Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

ja podobnie jak Elena mam mieszane uczucia do tych roletek, mam nadzieję że nikogo nie urażę ale ja u siebie bym ich za darmo nie chciała...

Skoro koniecznie chcesz cos na okna to najpredzej rolety rzymskie ale z klorem bym nie szalała bo to wydatek nie mały a kolor się szybko znudzi, poszłabym w coś neutralnego, eleganckiego - jakiś krem ewentualnie beżyk delikatniutki (u siebie bez zastanowienia pojechałabym z szarym:lol2:) A jak Ci się chce koloru to moze spróbuj z dodatkami, poduchy w kolorze, podkładki pod talerze, swieczniki...ja bym widziała u Ciebie turkus albo wrzos...:yes:

wyjęłaś mi to z ust ,dodatki grafika,obraz,poduchy,,kolorowe zasłony znudzą Ci się.

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Za to przymierzam się baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo powoli do przenosin Tymuszki do "jego" pokoju. Plan i koncepcja jest. Dzisiaj zrobiliśmy mikro krok w stronę końca ...

DSC_0480.JPG

DSC_0484.JPG

dodam że nie chodzi o expedita ;).

Zastanawiam się czy taki fotel zmieści się do zwykłego kombi?

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ektorp-jennylund-fotel__58694_PE164179_S4.jpg

Chciałam taki do czytania bajek przed snem, plus na awaryjne sytuacje typu kiblujesz przy maluszku bo chory itp.

Dojdzie białe łóżeczko, już takie dla doroślaka i jakaś mała komoda, pewnie trzy szufladowy malm.

Szukam też nadal oświetlenia. Od przepięknych obłoczków, które kiedyś znalazłam, niestety tylko w sieci :( nie znalazłam nic co by wpisywało mi się w koncepcję pokoju "lotnika w niebie" a na hand made jakoś brak mi zdolności http://forum.muratordom.pl/images/smilies/mad.gif.

Edytowane przez tofee

Gorzej niż źle, nic nie spełnia wszystkich oczekiwań. Przegrzebałam net, znalazłam kilka fajnych opcji ale boję się że mnie wycena zabije :rolleyes:

grunt to pozytywne nastawienie :D ale rzeczywiście ceny tkanin powalają... pamiętam do dziś swoją wycenę na wszystkie okna :rolleyes:

Za to przymierzam się baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo powoli do przenosin Tymuszki do "jego" pokoju. Plan i koncepcja jest. Dzisiaj zrobiliśmy mikro krok w stronę końca ...

dodam że nie chodzi o expedita ;)

Bardzo mi się podoba :yes: bardzo delikatny kolorek i subtelny męski akcent :D

A expedit też niczego sobie ;)

Noo, ladnie ladnie, mnie szczegolnie sie podoba :p (moze T zostanie pilotem? ;))

A ten fotel jest swietny. Od razu sie chce w nim zasiasc, bajke przeczytac :yes:

Jesli o oswietlenie chodzi, ja Ci raczej nie pomoge. Nie mam pojecia co fajnego do chlopiecego pokoiku jest na rynku

Sama tez bym miala klopot gdybym na swoja (Lil) motylkowa lampe nie trafila, bo nic mi sie nie podobalo

DSC_0480.JPG

Zastanawiam się czy taki fotel zmieści się do zwykłego kombi?

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ektorp-jennylund-fotel__58694_PE164179_S4.jpg

Pokój : łaaaaał, jaki super samolot. Co to ? Naklejka, namalowane, tapeta?

Czy fotel się zmieści do samochodu nie wiem.

Mam taki sam, co prawda na razie stoi w kuchni, bo z dzieciowego pokoju został wyproszony przez szafę dla Małej. Sprawdzał i sprawdza się doskonale. Przesiedziałam (przedrzemałam) przy Młodej na tym fotelu niejedną noc. Teraz służy mi jako miejsce wytchnienia w kuchni.

Dziewczyny, dzięki za propozycje. Przyznam szczerze że wszystkie wklejone są mi znane i jakoś nie mam przekonania :(. Oferta kierowane typowo dla dzieci wydaje mi się "tandetna", nie wiem jak to odpowiednio określić ale brakuje mi tutaj dopieszczenia, bliska jestem lamp wklejonych przez Monię, jednak przez cały czas liczyłam na ......... sama nie wiem jakiś los od niebios że jednak mnie natchnie, że znajdę coś co będzie kompromisem albo sama nie wiem.

Myślałam też o ledowych propozycji Ikea, ale boje się że będą dawać mało światła

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/onsjo-zyrandol__0138773_PE298599_S4.JPG

tutaj mogłabym przyczepić jakieś leciutkie modele ...

albo

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/haggas-lampa-wiszaca__0138763_PE298589_S4.JPG

echhhhhhhhhhhhhhh

Motyw na ścianie to naklejki. Chciałam malunek, coś w stylu grafilti ale potencjalny wykonawca (wbrew własnym interesom) zniechęcił mnie do malowania, że podobno póżniej ciężko zamalować taki motyw i podesłał mi super stronkę z naklejkami.

W planach są jeszcze chmurki, ale uparłąm się że mają być "trójwymiarowe" i już nie chciałam naklejek tylko coś wyciąć z płyty i przyczepić takie "odstajace" od ściany .... ciekawe kiedy powstaną i kto je wykona :rolleyes:.

Efekt mostu i samoloru jest super, na żywo wygląda sto razy fajniej ... niestety to kropla w morzu ... a czasu ciagle brakuje :(

Tofeeczku, miałaś w ręku tą lampkę-samolot? Nie ma w nim nic tandetnego, wykonana jest z drewna i bardzo porządnie. Do dziecięcego pokoju lampę kupujesz na kilka zaledwie lat, a ta akurat nie jest droga i zapewniam Cię, że warta swojej ceny. Takie lampy jak pokazujesz, to Mu sprawisz jak będzie nastolatkiem;).

Tofeeczku, miałaś w ręku tą lampkę-samolot? Nie ma w nim nic tandetnego, wykonana jest z drewna i bardzo porządnie. Do dziecięcego pokoju lampę kupujesz na kilka zaledwie lat, a ta akurat nie jest droga i zapewniam Cię, że warta swojej ceny. Takie lampy jak pokazujesz, to Mu sprawisz jak będzie nastolatkiem;).

Pewnie masz rację. Kłopot w tym, że często dziecięca "estetyka" bardzo kłóci się z moja wew. poczuciem co ładne ;). Te powyższe chciałam "przyozdobić jakimiś papierowymi "modelami" ale chyba pójdę w dziecięcy model i będzie szlus...

No to może ja wetnę swoje 3 grosze :lol:

Jeśli chodzi o coś na okna, to ja u ciebie widzę rolety rzymskie w wykuszu w jadalni, natomiast w salunie w tej samej takinie co rolety w jadalni :rolleyes: proste długie zasłony :)

Natomiast te proste roletki, wcale nie są takie brzydkie :p, pod warunkiem że będą dodatkowe zasłonki, ja zrobiłam tak u mojej Mai i wyszło całkiem fajnie, pozwolisz że wkleję fotkę, później usunę.

Dziecko ma komfort wieczorem bo nikt jej nie zagląda, dłużej pośpi, ma chłodniej, a wiochy chyba takiej nie ma :rolleyes:;)

http://img843.imageshack.us/img843/684/dsc08942n.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Pokoik synka cudnie się zapowiada, obstawiam żyrandol Rasi, póki synuś maluszek, a i świetnie będzie pasował. Nie jest to aż tak droga zmiana by w przyszłości kupić bardziej poważny:cool:

A tak w ogóle to w końcu więcej fotek wrzuciłaś i wreszcie można podziwiać twój śliczny domek:)

Oj i do mnie zajrzałaś :wiggle: supa!!!

Ja też uważam że "wioski" nie ma, to już tym babom na FM się poprzestawiało ;). MarJel pokoik Mai śliczny ... bez pudła, a komfort zaciemnionych okien na pewno jest bardzo odczuwalny ...

Dzięki za kolejne dobre rady. Chyba będą jednak u mnie te rzymskie ... jak wygram w totka ;), na razie odczuwam polskie klimaty zmienne i jakoś mnie nie pili do inwestycji.

Lampa Rasi wygrywa i zostanie zakupiona tuż po fotelu :wiggle:.

Martuś, po pierwsze - u Ciebie rolety są w sypialni u córki, a nie w salonie :cool:

po drugie - tyle razy przegladałam fotki Twojego domu i zdjęcia pokoju córki też widziałam, ale za cholerę nie zauważyłam tych rolet - i zastanawiam się z czego to wynika ... po części pewnie z tego, że tak mi się wszystko u Ciebie podoba, że z góry założyłam, że nie znajdę niczego, do czego można by się doczepić ;)

a po trzecie, to faktycznie w tej aranżacji tragedii nie ma ;)