tofee 29.01.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 ale czemu - niewykonalne czy dużo roboty? Trudne i prawie niewykonale a ja nie chcę w przekroju koła. Ja to mam gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 06.02.2013 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Tofee niemożliwe, to te wszystkie fotki przekłamane są? Szukaj dalej, na pewno znajdzie się taki który zrobi to co sobie wymarzyłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.02.2013 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ala nie wiem ale temat groteska. Do tej pory 1 firma potwierdziła gotowość wykonania - wycena 15 tys. sama barierka ... sorrry nie stać mnie . Wczoraj byłam na pierwszym rekonesansie płytkowym (po ponad 2 letniej przerwie). Dostałam zawrotu głowy, sporo "staroci" nadal aktualnych, wszechobecne betonowe szarości w każdym formacie co mnie cieszy bo tego szukam, teraz tylko muszę to sobie rozrysować i zdecydować czy podłoga też szara czy idę w imitację drewna i do dzieła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 07.02.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ala nie wiem ale temat groteska. Do tej pory 1 firma potwierdziła gotowość wykonania - wycena 15 tys. sama barierka ... sorrry nie stać mnie . Wczoraj byłam na pierwszym rekonesansie płytkowym (po ponad 2 letniej przerwie). Dostałam zawrotu głowy, sporo "staroci" nadal aktualnych, wszechobecne betonowe szarości w każdym formacie co mnie cieszy bo tego szukam, teraz tylko muszę to sobie rozrysować i zdecydować czy podłoga też szara czy idę w imitację drewna i do dzieła . Kurcze to faktycznie dziwnie jest, 15 tysięcy to sporo. A szarych płytek jest tyle, że aż czasami trudno się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.02.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 bardzo drogo:jawdrop:, u mnie za 18 tys zrobili schody, balustrady i jeszcze balustrady z nierdzewki na 3 balkonach , w tym jeden wykuszowy. ale ja mam calkiem proste bez ekscesow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 08.02.2013 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 bardzo drogo:jawdrop:, u mnie za 18 tys zrobili schody, balustrady i jeszcze balustrady z nierdzewki na 3 balkonach , w tym jeden wykuszowy. ale ja mam calkiem proste bez ekscesow Tarciu ale moje też proste prawie jak drut ... . Alicja toż pisałam, że dostałam zawrotu głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.02.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Alicja toż pisałam, że dostałam zawrotu głowy No wiem wiem bo ja się od roku na nic zdecydować nie mogę , i wszyscy się dziwią jak to przecież jest taaki wybór - dla mnie chyba za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 13.02.2013 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Dostałam kolejną odpowiedź ws poręczy. SE NE DA! Tzn da się ale ... raczej trzeba będzie łączyć, raczej trudno trafić dokładnie w krzywiznę już istniejących schodów, więc efekt może być nie do końca ZADOWALAJĄCY. Wycena ok 1000 mb. Cena już realniejsza, ok połowy tej co pisałam powyżej, ale ja nie chcę efektu nie do końca zadowalającego. Łamię się i idę w przekrój tej przeklętej poręczy w koło. Teraz jeżeli ktoś tu zagląda !!! Plizz o opinię, będzie to strasznie głupio wyglądało jak 1) zrobię słupki kwadratowe drewniane, poprzeczne listewki lub linki metalowe (już mi obojętne w jakim przekroju) a poręcz okrągłą? 2) jak na tym przeklętym łuku zrobiłabym wstawkę z metalu? np 1/3 drewno, 1/3 meta; ostatnia 1/3 drewno???? Znalazłam coś podobnego ... sama nie wiem http://www.inoxspaw.pl/galerie/49/2.JPG http://www.inoxspaw.pl/galerie/49/3.JPG 3) czy już odpuścić sobie łączenia i pójść po linii prostej i zrobić poręcz jak w ZUSie ????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.02.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Tofee myślę, że nie będzie to głupio wyglądało słupki kwadratowe poręcz okrągła. Ale ja odpuściłabym sobie te wstawki metalowe. Zrobiłabym całą barierkę w jednym materiale (i chyba raczej w drewnie, bo mówiono mi, że nierdzewka zimna jest zawsze w dotyku a ja nie cierpię zimna). Gdybym u siebie musiała robić taką barierkę przy schodach minimalizowałabym ilość słupków pionowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.02.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Tofee spojrzałam jeszcze raz na Twoje PIĘKNE schody i ... ja nie robiłabym słupków drewnianych tylko metalowe, o jak najmniejszym przekroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 30.03.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Zdrowych, spokojnych, ciepłych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy życzy Nelli Sza z rodzinką http://img.superdomek.pl/zdjecia/artykuly1/3_3_1255548384.jpg Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 30.03.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://images49.fotosik.pl/1852/01bca1ae9a49d1ad.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 30.03.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://img845.imageshack.us/img845/2507/img0062xz.jpg Uploaded with ImageShack.us Zdrowych i Wesołych Świąt Wielkanocnych życzy Aneta z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.04.2013 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Hej Tofeeku;D. Po innych wątkach się szwendasz, a do siebie nie zaglądasz.... A gdzie zdjęcia trawki i lawendy koloru róż...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 02.05.2013 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Cze Rasiunia ... trawki pierwszy meszek dzisiaj dopiero dojrzałam więc nawet focić nie ma jeszcze czego . Ale pochwalę się mam dom odebrany, mogę się przeprowadzać i mam ADRESIK!!! Po pracy jedziemy z M, nabyć coś na żywopłot a od jutra sadzimy, sadzimy ... sadzimy!! Tylko może jakieś słoneczko ktoś by wyczarował co by milej było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.05.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Kiedy pogoda do sadzenia roślin jest po prostu idealna! Gratulacje z okazji NUMERKA!!! i przeprowadzki:lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 02.05.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Do rośnięcia to faktycznie pogoda fest, trawka rośnie a nawet raz jej nie podaliśmy za to sadzenie jakoś mi się już tak nie widzi . Nie wiem co jest ale mój komp. nie chce robić enterów w poście nie wiem czy to wina nowego komputera czy przeglądarki , słabo bo będzie wszystko ciurkiem . W szkółce nic nie załatwiłam. Bo najpierw czekałam na M. 1,5 h w strugach deszczu, a jak już dotarł to przed zamknięciem zdołałam tylko zapłacić za poziomki dla Tymuszki . Więc planowanego sadzenia nie będzie ... lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 02.05.2013 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Z plusów byłam dzisiaj w energetyce i zmieniłam wreszcie taryfę z budowlanej. Od razu podobają mi się prognozy, 50% wysokości moich dotychczasowych rachunków , złodziejstwo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 02.05.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Z plusów byłam dzisiaj w energetyce i zmieniłam wreszcie taryfę z budowlanej. Od razu podobają mi się prognozy, 50% wysokości moich dotychczasowych rachunków , złodziejstwo !!! Gratulacje!!!! Fajnie że jesteś. Jak tam schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 03.05.2013 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Gratulacje!!!! Fajnie że jesteś. Jak tam schody? Alicja . W domu ZERO zmian ... M. nigdy nie ma więc ciężko coś ustalić, a jakoś jeszcze się nie oduczyłam konsultować z nim kwestii budowlanych (chociaż wiem że już dawno powinnam), więc nic nie ruszyliśmy . Pewnie gdybym miała jakiś must have to dawno temat by drgnął ale że nic mi się nie podoba, albo to co się podoba nie pasuje do moich schodów to temat czeka na ... sama nie wiem nazwijmy to natchnieniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts