym jasne/ jasnoszare lub beżowo-szare zasłony i ewentualnie proste zwykłe firany (jeśli lubisz firany), np takie jak u Reni. Druga opcja - masz wysokie nadproża, więc nie byłoby problemu ze składaniem - co myslisz o żaluzjach montowanych do sufitu? Edit: rolety kasetowe to te takie zwijane montowane do profili okiennych? NEVER! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.07.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Ja u Ciebie widziałabym jasne/ jasnoszare lub beżowo-szare zasłony i ewentualnie proste zwykłe firany sluszna opcja, tez mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.07.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Aaaaaaaaaaa, zachłysnęłam się tym fotkami i nie wiem od czego zacząć Toficzku, super u Ciebie, wszystko mi się podoba Krzaków nie przesadzaj, i tak będą rosły jak będą chciały Mnie za to intryguje co to za czarna folia wystaje za doniczkami przy podłodze? Co Ty tam kombinujesz? Jeśli chodzi o dekoracje okienne to rolet rzymskich jakoś nie widzę... chyba że bardoz proste, z gładkiego materiału, żadnych tam wzorków... Ja u Ciebie widziałabym jasne/ jasnoszare lub beżowo-szare zasłony i ewentualnie proste zwykłe firany (jeśli lubisz firany), np takie jak u Reni. Druga opcja - masz wysokie nadproża, więc nie byłoby problemu ze składaniem - co myslisz o żaluzjach montowanych do sufitu? Edit: rolety kasetowe to te takie zwijane montowane do profili okiennych? NEVER! Szary - troszkę chciałam koloru wprowadzić bo strasznie jednolity ten mój dom . A dlaczego Edit: rolety kasetowe to te takie zwijane montowane do profili okiennych? NEVER! :sick: ??? Myslałam o roletach tak czy siak, dla zasłonięcia okien jak jest gorąco ... żaluzji nie chcę bo nie chce mi się tego czyścić a po jakimś czasie wygląda to masakrycznie jak tona roztoczy na tym siedzi ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.07.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Szary - troszkę chciałam koloru wprowadzić bo strasznie jednolity ten mój dom . Toficzku, a o jakim kolorze myślisz? No i zasłony to są duże powierzchnie... aż tyle tego koloru chcesz? nie wystarczą np różowe poduchy? A dlaczego :sick: ??? Myslałam o roletach tak czy siak, dla zasłonięcia okien jak jest gorąco ... żaluzji nie chcę bo nie chce mi się tego czyścić a po jakimś czasie wygląda to masakrycznie jak tona roztoczy na tym siedzi ... . Dlaczego? Naprawdę o czymś takim myślisz? W salonie??? http://zaluzje.sklep.pl/galeria/zdjecia/828/zolta roleta w kasecie z prowsadnicami Slask - popup.jpg Sorki z góry jeśli kogoś urażę, ale dla mnie takie rolety są po prostu obrzydliwie brzydkie:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.07.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Toficzku, a o jakim kolorze myślisz? No i zasłony to są duże powierzchnie... aż tyle tego koloru chcesz? nie wystarczą np różowe poduchy? Dlaczego? Naprawdę o czymś takim myślisz? W salonie??? http://zaluzje.sklep.pl/galeria/zdjecia/828/zolta%20roleta%20w%20kasecie%20z%20prowsadnicami%20Slask%20-%20popup.jpg Sorki z góry jeśli kogoś urażę, ale dla mnie takie rolety są po prostu obrzydliwie brzydkie:no: Oj ta oj tam ... wybrałaś białe z płachtą moreli i marudzisz że brzydkie Serio jakoś nie widzę w tym nic odpychającego a mają na prawdę wiele zalet. Ale wracając do zasłon. U mnie jest jeszcze jedne problem ... ten wykusz . Przecież tam nie naćkam zasłon ... ani nie zostawię łysego a na całość dokładnie to samo wydaje mi się przytłaczające ... i wracamy do punktu wyjścia http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/wallbash.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.07.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 http://zaluzje.sklep.pl/galeria/zdjecia/517/%C5%BBaluzje_Rolety_Akces_Sosnosiwec11%20-%20big.jpg czy te jednak nie wyglądają ciut inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.07.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 ale morelkowa płachta dobrana do ściany no a Tobie kolor się marzy Tofee, no to może na wykusz te rzymskie, skoro obawiasz się, ze tam będzie zasłona na zasłonie? ale błagam, nie dawaj w salonie rolet kasetowych.. mnie się jakos z blokami z wielkiej płyty kojarzą... nic na to nie poradzę... a może po prostu ładnie dobranych nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.07.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 no te może i ciut lepiej się prezentują, ale ja osobiście serca do nich nie mam - uprzedziłam się na amen:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.07.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 ja podobnie jak Elena mam mieszane uczucia do tych roletek, mam nadzieję że nikogo nie urażę ale ja u siebie bym ich za darmo nie chciała... Skoro koniecznie chcesz cos na okna to najpredzej rolety rzymskie ale z klorem bym nie szalała bo to wydatek nie mały a kolor się szybko znudzi, poszłabym w coś neutralnego, eleganckiego - jakiś krem ewentualnie beżyk delikatniutki (u siebie bez zastanowienia pojechałabym z szarym:lol2:) A jak Ci się chce koloru to moze spróbuj z dodatkami, poduchy w kolorze, podkładki pod talerze, swieczniki...ja bym widziała u Ciebie turkus albo wrzos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.07.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 ale morelkowa płachta dobrana do ściany no a Tobie kolor się marzy Tofee, no to może na wykusz te rzymskie, skoro obawiasz się, ze tam będzie zasłona na zasłonie? Ale że w oknie na tarasowym firanka + zasłony a obok w wykuszu rzymskie? I jakie rzymskie "zasłonowe" czy "firanowe". Nadal to wszystko nie rozwiązuje mi problemu nagrzewania domu w upały . M. będzie wkurzony jak mu pokarzę naszą dyskusję ... bo on już miał wszystko poukładane, a tu tyle nowych koncepcji . A ja nadal do niczego nie jestem przekonana. Wizualnie najbardziej podobają mi się drewniane żaluzje, ale są mega niepraktyczne. Najbardziej praktyczne rozwiązanie porównałaś do wielkiej płyty aaaaaaaaaaaaaaaaaaa http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/wallbash.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.07.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 ja podobnie jak Elena mam mieszane uczucia do tych roletek, mam nadzieję że nikogo nie urażę ale ja u siebie bym ich za darmo nie chciała... Skoro koniecznie chcesz cos na okna to najpredzej rolety rzymskie ale z klorem bym nie szalała bo to wydatek nie mały a kolor się szybko znudzi, poszłabym w coś neutralnego, eleganckiego - jakiś krem ewentualnie beżyk delikatniutki (u siebie bez zastanowienia pojechałabym z szarym:lol2:) A jak Ci się chce koloru to moze spróbuj z dodatkami, poduchy w kolorze, podkładki pod talerze, swieczniki...ja bym widziała u Ciebie turkus albo wrzos... ja też o kolorach myślałabym jedynie w postaci dodatków i dokładnie turkusik też mi przez głowę przemknął ufff, ulżyło mi że nie tylko ja za roletami nie przepadam Ale że w oknie na tarasowym firanka + zasłony a obok w wykuszu rzymskie? I jakie rzymskie "zasłonowe" czy "firanowe". Nadal to wszystko nie rozwiązuje mi problemu nagrzewania domu w upały . M. będzie wkurzony jak mu pokarzę naszą dyskusję ... bo on już miał wszystko poukładane, a tu tyle nowych koncepcji . A ja nadal do niczego nie jestem przekonana. Wizualnie najbardziej podobają mi się drewniane żaluzje, ale są mega niepraktyczne. Najbardziej praktyczne rozwiązanie porównałaś do wielkiej płyty aaaaaaaaaaaaaaaaaaa http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/wallbash.gif A jaką koncepcję miał M? Rolety rzymskie w wykuszu to raczej zasłonowe niż firanowe jeśli mają chronić przed słońcem ... Toficzku, a od jakiej strony macie okna tarasowe? U mnie to wschód czy też raczej taki południowy wschód - mam tylko zasłony i w te upały jak nie otwierałam okien to w domu był idealny chłód. Wietrzyłam bardzo wcześnie, a potem dopiero na wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.07.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 ja stosowałam tę samą metodę co Elena odnosnie wietrzenia, okna mam gołe i kiedy na zewnątrz w cieniu mieliśmy 35 stopni, w domu - na dole maksymalnie 24...jeśli chcesz się tak naprawdę schronić przed promieniami to pozostaja jedynie rolety albo zaluzje zewnętrzne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.07.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 fakt, na dole zawsze było przyjemniejsze powietrze niż na poddaszu, tam jednak zawsze trochę cieplej - u nas brak wentylacji mechanicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.07.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Aaaaale kupilas swietne donice! I ta cena!!! Podobaja mi sie bardziej niz moje Maja idealny ksztalt i sa idealnie ... tanie . Buuuu, przeciez swoich nie wywale :bash: A w ogole jak Ty mowisz ze tak wiele brakuje w Twoich wnetrzach to ja nie wiem co mam myslec o swoich. No tylko sie wziac, isc i upic :sick: mnie się jakos z blokami z wielkiej płyty kojarzą Ha!Mnie dokladnie tak samo. Nie lubie tego i nie polubie, no chance i jeszcze ta plastikowa badziewna kaseta. Brrrr Tofi, Ty rob rzymskie. Ladne gladkie rzymskie, z fajnego materialu (jakiegos naturalnego, a'la len), jasne, popielate np. Beda u Ciebie wygladaly super. Sa wnetrza do ktorych pasuja bardziej i Twoje do nich naleza. Ja tez bym chciala rzymskie, ale z kolei u mnie najnormalniej w swiecie nie pasuja I takim sposobem siedze sobie z golymi oknami bez zadnego pomyslu A, swietna spizarka! Kurcze, wszyscy robia te spizarki tak o, a u nas wielki problem i podobnie jak z powyzszym z tym tematem tez sie bujamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 19.07.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Ja też z tych co to polubiły gołe okna. Ale lubię taki delikatny materiał coś jakby szyfon, tiul jako firanki (bez wzorów). To lekko przytłumia światło, lecz nie chroni całkiem. Chyba dziewczyny mają rację i rzymskie byłyby najlepsze. Spodobały się mi ostatnio również żaluzje aluminiowe. Ostatnio widziałam u Mazo i zaskoczyło mnie, że to dobrze wygląda. PS Kopę lat bo nie miałam siły kopać się z komputerem, który odmawiał posłuszeństwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.07.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 od stycznia nic poza szafką TV się nie zmieniło http://emoty.blox.pl/resource/bag.gif, ale pytanko co byście tam w te okna wsadziły? Jest kilka opcji rolety kasetowe i szlus firany + masywna zasłona roleta rzymska - tylko gdzie jaka i czy wszędzie (nie stać mnie ) poza tym boję się że będzie przytłaczająco, mdło, sama nie wiem kiepsko jakiś miks???? - dużo tych okien i wykusz i różne są ... Totalnie nic nie wiem. Jedno co wiem to że kręci mi się w głowie nadal kolor musztardy w salonie, więc może jednak zasłony???? Pisać ... cokolwiek, kolory, pomysły, wzory, miejsca ... cokolwiek a nuż mnie natchnie . Malinka z bitą śmietaną na deser .... mniam mniam mniam .... http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/7168/markizeta-zaslony-w-pasy-pionowe-luksja-popiel-szeroka-290-cm.jpg albo trochę szaleństwa i koloru;) http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTc-tfR9GlE_TR2EswoaZwi7RM1PdCWPII6W4gr6QjrC59zvDVm http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzmX1ySNvdQvoYq7-OUCCf8si3F6U5ucmJq1thnGObljFcvD5X0w http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRV4rplJkwDbGXKd9U6pGGQx-C1JzQRXmKoIkfcgs_twCxHgo44kA Masz nad oknami idealnie dużo miejsca na to rozwiązanie: http://www.bonprix.pl/obrazki/0/0/0/0/0/2/3/0/7/2/images//0/cit237x04_600.jpg(uwielbiam ten zestaw:cool:, tylko tego karnisza nie znoszę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts