Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Póki co to na razie sezon zakupowy :D

Mamy możliwość podłączenia gazu, ale oprócz nas nikt z sąsiadów nie jest chętny... Bo z dziada pradziada palą 'wunglem' i wszystkim co im się nawinie pod rękę :evil: Nie widzą potrzeby tego zmieniać i inwestować w wymianę pieca i doprowadzenie gazu :-? A do nas jest ponad 200 m do przeciągnięcia i nam samym nie opłaca się robić takiej inwestycji, skoro nikt po drodze nie chce się dorzucić... Poczekamy aż na sąsiednich działkach coś się zacznie dziać. Na razie pozostaje nam palenie ekologiczną biomasą :wink:

Póki co to na razie sezon zakupowy :D

Mamy możliwość podłączenia gazu, ale oprócz nas nikt z sąsiadów nie jest chętny... Bo z dziada pradziada palą 'wunglem' i wszystkim co im się nawinie pod rękę :evil: Nie widzą potrzeby tego zmieniać i inwestować w wymianę pieca i doprowadzenie gazu :-? A do nas jest ponad 200 m do przeciągnięcia i nam samym nie opłaca się robić takiej inwestycji, skoro nikt po drodze nie chce się dorzucić... Poczekamy aż na sąsiednich działkach coś się zacznie dziać. Na razie pozostaje nam palenie ekologiczną biomasą :wink:

A kiedy składaliście do gazowni wniosek o wydanie warunków przyłączenia?

U nas też miał być ekogroszek albo jakieś pelety, ale ostatecznie małż się wystraszył, bo zapowiedziałam, że ręki do tego ustrojstwa nie przyłoże i w dodatku zamuruję przejście z domu do kotłowni żeby się nie kurzyło i będzie zimą wokół chałupy ganiał, żeby do pieca dołożyć 8) [/img]

a czy ja już wspominałam kiedyś, jak wystąpiliśmy o warunk zabudowy i okazało się, że nie mamy dostępu do drogi prywatnej, a przecież bez udziału w drodze nie ma mowy o budowaniu domu :roll: współudziałowców niby 60, a pół roku chodziliśmy za nimi, zanim znaleźliśmy kogoś, kto dał się w końcu przekonać, że jak sprzeda nam ułamek swojego udziału, to mu nagle nie postawimy słupa na jego działce :roll: boszzzzzz, jaki to był koszmar :-?

masz moje kafle w kotłowni :lol: :lol: :lol: ja mam takie w kotłowni i w garażu. są super. bardzo ładnie się je myje. niestety stargres nie jest zbyt dokładny. trafiaja sie krzywe że aż zęby bolą. ale dobry kafelkarz sobie z nimi poradzi.

a na ściane to przez przypadek nie euphoria?

Ooooo nie wiedziałam że takie masz u siebie. Bardzo mnie cieszy pozytywna opinia na temat utrzymania ich czystości. Co do jakości ... trudno z lupą tych fug oglądac tam nie będę ;).

Co do ściany to nie pamiętam nazwy :-). Miały jako tako wyglądać (czylil odpadał najtańszy marmurkowy mazzzz), względnie pasować do podłogi i być tanie!