Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po wycieczce krajoznawczej w poszukiwaniu bramy padło na taki fason (a raczej utwierdziliśmy się w naszym pierwotnym przekonaniu...)

http://www.wisniowski.pl//lng_pl/images/stories/br_gar/zoom/segm_wz_prz_wys_1.jpg

nie wiem czy coś widać ale mają być średniej szerokości panele.

Brama szerokości 4,5 m kolor złoty dąb.

Wahamy się pomiędzy Normstahl a Wiśniowski. Pierwsza przemawia do nas jakoś podświadomie ... ciężko podać konkretny argument, druga ma lepszą cenę ;) krótszy okres oczekiwania i podobno tańsze części jakby coś się zepsuło tfu tfu tfu.

Czekamy jeszcze na kilka wycen więc temat nadal jest otwarty. Najbardziej sensowny pan od bram namawiał nas na Wiśniowskiego. Duży plus to to że zmienili powłokę zew i już nie trzeba wybierać takiej chropowatej, bo od jakiegoś czasu wprowadzili gładką okładzinę, prezentuje się super.

Oglądamy też drzwi zew. Zdecydowanie urzekły nas Hormanna.

o takie tylko bez przeszkleń bocznych

http://www.hormann.pl/uploads/pics/haustueren_uebersicht_143fa8.jpg

w kolorze wiadomym ...

Zobaczymy jak wyjdzie cenowo. Alternatywy brak, więc musi wyjść dobrze.

Byliśmy też w kafelkolandii :lol: :lol: :lol:

Znaleźliśmy idealną kabinę prysznicową do dolnej łazienki. Ma wszystko czego chcieliśmy:

* jest z otwieranymi drzwiami szt 1

* jest cała z przezroczystego szkła

* jest prosta i elegancka

* jest opcja narożna półokrągła a przy małej ilości miejsca to ważne

* i najważniejsze nadaje się na opcję "bez brodzika" :D

* i cena do przeżycia 8)

O taka

http://www.elazienka.net/images/Almatea%20PDJ.jpg

Do tego znalazłam przepiękną mozaikę przemysłową z palisandru za przyzwoite pieniądze do mojej przyszłej podłogi w WC :p. I mam też pierwszą koncepcję na grafitowe kafle do tego. Może będzie trochę mroczno ... ale jak tylko zobaczyłam te dwie rzeczy to już widzę oczami wyobraźni całe to pomieszczenie :p .

Poza tym wyczaiłam sklep z oświetleniem gdzie lampy z kryształami (prawdziwe, egipskie i wyglądają cudo) są (w ilościach ograniczonych) do przeżycia.

Dla przykładu na żyrandolu dł 1,5 m różnica w cenie pomiędzy Targówkiem a tym sklepem w Opexie ponad 2,5 tys taniej (ta sama lampa) 8).

Bardzo miły pan i aż mi się tam oczy świeciły od tych cudów.

Nogi po całym dniu weszły nam w d...pę ale jestem zadowolona z wycieczki. Wiara że jednak znajdziemy jakieś płytki powróciła :wink: .

Ocieplenia cd.

Chciałabym żeby ten etap się zakończył. Pomimo że ekipa sprząta po sobie i jak przyjechaliśmy w sobotę to wszystko było poskładane w jeden kąt i popakowane w worki to ogólnie syfi się strasznie :-?

Mnie to mówisz? :wink: u mnie faceci w buciorach oblepionych gliną łażą po kaflach w salonie krążąc z komórką przy uchu :evil: :evil: :evil:

to tak co by Cie pocieszyć :D

Ocieplenia cd.

Chciałabym żeby ten etap się zakończył. Pomimo że ekipa sprząta po sobie i jak przyjechaliśmy w sobotę to wszystko było poskładane w jeden kąt i popakowane w worki to ogólnie syfi się strasznie :-?

Mnie to mówisz? :wink: u mnie faceci w buciorach oblepionych gliną łażą po kaflach w salonie krążąc z komórką przy uchu :evil: :evil: :evil:

ja jak typowy Polak mądry po szkodzie, w garażu i kotłowni - tam gdzie mam płytki na podłodze - rozłożyłam tekturę falistą, ale dopiero po tym jak ekipa od elewacji ubabrała we wszytkim co tam mieli pod ręką moje epoksydowe fugi :( czterokrotne mycie nie pomogło, będę musiała szczotą na kolanach szorować :evil:

Ocieplenia cd.

ja jak typowy Polak mądry po szkodzie, w garażu i kotłowni - tam gdzie mam płytki na podłodze - rozłożyłam tekturę falistą, ale dopiero po tym jak ekipa od elewacji ubabrała we wszytkim co tam mieli pod ręką moje epoksydowe fugi :( czterokrotne mycie nie pomogło, będę musiała szczotą na kolanach szorować :evil:

moim 4 razy mówiłam, żeby zabezpieczyli gres po położeniu, oczywiście tego nie zrobili, brud skomentowali "to sie zmyje"

...a ja im na to "no to zmyjcie i wtedy się rozliczymy" ;)

Ocieplenia cd.

moim 4 razy mówiłam, żeby zabezpieczyli gres po położeniu, oczywiście tego nie zrobili, brud skomentowali "to sie zmyje"

...a ja im na to "no to zmyjcie i wtedy się rozliczymy" ;)

i bardzo dobrze im powiedziałaś :lol:

jasne, samo by się zmyło :-?

Efi dzięki za opinię. Właśnie nadszedł dzień kiedy panowie od elewacji upominają się o parapety a my jak zwykle nie przygotowani :-? . No cóż ja tam wszystko zwalam już teraz na zimę. Jak wychodzę z pracy i jest ciemno to dla mnie to już koniec dnia i mogę iść spać DOBRANOC 8)

A poważnie jaki wybrać kolor do kremowej elewacji, antracytowego dachu i okien złoty dąb???????