Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

Na temat rozmieszczenia rurek rozmawialiśmy z panem i powiedział że robi pod całością bo jak się omija większe miejsca to może się woda skraplać na ścianach z różnicy temperatur ... mam nadzieję że nic nie pomyliłam - jak tak to M. na pewno mnie poprawi :oops: .

W pokojach mamy kaloryfery, podłogówka jest tylko w łazience, kuchni i wiatrołapie. Patrząc na projekt to tworzy to pas ok 3 m szerokości wzdłuż frontowej ściany domu...

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rano zadzwonił M.

Z tego co powiedział dzieje się tam jakaś masakra. Wylewki przyspieszone o 1 dzień i jak już miało się coś posypać to wszystko na raz.

Piasek nie dojechał na czas - przyczyna nie znana, cement nie dojechał - samochód nawalił i musieli przeładowywać dostawę już nad ranem (jak dawno powinien być na budowie) a do tego ... UWAGA!!! ... właśnie wylewają asfalt na głównej trasie przy naszej działce i każde opóźnienie dostawy powoduje że mogą nie mieć jak wjechać na nasz zjazd :lol: :lol: :lol: .

Jakby tego było mało panuje ruch wahadłowy więc wszystko stoi w korku i opóźnia się jeszcze dodatkowo 100x bardziej.

A w tym wszystkim mój chory M. walczy jeździ wydzwania i wysłuchuje pretensje zrzędzącej ekipy przez którą to całe zamieszanie (przecież było umówione na CZWARTEK!!).

Żeby powiało optymizmem - pogoda pod psem :x.

a propos wpisu w dzienniku

nic się nie martw - to przecież plac budowy. powiem szczerze że nam bardzo ulżyło jak zmieniliśmy to pobojowisko na zaczątek działki. ale z drugiej strony jak sobie pomyślę że mogliśmy mieć trawnik a panowie od elewacji naciapali tynku w odległości dwóch metrów od domu to szok.

a te drewienka to ci potrzebne będą jeszcze? bo u nas ekipy sobie część pozabierały ' dla babci która pali w piecu'

a propos wpisu w dzienniku

a te drewienka to ci potrzebne będą jeszcze? bo u nas ekipy sobie część pozabierały ' dla babci która pali w piecu'

Już ekipa od elewacji oferowała się że może zabrać bo znają kolegę który wszystkim pali ;-).

Ale to wszystko miał uprzątnąć już 2 tyg. temu szef poprzedniej ekipy. Ma to zapisane w umowie i na poczet m.in. tego zatrzymaliśmy mu 1,5 tys z wypłaty. Do tej pory syf na budowie a do tego dochodzą nowe śmieci i teraz to już nawet nie wiem jak to rozwiązać :x .

Ocieplanie idzie pełną parą :) A wyleweczki też całkiem fajnie wyglądają. Widzę, że dawaliście siatkę - my zamiast siatki daliśmy taki włókna, żeby wzmocnić jastrych.

Tofee, mnie też dołowało pobojowisko na budowie, już kilka kontenerów śmieci wywoziliśmy (a tak przy okazji to mam namiar na faceta, który kontener 7m3 podstawia za 400zł - wydaje mi się, że to nie jest dużo biorąc pod uwagę ceny innych firm). Na budowie tak chyba musi już być :roll: Chociaż mnie też się z tym ciężko pogodzić :wink: Mąż mi mówi jak marudzę, że to nie laboratorium :lol: