aneta s 26.07.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Lampa Rasiowa i mnie się podoba;) Marta u Mai tych roletek wogóle nie widać, pierwsze skrzypce piekne zasłony grają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.07.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Martuś, po pierwsze - u Ciebie rolety są w sypialni u córki, a nie w salonie po drugie - tyle razy przegladałam fotki Twojego domu i zdjęcia pokoju córki też widziałam, ale za cholerę nie zauważyłam tych rolet - i zastanawiam się z czego to wynika ... po części pewnie z tego, że tak mi się wszystko u Ciebie podoba, że z góry założyłam, że nie znajdę niczego, do czego można by się doczepić a po trzecie, to faktycznie w tej aranżacji tragedii nie ma bo ich prawie przy bialych oknach nie widac , kasetka biala, okno biale, zlewa sie. mnie na poczatku tez wkurzaly ale jak powiesilam firany/zaslony to jakos sie wtopily. za to zaciemnienie sie przydaje. i jakby nie bylo, przy takich upalach temperatura w pokoju o pare stopni nizsza. poza tym ja mam wrazenie, ze u mnie to sasiedzi z "rornetkami" siedza, bo zawsze wiedza co robie wiec to kolejny plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 16.11.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 haluuuuuuuu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.11.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 No właśnie haloooooo:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 22.12.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia życzy lidszu z rodzinką http://www.mironproperties.com//images/userfiles/1/image/BookTreeC.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.12.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Toficzku http://img803.imageshack.us/img803/3871/417ff.jpg Uploaded with ImageShack.us ps Gdzie Ty się podziewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.12.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 http://i49.tinypic.com/21mga46.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 23.12.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 http://img197.imageshack.us/img197/2929/img9535n.jpg Uploaded with ImageShack.us Toficzku Zdrowych, radosnych i pełnych miłości Świąt Bożego Narodzeniażyczy Aneta z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 25.12.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 O ja ... aż mi łezka popłynęła, że ktoś o mnie jeszcze pamięta ... Z uwagi, że w tym roku Święta mam jakby odwołane baaaaaaaardzo dziękuję za tą namiastkę powyżej ... Zostawiam uściski i również ŻYCZĘ WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT a u was kochane odezwę się jak będę w ciut lepszej formie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 26.12.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Przytulam Cię mocno i czekam cierpliwie na wieści od Ciebie:hug:stęskniłam się okrutnieeee:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 26.12.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Tofeeczku, PS. Jak to odwołane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 26.12.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Toficzku, zdrówka i wszystkiego najlepszego dla całej rodzinki życzę - prawie już poświątecznie, niemniej z całego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 27.12.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Tofiku, a co to za zła forma? Mam nadzieję, że to nic poważnego, tylko chwilowa niedyspozycja:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.12.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.01.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Mieszkamy ponad rok … Tymo już coraz starszy więc powoli zbliża się czas „uruchomienia góry”. To zmusza nas do pewnych niezbędnych kolejnych inwestycji. Czynniki które mobilizują nas do dalszych działań wykończeniowych Tymo jest coraz starszy i kiedyś w końcu powinien przenieść się do „dorosłego łóżeczka” a w naszej sypialnie nie ma na takowe miejsca. Moja mega szafa w sypialni niestety nie sprawdza się pod względem ergonomii plus jest za mała na nas troje, co rodzi wieczny bałagan wrrrrr, plus nienawidzę przesuwanych drzwi .... NIENAWIDZĘ !!! więc gorąco pragnę wykończyć garderobę na górze. Zmobilizowaliśmy się (planując to od lipca) i zamówiliśmy (WRESZCIE!!!) wykładziny do 3 garderób, jasne szarości. Beton straszy tam do tej pory … zresztą nie tylko tam bo 2 łazienki również są nietknięte. Idąc za ciosem podjęliśmy decyzję o wykończeniu łazienek, które zostały „na później”. W tym roku kończy się możliwość odliczania VATu , poza tym skoro mamy się przenieść na górę to chciałabym zamknąć kompleksowo temat przynajmniej tej naszej sypialni i nie kurzyć za jakiś czas. A skoro kurzymy w jednej to M namawia mnie na zrobienie dwóch naraz. Ja osobiście sensu większego nie widzę plus kasę na drugą łazienkę wolałabym przeznaczyć na ładny trawnik na wiosnę, ale jak pomyślę jak nienawidzę fachowców i tego całego zamieszania to może i faktycznie zrobić całość za jednym zamachem … i obie postanowiłam zrealizować w wersji budżet!!! Mój wąż w kieszeni nadal jest bardzo aktywny i zupełnie nie czuję potrzeby wydania ponownie po 2 tys za miskę podwieszaną czy 2 tys na umywalkę … więc liczę po cichu że nie popłynę … chociaż wiem że jak zaczyna się dyskutować na FM i słuchać dobrych rad to okazuje się że lepsze jest zawsze wrogiem dobrego a droższe tańszego . I tak do puki miałam w myślach daleką przyszłość wiedziałam co chcę … im realizacja zaczyna się krystalizować w czasie moje „wybory” na razie w fazie wyobrażeń (bo po sklepach jeszcze nie biegałam a zakładam że sporo się zmieniło w ofercie przez 3 lata) tym moje wyobrażenia co chcę zaczynają się jakby rozmywać. Łazienka przy sypialni Chciałam (chyba) płytki cieplutką biel najlepiej matowe z jakąś mini fakturą typu nasze z kuchni tylko białe … położone na ścianie kolankowej (jakby za wanną pod oknem) + obudowa wanny + podłoga i wchodzące na przeciwną ścianę na której będzie wc i umywalka z szafką ikeową do wysokości zabudowy geberitu. Wyżej lustro na całej ścianie do sufitu. Pozostałe dwie ściany pomalowane na kolor (albo jakiś szarobeżyk albo grafit) jeszcze nie wiem, a zawsze można sobie odmienić szybciej niż płytki . Łazienka z korytarza, dzieciowa = kiedyś bardziej męska (przynajmniej na teraz) i nie wiem … coś w szarościach (?). Moje mikro WC na dole nadal mega mi się podoba i chyba poszłabym w te klimaty. Będzie ściana zabudowana szkłem typu prysznic od ściany prostej do skosu z zabudowy … może obfocę jak to teraz wygląda bo cieżko wytłumaczyć i nie za bardzo wiem czy moja wizja jest reana do wykonania … + wc + bardzo prosta umywalka z szafką. Korci mnie podłoga z imitacją drewna, chociaż wkurzają mnie fugowe dyleamty w tego typu płytkach. Zawsze słabo dobrane i psujące efekt. Drewna nie chcę … chcę jednego fachowca szybko i bezproblemowo (heheheh marzenia nie ) generalnie po minimum. Nie mam człowieka a chciałabym aby zrobił zabudowy z KG, położył płytki, wyrównał to i owo na ścianach pod farby, podłączył biały montaż + grzejniki, czyli klasyczna złotą rączkę solidną, terminową, uczciwą cenowo i żeby jeszcze nie marudził lokalizacją. Taaaaaaaaaak Ale żeby to wszystko rozpocząć MUSZĘ zrobić balustradę a tu nadal dramatyczny brak koncepcji. Jak na górze chyba jednak zrobimy szkło tak zupełnie nie wiem co mam zrobić z tym przeklętym łukiem wew przy naszych zabiegowych schodach. Powoli zaczyna mi już być wszystko jedno co tam będzie, może jedynie drewniane trelki by mnie zabiły . Generalnie chyba nastąpi mini reaktywacja … oby z szybszym efektem końcowym niż nasze budowanie Edytowane 4 Stycznia 2013 przez tofee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.01.2013 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 A żeby podkreślić jak bardzo jestem decyzyjna patrzę od 3 godzin i ślinka mi leci ... http://g.wieszjak.pl/p/_wspolne/pliki_infornext/21000/dgwr_21219.jpg a przecież napisałam białe, jasne i brak drewna . edit: no i TANIO ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.01.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 czesc Tofiku, a tak gwoli wyjasnienia nie konczy sie teraz prawa do odliczenia vatu a w 2018 r. teraz jest ostatni rok do nabycia tych praw, wiec jesli juz cos odliczylas to masz na to 5 lat, a jesli nie to jesli w 2013 zrobisz pierwsze odliczenie to masz jeszcze 5 lat na kolejne dlatego ja chce w tym roku jeszcze uporac sie z rozpoczeciem drugiego domu zeby nabyc prawa do odliczen (nie wykorzystalam calego limitu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.01.2013 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 A wykładziny takiego koloru, wydaje mi się że w realu kolor nie jest taki jednolity i ma zdecydowanie włosie mieszane z jaśniejszymi kosmykami ... chyba . http://www.komfort.pl/html.media?_Instance=komfort&_Option=Other&_Connector=palio&_tableName=eshop_media&_colID=id&_colContent=content&_colFileName=file_name&_colMimeType=mime_type&_colLastUpdated=last_updated&_colSize=doc_size&_ID=4051631&_CheckSum=1893469838 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.01.2013 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) czesc Tofiku, a tak gwoli wyjasnienia nie konczy sie teraz prawa do odliczenia vatu a w 2018 r. teraz jest ostatni rok do nabycia tych praw, wiec jesli juz cos odliczylas to masz na to 5 lat, a jesli nie to jesli w 2013 zrobisz pierwsze odliczenie to masz jeszcze 5 lat na kolejne dlatego ja chce w tym roku jeszcze uporac sie z rozpoczeciem drugiego domu zeby nabyc prawa do odliczen (nie wykorzystalam calego limitu) Czy to oznacza że nawet rzeczy kupione po 2013 można odliczać do max tego 2018? To może jednak ta druga łazienka nie jest taka pilna . O rany drugi dom ... sporo mnie nie było na Forum . Edytowane 4 Stycznia 2013 przez tofee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.01.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 tak ale wazne jest bys pierwsza deklaracje nawet na pierdołe zlozyla w 2013 r. aaa i wazne jest czy masz odbior budynku, bo jak masz to po ptakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts