Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

Do tego wszystkiego U W A G A!!! W poniedziałek wchodzi ekipa od ocieplenia zew.

Ryzykujemy - wychodzi nasza desperacja :-? - ale jednak chcemy coś robić podczas tej zimy a to oznacza że nie mamy wyboru.

Szybko uwinęliście się z tą ekipą :) Na razie temperatura na plusie, więc nie powinno się nic złego dziać. Tynki też chcecie teraz kłaść, czy samo ocieplenie robicie?

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my całą zimę robiliśmy, bo dom był ocieplony styropianem z siatką... odpukać, nic złego się nie działo...

Były różne opinie co do decyzji o pracach o tej porze roku, ale raz kozie śmierć. Mam tylko nadzieję że pogoda nas łagodnie potraktuje w tym tygodniu ...

Do tego wszystkiego U W A G A!!! W poniedziałek wchodzi ekipa od ocieplenia zew.

Ryzykujemy - wychodzi nasza desperacja :-? - ale jednak chcemy coś robić podczas tej zimy a to oznacza że nie mamy wyboru.

Szybko uwinęliście się z tą ekipą :) Na razie temperatura na plusie, więc nie powinno się nic złego dziać. Tynki też chcecie teraz kłaść, czy samo ocieplenie robicie?

Nie wiem jakim cudem ale się udało. Jest to pierwsza ekipa załatwiona przeze mnie (do tej pory to M wszystkich umawiał) :lol: czas pokarze jakiego mam nosa :wink: .

Mamy jeszcze jedną pilną sprawę - nie mamy człowieka do zabudowy pompy która jest na działce. Przed obudowaniem tego i ociepleniem jakoś sensownie nie możemy podłączyć wody do domu :roll:

Jak człowiek rozwiąże jeden problem pojawiają się kolejne :x ręce opadają :cry:

Mamy jeszcze jedną pilną sprawę - nie mamy człowieka do zabudowy pompy która jest na działce. Przed obudowaniem tego i ociepleniem jakoś sensownie nie możemy podłączyć wody do domu :roll:

Jak człowiek rozwiąże jeden problem pojawiają się kolejne :x ręce opadają :cry:

A ci, którzy studnię wiercili nie mogli od razu pompy odpowiednio zabezpieczyć? U nas na czas budowy jest tania, prosta pompa. docelowa będzie zamontowana dopiero za jakiś czas, może nawet przed samym wprowadzeniem.

Kuchnia typowo w U i otwarta na salon. Jednak sporo czasu spędzanego w domu przebywa się właśnie w kuchni i nie chciałabym być odcięta od reszty domu 8).

Ps. W lewym rogu będzie zlew a cała prawa strona kuchni ma być zabudowaną ścianką. Taką mam koncepcję ale że do wykonania jeszcze trochę to wszystko się jeszcze może zmienić.

A ty masz już koncepcję na swoją? Bo chyba nie wiedziałam nic w dzienniku :oops:

Kuchnia typowo w U i otwarta na salon. Jednak sporo czasu spędzanego w domu przebywa się właśnie w kuchni i nie chciałabym być odcięta od reszty domu 8).

Ps. W lewym rogu będzie zlew a cała prawa strona kuchni ma być zabudowaną ścianką. Taką mam koncepcję ale że do wykonania jeszcze trochę to wszystko się jeszcze może zmienić.

A ty masz już koncepcję na swoją? Bo chyba nie wiedziałam nic w dzienniku :oops:

Jakąś tam wizję mam :) Też w układzie U, z tym, że na granicy kuchni z jadalnią są drzwi przesuwne. Mnie jednak zależy na możliwości odcięcia kuchni od reszty. Na trzeciej stronie w dzienniku jest projekt funkcjonalny kuchni, a potem jeszcze parę postów niżej jest kuchnia, jaka mi się marzy (w orzechu i czarnym lakierze z grafitowym lustrem między szafkami). Na pewno dolne fronty będą w orzechu, z górą jeszcze się zastanawiam, jeśli czarny to nie lakier tylko szklane fronty. No i najbardziej kontrowersyjne jest to lustro na ścianie między szafkami... Pieknie odbija światło, ale przy smażeniu kotletów raczej nie będę potrafiła tego podziwiać :wink: