Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ala nie wiem ale temat groteska. Do tej pory 1 firma potwierdziła gotowość wykonania - wycena 15 tys. sama barierka :jawdrop: ... sorrry nie stać mnie :bash:.

Wczoraj byłam na pierwszym rekonesansie płytkowym (po ponad 2 letniej przerwie). Dostałam zawrotu głowy, sporo "staroci" nadal aktualnych, wszechobecne betonowe szarości w każdym formacie co mnie cieszy bo tego szukam, teraz tylko muszę to sobie rozrysować i zdecydować czy podłoga też szara czy idę w imitację drewna i do dzieła :cool:.

Ala nie wiem ale temat groteska. Do tej pory 1 firma potwierdziła gotowość wykonania - wycena 15 tys. sama barierka :jawdrop: ... sorrry nie stać mnie :bash:.

Wczoraj byłam na pierwszym rekonesansie płytkowym (po ponad 2 letniej przerwie). Dostałam zawrotu głowy, sporo "staroci" nadal aktualnych, wszechobecne betonowe szarości w każdym formacie co mnie cieszy bo tego szukam, teraz tylko muszę to sobie rozrysować i zdecydować czy podłoga też szara czy idę w imitację drewna i do dzieła :cool:.

Kurcze to faktycznie dziwnie jest, 15 tysięcy to sporo.

A szarych płytek jest tyle, że aż czasami trudno się zdecydować.

bardzo drogo:jawdrop:, u mnie za 18 tys zrobili schody, balustrady i jeszcze balustrady z nierdzewki na 3 balkonach , w tym jeden wykuszowy. ale ja mam calkiem proste bez ekscesow :)

Tarciu ale moje też proste prawie jak drut ... :yes:.

Alicja toż pisałam, że dostałam zawrotu głowy ;)

Dostałam kolejną odpowiedź ws poręczy. SE NE DA! Tzn da się ale ... raczej trzeba będzie łączyć, raczej trudno trafić dokładnie w krzywiznę już istniejących schodów, więc efekt może być nie do końca ZADOWALAJĄCY. Wycena ok 1000 mb. Cena już realniejsza, ok połowy tej co pisałam powyżej, ale ja nie chcę efektu nie do końca zadowalającego.

Łamię się i idę w przekrój tej przeklętej poręczy w koło.

Teraz jeżeli ktoś tu zagląda !!! Plizz o opinię, będzie to strasznie głupio wyglądało jak

1) zrobię słupki kwadratowe drewniane, poprzeczne listewki lub linki metalowe (już mi obojętne w jakim przekroju) a poręcz okrągłą?

2) jak na tym przeklętym łuku zrobiłabym wstawkę z metalu? np 1/3 drewno, 1/3 meta; ostatnia 1/3 drewno????

Znalazłam coś podobnego ... sama nie wiem :bash:

http://www.inoxspaw.pl/galerie/49/2.JPG

http://www.inoxspaw.pl/galerie/49/3.JPG

3) czy już odpuścić sobie łączenia i pójść po linii prostej i zrobić poręcz jak w ZUSie :bash: ?????????????????

Tofee myślę, że nie będzie to głupio wyglądało słupki kwadratowe poręcz okrągła. Ale ja odpuściłabym sobie te wstawki metalowe. Zrobiłabym całą barierkę w jednym materiale (i chyba raczej w drewnie, bo mówiono mi, że nierdzewka zimna jest zawsze w dotyku a ja nie cierpię zimna).

Gdybym u siebie musiała robić taką barierkę przy schodach minimalizowałabym ilość słupków pionowych.

• 1 month później...
  • 1 month później...
Cze Rasiunia ... trawki pierwszy meszek dzisiaj dopiero dojrzałam więc nawet focić nie ma jeszcze czego :lol2:. Ale pochwalę się mam dom odebrany, mogę się przeprowadzać ;) i mam ADRESIK!!! :lol: Po pracy jedziemy z M, nabyć coś na żywopłot a od jutra sadzimy, sadzimy ... sadzimy!! Tylko może jakieś słoneczko ktoś by wyczarował co by milej było ;).

Do rośnięcia to faktycznie pogoda fest, trawka rośnie a nawet raz jej nie podaliśmy :D za to sadzenie jakoś mi się już tak nie widzi :no:. Nie wiem co jest ale mój komp. nie chce robić enterów w poście :( nie wiem czy to wina nowego komputera czy przeglądarki :eek:, słabo bo będzie wszystko ciurkiem :bash:. W szkółce nic nie załatwiłam. Bo najpierw czekałam na M. 1,5 h w strugach deszczu, a jak już dotarł to przed zamknięciem zdołałam tylko zapłacić za poziomki dla Tymuszki :rolleyes:. Więc planowanego sadzenia nie będzie ... lipa :bash:

Gratulacje!!!!

Fajnie że jesteś. Jak tam schody?

Alicja :hug:. W domu ZERO zmian ... M. nigdy nie ma więc ciężko coś ustalić, a jakoś jeszcze się nie oduczyłam konsultować z nim kwestii budowlanych (chociaż wiem że już dawno powinnam), więc nic nie ruszyliśmy :mad:. Pewnie gdybym miała jakiś must have to dawno temat by drgnął ale że nic mi się nie podoba, albo to co się podoba nie pasuje do moich schodów to temat czeka na ... sama nie wiem nazwijmy to natchnieniem ;) .