Elena76 14.03.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Tofee, cieszę się, że mimo aury za oknem sezon wykończeniowy 2010 rozpoczęty Mam tylko pytanie - skąd pomysł na taki rodzaj energii do ogrzewania domu? Nie macie możliwości podłączenia gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.03.2010 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Póki co to na razie sezon zakupowy Mamy możliwość podłączenia gazu, ale oprócz nas nikt z sąsiadów nie jest chętny... Bo z dziada pradziada palą 'wunglem' i wszystkim co im się nawinie pod rękę Nie widzą potrzeby tego zmieniać i inwestować w wymianę pieca i doprowadzenie gazu A do nas jest ponad 200 m do przeciągnięcia i nam samym nie opłaca się robić takiej inwestycji, skoro nikt po drodze nie chce się dorzucić... Poczekamy aż na sąsiednich działkach coś się zacznie dziać. Na razie pozostaje nam palenie ekologiczną biomasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.03.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Póki co to na razie sezon zakupowy Mamy możliwość podłączenia gazu, ale oprócz nas nikt z sąsiadów nie jest chętny... Bo z dziada pradziada palą 'wunglem' i wszystkim co im się nawinie pod rękę Nie widzą potrzeby tego zmieniać i inwestować w wymianę pieca i doprowadzenie gazu A do nas jest ponad 200 m do przeciągnięcia i nam samym nie opłaca się robić takiej inwestycji, skoro nikt po drodze nie chce się dorzucić... Poczekamy aż na sąsiednich działkach coś się zacznie dziać. Na razie pozostaje nam palenie ekologiczną biomasą A kiedy składaliście do gazowni wniosek o wydanie warunków przyłączenia? U nas też miał być ekogroszek albo jakieś pelety, ale ostatecznie małż się wystraszył, bo zapowiedziałam, że ręki do tego ustrojstwa nie przyłoże i w dodatku zamuruję przejście z domu do kotłowni żeby się nie kurzyło i będzie zimą wokół chałupy ganiał, żeby do pieca dołożyć [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.03.2010 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Ell nie było sensu, na całej ulicy jesteśmy tylko my. I tak jest ze wszystkim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Ell nie było sensu, na całej ulicy jesteśmy tylko my. I tak jest ze wszystkim . Wiem coś o tym, u nas też ze wszystkim problemy, w dodatku droga prywatna i na wszystko potrzebna zgoda współwłaścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.03.2010 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 My też mamy wspólną drogę a reszta współwłaścicieli na razie niezaiteresowana niczym i w dodatku słabo uchwytni bo mieszkają niewiadomo gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.03.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 człowiek nawet sobie nie zdaje sprawy na jakie problemy są narażeni inni my mieliśmy wszystko w granicy działki. a i tak sie wkurzaliśmy że tyle nas kosztowały przyłącza. zwłaszcza wod-kan bo wodociągi miały wymagania z sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.03.2010 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Teraz wybierając działkę troszkę inaczej podeszłabym do sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.03.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 a czy ja już wspominałam kiedyś, jak wystąpiliśmy o warunk zabudowy i okazało się, że nie mamy dostępu do drogi prywatnej, a przecież bez udziału w drodze nie ma mowy o budowaniu domu współudziałowców niby 60, a pół roku chodziliśmy za nimi, zanim znaleźliśmy kogoś, kto dał się w końcu przekonać, że jak sprzeda nam ułamek swojego udziału, to mu nagle nie postawimy słupa na jego działce boszzzzzz, jaki to był koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.03.2010 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Dostałam wyceny kominków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.03.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Dostałam wyceny kominków . rozumiem, że ceny nie powaliły z nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.03.2010 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Czekamy jeszcze na jedną z innego miejsca ale nie jest źle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 15.03.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Hejka Co to za plytki na podloge w kotlowni? Bo wlasnie takich szukam i jeszcze jak w cenie dobrej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.03.2010 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Odpowiedziałam na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.03.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 masz moje kafle w kotłowni ja mam takie w kotłowni i w garażu. są super. bardzo ładnie się je myje. niestety stargres nie jest zbyt dokładny. trafiaja sie krzywe że aż zęby bolą. ale dobry kafelkarz sobie z nimi poradzi. a na ściane to przez przypadek nie euphoria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.03.2010 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Ooooo nie wiedziałam że takie masz u siebie. Bardzo mnie cieszy pozytywna opinia na temat utrzymania ich czystości. Co do jakości ... trudno z lupą tych fug oglądac tam nie będę . Co do ściany to nie pamiętam nazwy . Miały jako tako wyglądać (czylil odpadał najtańszy marmurkowy mazzzz), względnie pasować do podłogi i być tanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.03.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 a czemu nie wzielas tych do kompletu? są naprawde niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.03.2010 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 U mnie nie było żadnego kompletu leżały sobie tylko te w dziale z podłogowymi i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.03.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 a na dziale ściennym były do tego ścienne ale nic to te Twoje pewnie ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.03.2010 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Szukaliśmy czegoś co było najbliższe, wydaje mi się że gdyby były "komplecikowe" to bym zauważyła ... no chyba, że przekraczały nasz zakładany budżet za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts