sure 09.11.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My teraz siedzimy i się zastanawiamy jak to sprawdzić i czy w ogóle to się praktykuje . Zakładam że nic nie powinno się dziać, ale jeżeli są takie możliwości to czemu nie skorzystać - stąd pytanie. koniecznie próba ciśnieniowa - i powietrzna i wodna! Zerknij np. tu: http://lazienkowy.pl/117-6-13.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 09.11.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My teraz siedzimy i się zastanawiamy jak to sprawdzić i czy w ogóle to się praktykuje . Zakładam że nic nie powinno się dziać, ale jeżeli są takie możliwości to czemu nie skorzystać - stąd pytanie. koniecznie próba ciśnieniowa - i powietrzna i wodna! Zerknij np. tu: http://lazienkowy.pl/117-6-13.htm Szkoda, że wcześniej tego nie czytałam Teraz pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że wszystko jest szczelne Tofee, nie odpuść testu w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 09.11.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My teraz siedzimy i się zastanawiamy jak to sprawdzić i czy w ogóle to się praktykuje . Zakładam że nic nie powinno się dziać, ale jeżeli są takie możliwości to czemu nie skorzystać - stąd pytanie. koniecznie próba ciśnieniowa - i powietrzna i wodna! Zerknij np. tu: http://lazienkowy.pl/117-6-13.htm Szkoda, że wcześniej tego nie czytałam Teraz pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że wszystko jest szczelne Tofee, nie odpuść testu w takim razie. A teraz masz wypełnioną wodą? To byłoby widać,m że coś przecieka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 09.11.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My teraz siedzimy i się zastanawiamy jak to sprawdzić i czy w ogóle to się praktykuje . Zakładam że nic nie powinno się dziać, ale jeżeli są takie możliwości to czemu nie skorzystać - stąd pytanie. koniecznie próba ciśnieniowa - i powietrzna i wodna! Zerknij np. tu: http://lazienkowy.pl/117-6-13.htm Szkoda, że wcześniej tego nie czytałam Teraz pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że wszystko jest szczelne Tofee, nie odpuść testu w takim razie. A teraz masz wypełnioną wodą? To byłoby widać,m że coś przecieka.. Nie, właśnie czekam, aż hydraulik wejdzie do Tofee, a potem ma zacząć u nas kotłownię, wtedy dopiero podłączy podłogówkę i będziemy obserwować, czy coś złego się nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 09.11.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My teraz siedzimy i się zastanawiamy jak to sprawdzić i czy w ogóle to się praktykuje . Zakładam że nic nie powinno się dziać, ale jeżeli są takie możliwości to czemu nie skorzystać - stąd pytanie. koniecznie próba ciśnieniowa - i powietrzna i wodna! Zerknij np. tu: http://lazienkowy.pl/117-6-13.htm Szkoda, że wcześniej tego nie czytałam Teraz pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że wszystko jest szczelne Tofee, nie odpuść testu w takim razie. A teraz masz wypełnioną wodą? To byłoby widać,m że coś przecieka.. Nie, właśnie czekam, aż hydraulik wejdzie do Tofee, a potem ma zacząć u nas kotłownię, wtedy dopiero podłączy podłogówkę i będziemy obserwować, czy coś złego się nie dzieje... Zalewanie betonem jest wskazane przy pewnym ciśneiniu w pexach, ale znam takich, co mieli bez napompowania i iest ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 09.11.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My teraz siedzimy i się zastanawiamy jak to sprawdzić i czy w ogóle to się praktykuje . Zakładam że nic nie powinno się dziać, ale jeżeli są takie możliwości to czemu nie skorzystać - stąd pytanie. koniecznie próba ciśnieniowa - i powietrzna i wodna! Zerknij np. tu: http://lazienkowy.pl/117-6-13.htm Szkoda, że wcześniej tego nie czytałam Teraz pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że wszystko jest szczelne Tofee, nie odpuść testu w takim razie. A teraz masz wypełnioną wodą? To byłoby widać,m że coś przecieka.. Nie, właśnie czekam, aż hydraulik wejdzie do Tofee, a potem ma zacząć u nas kotłownię, wtedy dopiero podłączy podłogówkę i będziemy obserwować, czy coś złego się nie dzieje... Zalewanie betonem jest wskazane przy pewnym ciśneiniu w pexach, ale znam takich, co mieli bez napompowania i iest ok.. Mam nadzieję, że będę sie do tych szczęśliwców zaliczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 09.11.2009 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 o rany, a myślałam że to będzie mniej skomplikowane. Bo jak to wszystko zrobić w jeden dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.11.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 kochane próba szczelności jest konieczna przed wylewką. a sama podłogówka powinna być napełniona i miec utrzymywane stale cisnienie. to również pomaga wykryć awarię w trakcie prac wylewkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 09.11.2009 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ale jak wypełnię to jak później spuścić tą wodę? Nie mogę chyba zostawić wody w nieocieplonym budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 09.11.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 mrozu chyba w środku nie będzie? a wodę się po prostu wypuszcza tym samym miejscem, co wpuszcza... zreszta próba cisnieniowa to tylko 1 dobę wodą, potem można powietrzem za pomocą kompresora napełnić - wykonawca powinien poradzić sobie bez problemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.11.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 instalacje można przedmuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.11.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 No to pan Krzych bierze na klatę cały ciężar, jakby coś pierdyknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 10.11.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Ja tylko się zastanawiam czy on ma odpowiedni sprzęt żeby wszystko było "po Bożemu" Dzisiaj M. ma do niego dzwonić w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.11.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Ja tylko się zastanawiam czy on ma odpowiedni sprzęt żeby wszystko było "po Bożemu" Dzisiaj M. ma do niego dzwonić w tej sprawie. To niech pożyczy. Nie daj sobie wmówić, że on tak zawsze robi, i jest ok. Ja mam porządnego cykora, czy to wszystko zagra, skoro żadnych prób nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 takie coś się wypożycza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 10.11.2009 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Nie wiedziałam, to bardzo ważna i dobra wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 10.11.2009 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 News dnia. Podobno nadal cieknie z komina . Dobrze że kasa jeszcze nie przelana, ale cholera by go wzięła. Nie mam pojęcia co jest źle. Miałoby już dobrze. Chyba będziemy musieli wezwać zewnętrzne posiłki. Ell ty chyba pisałaś że posiłkowaliście się jakimś panem. Idę szukać ... Wina wczoraj nie było, chyba nie do końca wierzyłam sama sobie pisząc tego posta w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.11.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 U nas ewidentnie murarz spierdzielil kominy, policzyl sobie dodatkowo za murowanie klinkieru od cegly, a nie mial o tym pojecia Fugę cofnął jak przy cegle pełnej, a że u nas dziurawka (co też jest błędem, ale to była "dobra rada" kierbuda ), to płynęła woda po kominach aż miło. Najpierw myśleliśmy że to błąd dekarzy, ale ponowne fugownie kominów pomogło i na razie jest ok.... Tylko, że to był dodatkowy koszt Inaczej jednak się nie dało, bo dach stromy dosyć, nie mówiąc, że chodzenie po dachówce też nie jest wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 11.11.2009 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Z czego macie parapety zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 11.11.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 ja mam klinkierowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts