Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczywiście całość nie zakopana - nie zdążyli, standard :evil:.

Jedyny plus to to, że szefu wynajął koparkę do pon. rano i powiedział że jak się nie wyrobią w sobotę to będą musieli dokończyć w niedzielę. Więc mam nadzieję że dzisiaj będzie finito i osiągniemy stan zero po rekordowym czasie - 5 miesięcy :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

• 2 weeks później...

Bea bardzo miłe to co piszesz ale jak dla nas nasze tempo jest nadal za wolne :cry: . Chcieliśmy się wprowadzić na Boże Narodzenie a w tym tempie to może i będzie to możliwe ale dopiero w 2010 :evil:.

Ekipie się zdecydowanie nie spieszy, nasze tygodniowe postępy, niektórzy forumowicze "osiągają" w jeden dzień :x echhhhhhhhhh ale co zrobić. Zmiana fachowców nic tutaj nie przyspieszy - jakbyśmy teraz mieli kogoś szukać od nowa - to wyszłoby jeszcze gorzej, a ci robią nawet nieźle, ściany równe i ogólnie nie ma jakiś większych jazd więc zaciskamy zęby i monitorujemy każdego dnia ...

powodzenia idę zaraz oblukać co u ciebie :)

Nie jest najgorzej z tą prędkością :wink: , w końcu zimę prawie "Stulecia" przeżyliśmy :D

Nasza ekipa robi szybko ale jak widać u nas byle jak :( teraz będą poprawki robić, się chłopaki śpieszyli do następnego zlecenia :roll: , no to się pospieszyli .

Mnie kierbud powiedział żeby zmienić budowlańców na tych od Niego, tylko pytanie, czy tamci będą lepsi :-? , skoro on lubi wypić to pewnie oni też za kołnierz nie wylewają :roll: Ci przynajmniej nie piją, młodzi są ale to powód żeby ich wyrzucać , tak od razu, co do pinonów i poziomów było prawie idealnie, różnica wyszła na dwa centymetry 8) .

Zmienić brygadę to łatwo, ale znaleźć kogoś kto naprawdę chce robić dobrze to już trudniej -niestety :(

Jak pogoda dopisze to Boże Narodzenie będzie w Waszym zasięgu :wink:

Trzymam kciuki :wink:

Witam ponownie :D

No Kochana jak tak dalej pójdzie, to będziemy święta Bożego Narodzenia w Waszym nowym domu spędzać 8)

Fajnie wygladają te wasze ściany ile te H+H stoi i jaki to rozmiar?, bo ściany jakieś grube mi się wydają ( w sensie pozytywnym-oczywiście) :wink:

Może też bym sobie taki materiał kupiła-zamiast ceramiki :-?

odpowiadam:

bloczki H+H o wymiarach 59x24x24 odmiana U600 (to parametr gestosci betonu komorkowego). Ekipa robi na zaprawe klejowa, mozna z tego budowac troche szybciej niz z ceramiki (pod warunkiem ze pracuje wiecej niz 1-2 ludzi przez kilka godzin, jak to jest w naszym przyadku :evil: )

co do ceny to pewnie ok. 8,5 zl za szt., a moze nawet taniej. nie dowiadywalismy sie bo mamy umowe na wykonanie z materialem i sami nie kupowalismy

co do wprowadzenia na Boze Narodzenie to nawet o tym nie myslimy, zeby nie zapeszac :)

ieki za info :wink:

Bardzo spodobał mi się wygląd Waszych ścian, cena też atrakcyjna, biorąc pod uwagę , że jeden bloczek zastępuje dwa pustaki :p

Faktycznie dwoch ludzi to troche maławo :-? , nie moga dokoptowac sobie jakiegos pomocnika coby chociaż zaprawę robił :-?

Może trzebaby im taki pomysł podsunąć :wink:

I tak trzymam kciuki, bo my zmieniamy prawdopodobnie ekipę :evil:

Witam :D

To zdjęcie z wyjściem na taras , wyglada tak jak w przyszłości moje 8) (po przeróbkach-oczywiście) , super, moja markiza będzie taka z podwójną szyną, widziałam i uzywałam takiej na wakacjach, dawała duże zacienienie, co w przypadku mojego tarasu od południowego -zachodu jest bardzo wskazane :wink:

Jeżeli widzisz wady w budowie to zmieniaj ekipę, jeżeli tylko wolny przerób, to lepiej się wstrzymać 8) , lepiej wolniej i dokładniej niż szybko i do kitu :wink: tak jak u nas z fundamentami było, zobacz zdjęcia to wyjdzie o co mi chodzi :roll: niestety :evil:

Popieram przedmówczynię :roll: lepiej wolno a porządnie a nie po "łebkach". Cena markizy niesamowita- jak cena materiału na cały dach :wink: Ja tez się zastanawiałam nad markizą, ale mąż jęczał że to się z czasem popsuje itp.- zostaliśmy więc przy drewnianym daszku :wink:

A co do tapety? Piękna! tylko zastanów się czy to ma być napewno tapeta- bo jak później przyjdzie wena na zmianę i będzie Was czekać skrobanko ścian to nie wiem czy to będzie takie przyjemne :roll: Mi też wpadły w oko niejedne tapety ale jednak wizja skrobania zwyciężyła. Teraz zastanawiam się nad szablonami bądź naklejkami (nie te wzory ale chodzi o samo wykonanie):

http://img26.imageshack.us/img26/7424/612423677.jpg

Co do ekipy ... są ok jeżeli chodzi o wykonanie ale taaaaaaacy wolni że już tracimy cierpliwość. Niestety tempo pracy czasami jest u nich wprost proporcjonalne do ilości ludzi czyt. mało, bądź ilości godzin na budowie - czyt. mało. Ale już nie ma co zmieniać bliżej końca niż początku więc jakoś dotrwamy ...

Monis szablony też mi się podobają, ale tapeta daje "pełniejszy efekt" nie potrafiłabym zrobić takiego szablonem ... i dlatego tapeta jednakak bardziej mi się podoba. A co do zrywania ... no cóż pożyjemy zobaczymy.

Jak wybierzesz jakiś wzór do siebie to wklejaj :D ciekawa jestem gdzie i jaki sobie wybierzecie.

MARKIZA ... temat rzeka - ja też byłam sceptyczna, nadal jestem ale mojemu mężowi się podobają. Nie mam innej propozycji, a że i tak jest bardzo elastyczny do moich pomysłów domkowych to markiza jest moim ukłonem w stosunku do jego upodobań, niech mu będzie 8) już mu obiecałam. Śmiał się tylko jak znalazłam tego BOOMa i powiedziałam że jest taka która i mi się podoba ... do momentu jak zobaczyłam cenę. M. tylko dodał że jakoś go nie dziwi że jak mi się coś podoba to kosztuje kosmicznie ... Ciekawe czemu

• 4 weeks później...