lidszu 03.05.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Tofee, gratulacje odbioru domu, nadania numerka i przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 06.05.2013 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) Rano wpadły do mnie do ogrodu dwa bażanty :jawdrop:, stoczyły bitwę między sobą i pobiegły dalej, nawet nagrałam chwilkę na tel. SZOK! Ale piękny dzień, w majówkę pracowałam za to teraz mogę się pobyczyć . Biorę się do odgruzowania tarasu a jak skończę rajd po okolicznych szkółkach. Chyba mnie wciągnęło ... a zarzekałam się że nie ma takiej opcji ... wieczorem wkleję chciejstwa i jakieś wstępne koncepcje tego jak widzę główną część ogrodową . Edytowane 6 Maja 2013 przez tofee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.05.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 O! Przyszła kryska na Matyska! Uważaj... wpada się po uszy;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 06.05.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Alicja . W domu ZERO zmian ... M. nigdy nie ma więc ciężko coś ustalić, a jakoś jeszcze się nie oduczyłam konsultować z nim kwestii budowlanych (chociaż wiem że już dawno powinnam), więc nic nie ruszyliśmy . Pewnie gdybym miała jakiś must have to dawno temat by drgnął ale że nic mi się nie podoba, albo to co się podoba nie pasuje do moich schodów to temat czeka na ... sama nie wiem nazwijmy to natchnieniem . U mnie jest tak, że jeśli jestem nieprzekonana do jakiegoś rozwiązania, a podejmuje mimo to decyzje na siłę - to zawsze potem wychodzi, że jestem niezadowolona. Więc i Ty lepiej poczekaj na to natchnienie, po co masz potem żałować. Rano wpadły do mnie do ogrodu dwa bażanty :jawdrop:, stoczyły bitwę między sobą i pobiegły dalej, nawet nagrałam chwilkę na tel. SZOK! Ale piękny dzień, w majówkę pracowałam za to teraz mogę się pobyczyć . Biorę się do odgruzowania tarasu a jak skończę rajd po okolicznych szkółkach. Chyba mnie wciągnęło ... a zarzekałam się że nie ma takiej opcji ... wieczorem wkleję chciejstwa i jakieś wstępne koncepcje tego jak widzę główną część ogrodową . I za Rasią powtórzę, no wzięło Cie jak nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 06.05.2013 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Wzięło !!! Nie wypieram się . Dzisiaj był cudny dzień, po porannych porządkach pojechałam do szkółki ... usiadłam z moją biblią (katalog roślin związku szkółkarzy polskich ) na dróżce i spisywałam wszystkie cuda jakie mi tylko w oko wpadły. Mała analiza czy ziemia kwaśna, czy lubią słońce (bo u mnie plaża i Sahara), echhhh jakbym wróciła do studenckich czasów ... tylko piwka na tej wyprawie brakowało . A najlepsze jest to że: 1) jutro cd. bo ja nadal na urlopie 2) pogoda jak na zamówienie 3) wiem co bym chciała na początek … tylko nie wiem jeszcze gdzie to kupić. Zła wiadomość … nie wkleję fot bo mój nowy komputer ma wind. 8 i mnie nie lubi , żeby wkleić tego posta musiałam napisać go w Word i skopiować tutaj, nie mam siły walczyć z tym dalej ... Generalnie będzie biało, różowo i zielono ... planuje klony, może migdałka z obu marzy mi się szpaler po 5-8 szt wzdłuż ogrodzenia (ale to zależy czy uda mi się kupić za rozsądne pieniądze dużego migdałka, bo na klona mogę poczekać aż podrośnie), na niższych partiach jeszcze nie wiem ... Różanecznik Percy Wiseman, trawa włosowata znalazłam różową , berberys purpurowy, http://images10.fotosik.pl/3332/b4db3b3eefb6ef2d.jpg Na bank jakieś prunusy . Najbardziej zależy mi na odcięciu się od sąsiadów, szpaler już się tworzy ... i na jego tle drzewka o kolistej formie ... stąd koncepcja klonów ew. migdałka (dwie różne strony). W tym roku muszę się skupić na stworzenie "trzonu "... czyli tło na ogrodzeniu, plus wyraźny akcent poprzez kształt powtarzających się drzewek ... w przyszłości niższe partie roślin z jakimś kolorem ... na dzisiaj byłby to biały i róż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 06.05.2013 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Dobra poddaje się, popatrzyłam co wyszło mi z posta i się załamałam. Pomijam że pół godziny próbowałam skopiować zdjęcia z ogrodu moich marzeń (na chwilę obecną!) i nic ... Dobrej nocy ZEN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 07.05.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Niesamowita ta inspiracja.Tym jak wygląda wpis się nie przejmuj. Z kompem nie pomogę, bo taki ze mnie komputerowiec, że nawet nie wiem jaki system u mnie siedzi. Ja za to na co nie kliknę jestem proszona o udział w badaniu internetowym - za każdym razem na inny temat, albo wyskakuje jakaś reklama. Już prosiłam Małża o pomoc, ale widzę, że sama muszę coś wymyślić (jedyny problem - nie jestem administratorem). Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.05.2013 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Dziewczyny polećcie mi swoje szkółki!!! Plizzzz Kręcę się wkoło i to co do tej pory znalazłam to nic ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.05.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 (edytowane) Tofeeczku, a czego konkretnie szukasz? Edit: Doczytałam wyżej... klony, mogdałki, trawy... zadzwoń do szymanowkiego i do pnosu(u szymanowskiego mam zniżkę, w razie czego służę kartą rabatową. Edytowane 7 Maja 2013 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.05.2013 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Rasiu dzięki, od Szymanowskiego mogłabym nie wychodzić, jak już rozwinę koncepcję to się odezwę Czy ktoś wie od czego zależy ciśnienie wody w przypadku własnego ujęcia ze studni. Kupiliśmy jakąś zwykłą pompę ogrodową i po włączeniu okazuje się że cały nasz system nawadniania jest o kant d bo ciśnienie nie wystarcza nawet na dwa punktu ... tzn sika na 1/100 zasięgu niż zakładał element . I teraz pomimo inwestycji, pracy biegamy z psikaczem po całej działce podlewając trawę . Może moje pytanie jest głupie ale że pompa się zepsuła to zastanawiam się czy kupować jakiś wypas, czy zwyczajnie mam coś spieprzone przy całej instalacji i nawet pompa cud nie pomoże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts