Elena76 14.11.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Do tego wszystkiego U W A G A!!! W poniedziałek wchodzi ekipa od ocieplenia zew. Ryzykujemy - wychodzi nasza desperacja - ale jednak chcemy coś robić podczas tej zimy a to oznacza że nie mamy wyboru. Szybko uwinęliście się z tą ekipą Na razie temperatura na plusie, więc nie powinno się nic złego dziać. Tynki też chcecie teraz kłaść, czy samo ocieplenie robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2009 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 my całą zimę robiliśmy, bo dom był ocieplony styropianem z siatką... odpukać, nic złego się nie działo... Były różne opinie co do decyzji o pracach o tej porze roku, ale raz kozie śmierć. Mam tylko nadzieję że pogoda nas łagodnie potraktuje w tym tygodniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2009 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Robimy tylko ocieplenie, tynki nie ma szans, podobno odpadają nawet przy pracach w lepszych warunkach jak teraz. Więc będą późną wiosną jak się ustabilizuje temp. i będzie sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 14.11.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Dziękuję My również całkiem niedawno przekonaliśmy się do ciemnych dachów. Są bardziej eleganckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2009 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Do tego wszystkiego U W A G A!!! W poniedziałek wchodzi ekipa od ocieplenia zew. Ryzykujemy - wychodzi nasza desperacja - ale jednak chcemy coś robić podczas tej zimy a to oznacza że nie mamy wyboru. Szybko uwinęliście się z tą ekipą Na razie temperatura na plusie, więc nie powinno się nic złego dziać. Tynki też chcecie teraz kłaść, czy samo ocieplenie robicie? Nie wiem jakim cudem ale się udało. Jest to pierwsza ekipa załatwiona przeze mnie (do tej pory to M wszystkich umawiał) czas pokarze jakiego mam nosa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2009 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Dziękuję My również całkiem niedawno przekonaliśmy się do ciemnych dachów. Są bardziej eleganckie. Nas też to przekonało. Do tego wydaje mi się że są bardziej nowoczesne - a to do nas bardziej pasuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.11.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Mówię Ci, nie ma jak to babska intuicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2009 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Powiem szczerze w tym przypadku jednym wyborem był brak wyboru = brak ekipy. Ale wyglądają ok i są z polecenia na forum więc ktoś tam był zadowolony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.11.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 To duże szanse, że Wy też będziecie zadowoleni. A będą u Was mieszkać na budowie w trakcie prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2009 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Nie było rozmowy na ten temat. Są z Milanówka więc mają niedaleko. Do tego w czwartek wchodzą ludzie od wylewki więc nie byłby nawet jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2009 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Mamy jeszcze jedną pilną sprawę - nie mamy człowieka do zabudowy pompy która jest na działce. Przed obudowaniem tego i ociepleniem jakoś sensownie nie możemy podłączyć wody do domu Jak człowiek rozwiąże jeden problem pojawiają się kolejne ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.11.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Nie było rozmowy na ten temat. Są z Milanówka więc mają niedaleko. Do tego w czwartek wchodzą ludzie od wylewki więc nie byłby nawet jak To rzeczywiście będzie się działo przez cały tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2009 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.11.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Mamy jeszcze jedną pilną sprawę - nie mamy człowieka do zabudowy pompy która jest na działce. Przed obudowaniem tego i ociepleniem jakoś sensownie nie możemy podłączyć wody do domu Jak człowiek rozwiąże jeden problem pojawiają się kolejne ręce opadają A ci, którzy studnię wiercili nie mogli od razu pompy odpowiednio zabezpieczyć? U nas na czas budowy jest tania, prosta pompa. docelowa będzie zamontowana dopiero za jakiś czas, może nawet przed samym wprowadzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.11.2009 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Tak to jest jak się tematu do końca nie przemyśli na początku - wszystko później mści się z dwukrotną siłą . Rurki w dzienniku. Zmniejszałam foty, nie wiem czy coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.11.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Widać, widać I rurki i że to robota pana Krzysztofa Widzę też, że będziemy miały podobny układ kuchni, tylko zlew u nas będzie z prawej strony okna Macie kuchnię otwartą na salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.11.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Kuchnia typowo w U i otwarta na salon. Jednak sporo czasu spędzanego w domu przebywa się właśnie w kuchni i nie chciałabym być odcięta od reszty domu . Ps. W lewym rogu będzie zlew a cała prawa strona kuchni ma być zabudowaną ścianką. Taką mam koncepcję ale że do wykonania jeszcze trochę to wszystko się jeszcze może zmienić. A ty masz już koncepcję na swoją? Bo chyba nie wiedziałam nic w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.11.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Kuchnia typowo w U i otwarta na salon. Jednak sporo czasu spędzanego w domu przebywa się właśnie w kuchni i nie chciałabym być odcięta od reszty domu . Ps. W lewym rogu będzie zlew a cała prawa strona kuchni ma być zabudowaną ścianką. Taką mam koncepcję ale że do wykonania jeszcze trochę to wszystko się jeszcze może zmienić. A ty masz już koncepcję na swoją? Bo chyba nie wiedziałam nic w dzienniku Jakąś tam wizję mam Też w układzie U, z tym, że na granicy kuchni z jadalnią są drzwi przesuwne. Mnie jednak zależy na możliwości odcięcia kuchni od reszty. Na trzeciej stronie w dzienniku jest projekt funkcjonalny kuchni, a potem jeszcze parę postów niżej jest kuchnia, jaka mi się marzy (w orzechu i czarnym lakierze z grafitowym lustrem między szafkami). Na pewno dolne fronty będą w orzechu, z górą jeszcze się zastanawiam, jeśli czarny to nie lakier tylko szklane fronty. No i najbardziej kontrowersyjne jest to lustro na ścianie między szafkami... Pieknie odbija światło, ale przy smażeniu kotletów raczej nie będę potrafiła tego podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 15.11.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 o, widzę, że rurki faktycznie położone! A czy w pokojach też macie podlogówkę? U nas w kuchni nie dawaliśmy pod meblami i wyspą, i innymi stałymi zabudowami... btw, czy wcześniej mieliście jakiś projekt podłogówki, czy wykonawca sam wyliczał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 16.11.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 my też nie kładlismy podłogówki pod szafki kuchenne i w łazience pod wannę i prysznic Za chwilkę będziesz miała wylewki i wtedy to już będzie najprawdziwsza podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts