Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ell gdzie zamawiałaś baterie i ceramikę? Robiąc to kompleksowo dostałaś rabat? Wczoraj jak byłam na Targówku to wszędzie było że bez VATu że 22% taniej i takie tam. Nie mam porównania bo jeszcze totalnie się tym nie interesowałam, ale zastanawiałam się co ich mobilizuje do tych obniżek???

Tofee, mnie też dołowało pobojowisko na budowie, już kilka kontenerów śmieci wywoziliśmy (a tak przy okazji to mam namiar na faceta, który kontener 7m3 podstawia za 400zł - wydaje mi się, że to nie jest dużo biorąc pod uwagę ceny innych firm).

Bardzo proszę o namiar :lol: . Skoro taka pogoda w ten weekend to może powinniśmy wykorzystać.

Chcemy oddać wodę do badania, czy do czegoś się nadaje. Lecę do ciebie poczytać wskazówki ...

Właśnie dlatego, żeby wiatr nie poroznosił tego co lekkie po całym świecie, to poprosiliśmy robotników, żeby pozbierali te fruwające śmieci i popakowali do wielkich worków na śmieci.

Baterie i ceramikę zamówiłam w sklepie http://www.lazienkaplus.pl. Jako jedni z nielicznych nie olali mnie i przygotowali wycenę, nawet kilka razy bo zmieniałam opcję. No i mają własny transport przy większych zamówieniach. Sklepy internetowe mają średnio 30-35% taniej niż sklepy na Bartyckiej czy na Targówku.

Bez VAT-u że niby bez faktury? Nigdy bym się na to nie zgodziła - nie masz żadnego dowodu zakupu w razie reklamacji, a trochę kasy to jednak jest przy kilku łazienkach.

A tak przy okazji - Efilo, dzięki, miałaś rację, żeby zacząć od jednej łazienki :wink:

tofee

my po ekipie od SSO posprzątaliśmy sami - głównie dlatego że nie chcieliśmy już ich widzieć. drewno odkładaliśmy na bok. cała reszta do kontenera. jeden 7m3 wystarczył. jeden dzień roboty i było czyściusio. zabierzcie sie póki jest tak ładnie. potem przyjdzie zima i już tak zostanie. a kolejne prace w domu przynoszą kolejne śmieci - nie ma co tego nawarstwiać

Tofee, mnie też dołowało pobojowisko na budowie, już kilka kontenerów śmieci wywoziliśmy (a tak przy okazji to mam namiar na faceta, który kontener 7m3 podstawia za 400zł - wydaje mi się, że to nie jest dużo biorąc pod uwagę ceny innych firm).

Bardzo proszę o namiar :lol: . Skoro taka pogoda w ten weekend to może powinniśmy wykorzystać.

Chcemy oddać wodę do badania, czy do czegoś się nadaje. Lecę do ciebie poczytać wskazówki ...

Zapraszam, chociaż nasza woda do niczego się nie nadaje :)

A to namiar na kontener: pan Makowski (właściciel firmy) tel bezpośrednio do niego 608 051 120 lub do firmy 510 092 181.

tofee

my po ekipie od SSO posprzątaliśmy sami - głównie dlatego że nie chcieliśmy już ich widzieć. drewno odkładaliśmy na bok. cała reszta do kontenera. jeden 7m3 wystarczył. jeden dzień roboty i było czyściusio. zabierzcie sie póki jest tak ładnie. potem przyjdzie zima i już tak zostanie. a kolejne prace w domu przynoszą kolejne śmieci - nie ma co tego nawarstwiać

Skąd ja to znam :evil:

Bez VAT-u że niby bez faktury? Nigdy bym się na to nie zgodziła - nie masz żadnego dowodu zakupu w razie reklamacji, a trochę kasy to jednak jest przy kilku łazienkach.

A tak przy okazji - Efilo, dzięki, miałaś rację, żeby zacząć od jednej łazienki :wink:

Raczej chodzi o 22% upust - taki bajer jak w marketach. Cała Polska kupuje bez Vatu... wiesz... :)

A proszę Cię bardzo - u mnie poskutkowało więc pomyślałam sobie że może u innych też 8)

Ell a pamiętasz ile trwało podstawienie kontenera? Ile się czeka?

Nawet tego samego dnia albo na drugi dzień. Wydaje mi się, że oni gdzieś na południu Warszawy urzędują :roll: ale mimo to, bardzo szybko nam podstawili ten kontener.

Do ładowania wynajęliśmy dodatkowo koparkę, bo było strasznie dużo gruzu.

Właśnie o to też mi chodziło. Musimy się zdecydować czy obłożyć nasze słupy styropianem i jeżeli tak to jakiej grubości :-?

http://images47.fotosik.pl/193/cd4c7bec8081f6cbmed.jpg

bez wyglądają trochę za "chudo" a słup Ell wydaje mi się idealny

:) .