Ntek 27.12.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Na planie pozaznaczałaś kaloryfery - nie myśleliście o podłogówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.12.2008 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Podłogówkę mamy w planach tam gdzie planujemy kafle (czyli kuchnia, łazienka, wiatrołap + spiżarka w łazience dodałam kaloryfer żeby było na czym ręczniki suszyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 28.12.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Jak już będziecie wiedzieć gdzie ma stać tv w salonie to warto też od razu rozplanować gniazdka głośnikowe (wtedy nie będą Ci się walać kable po domu- czego ja osobiście nienawidzę). My mamy 3 czy 4 punkty do bezpośredniego podłączenia głośników. W kuchni w szafkach zrob też zwykły kontakt koło płyty gazowej/ indukcyjnej . Jeśli będzie gazowa przyda się do zapalarki, jeśli indukcyjna- wiadomo I w garażu może warto poprosić o gniazdko z siłą? może się małżowi kiedyś przydać I jakieś zwykłe bliżej bramy- żeby nie trzebabyło ciągnąć się z kablami od tylnej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 29.12.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Podsumowując.... jakoś mało wam tego wyszło pewnie dojdzie wszystko w praniu jak sie spotkasz na budowie z elektrykami Będziesz miała zmywarkę? dodatkowy kontakt W łazience zrób sobie też koło grzejnika- teraz do grzejnika istnieje możliwość dokupienia grzałki elektrycznej (jak w lecie nie będziecie grzać wtedy cyk do kontaktu i ciepły ręczniczek ) Czy planujecie kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 29.12.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Ja w pokoiku 3x3 m mam 22 gniazdka i czasem brakuje. Puść sobie kabel naokoło całego domu, w listwie lub pod listwą przypodłogową, a wtedy montaż gniazda gdy pojawi się potrzeba, jest bezproblemowy - a potrzeba się pojawi i nie będzie trzeba łatać przedłużaczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 29.12.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Ja w dużym pokoju z jadalnią mam 10 gniazdek. W kuchni 7, nie licząc tych do sprzętu z zabudowy. Na początku wydawało mi się to trochę dużo, ale po pobieznym przeliczeniu stwierdziłam, że co najmniej w sam raz. Ale chyba muszę zakupić jakies bardzo ladne oprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.12.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 tofinko jakby to powiedzieć... specjalnie dla Ciebie policzyłam. nam wyszło 60 na parterze i 63 na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 29.12.2008 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Hmm dziekuje wam za wszystkie wpisy i porady ... co prawda nie mam pojęcia jak można wykorzystać w pomieszczeniu 9m2 22 gniazdka??? ALE ... posłucham rady i zrobię ten kabel w listwie na pewno kiedyś się przyda. Mam jednak wrażenie, że ja liczyłam punkt jako jeden nie zależnie czy ma 2 czy 4 wyjścia na wtyczkę ... a wy liczycie każdy osobno ... Przy realizacji na pewno jeszcze sporo się zmieni, nie mniej bardzo dziękuję za wpisy, o zmywarce faktycznie zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.12.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 tofinko, wszystko zależy od tego co jest w pomieszczeniu jak stoi biurko z dwoma kompami to skoro ty liczysz jedną sztukę a ja 11 to faktycznie wychodzi drastyczna różnica. to samo w kuchni albo przy telewizorze - na cala machinerie do tv potrzebujemy ok 8 gniazdek. na co? nie potrafie powiedzieć, ale wiem że w tym mieszkaniu mamy 5 i byliśmy zmuszeni przypiąć acara bo się ciągle coś nowego przyplątywało, a to nagrywarka, a to coś do kablówki a to router a to się okazało że to najlepsze miejsce na drukarketo samo w kuchni - pod blatem potrzebuje na zmywarke, rozdrabniacz pod zlewem (młynek), na szuflady chłodnicze i jeden zostawiam w zapasie jakby nam co kiedy do głowy strzeliło. po drugiej stronie mam dwa piekarniki i ekspres do kawy więc daje 6 sztuk bo do tego są jeszcze szuflady grzejne i gdyby tak nas naszła ochota to warto by było mieć taką możliwość. na trzeciej ścianie stoi lodówka a w żaluzji małe agd - część z tego chce mieć przypięte na stałe, żeby tylko wysunąć i móc korzystać, np toster czy maszynkę do krojenia. do tego na wyspie będę miała taki port z gniazdkami wysuwany z blatu - żeby móc np. podpiąć mikser ręczny. w pomieszczeniach zwykłych typu sypialnia mamy trzy miejsca z gniazdkami czyli razem 6 sztuk bo są podwójne. staralismy sie miejsca dobrać tak żeby pasowały do aktualnej koncepcji ustawienia mebli ale i były rozwojowe, niestety nie jest to wcale takie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 30.12.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 No, chyba czas na małą przerwę w budowaniu? http://images39.fotosik.pl/44/c465cd4a5be0734b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 19.01.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Tofee coś u Was się wyprawia czy czekacie na odwilż? [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.01.2009 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 niestety przez pogodę TOTAL NIC wiem że to normalne i pewnych rzeczy się nie przeskoczy ... ale są takie dni kiedy mi źle, jak pomyślę ile przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 19.01.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Nie przejmuj się. Już zima się kończy i zaraz pomkniecie do przodu! uszy do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.01.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 my się modlimy o krótką zimę bo 1 marca chcielibyśmy tynki zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 29.01.2009 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Efii ty nawet nie wiesz ile ja bym dała żeby być na waszym etapie. Ps. masz piękną wizualkę sypialni i wszystko wydaje się być u ciebie super ... wiec trzymam za was kciuki żeby jak najszybciej te wnętrza ruszyły . Zaglądam często ale taki tam u was gwar że nieśmiało tylko czytam z ukrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.01.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 tofee no wiesz... gwar jak to wśród kobiet - jesteś bardzo mile widziana - ja myślałam że nie chcesz zaglądać po prostu nie będę Ci pisać że już niedługo Ty też itd bo mnie to zawsze dobijało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 01.02.2009 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam Dołączam do grona kibiców. Jeśli mogę to dodam, że zrobiliśmy też gniazdka na balkonach z zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 04.03.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam Fajny domek i fajna okolica, kiedyś niedaleko od Was w Puszczy Kampinowskiej bywałem bardzo często....ale do rzeczy. Co punktów elektrycznych/TV/INTernet/TEL/VIDEOFON plus instalacja alarmowa (sama elektryka jakieś 130 punktów) wyszło ponad 200 na 237m2 powierzchni ale szczerze to wzieliśmy projektantkę wnętrz i dzięki temu przesunęliśmy ściankę i dobudowaliśmy jedną ściankę i dostaliśmy ogólną koncepcję wraz z punktami elektrycznymi i hydraulicznymi (oczywiście po negocjacach). Moim zdaniem warto skorzystać. Dodatkowo u mnie spisażarnia ma wejście od kuchni i w niej stoi lodówka, dzięki temu w kuchni jest więcej miejsca, a w spiżarni mam miejsce na dużą lodówkę z zamrażarką. W obecnym domu, w którym mieszkam, tak mam i jestem zadowolony, tak więc pomyśl o tym. Pozdrawiam serdecznie i życzę pogody i jak najwięcej dudków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 20.03.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 I co tam u Was? ruszyliście coś dalej czy czekacie na ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.03.2009 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Hejka, podobno coś się ruszyło. Dzisiaj mąż jedzie na działkę - ok 10.30 mają zasypywać juuuuuuuuż fundamenty (w tym tyg. podobno ostatecznie ocieplili i zaizolowali folią - fotki może wieczorkiem). Od poniedziałku podobno ruszają ze ścianami. Aleeeeeeeee jak zobaczę to uwierzę ... ostatnio pogoda była tak w kratkę że już na nic się nie nastawiam . Za każdym razem jak juuuuuuuuż mieli zaczynać zrywała się śnieżyca więc pozostaje nie zapeszać. Chociaż dzisiejsza pogoda cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts