Monis 21.03.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 To trzymam kciuki za pogodę, choć słyszałam różne prognozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.03.2009 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Oczywiście całość nie zakopana - nie zdążyli, standard . Jedyny plus to to, że szefu wynajął koparkę do pon. rano i powiedział że jak się nie wyrobią w sobotę to będą musieli dokończyć w niedzielę. Więc mam nadzieję że dzisiaj będzie finito i osiągniemy stan zero po rekordowym czasie - 5 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 22.03.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 5 miesięcy, ale zaczęśliście w jesienno- zimowym czasie, więc wiesz- nie jest tak źle... A co do pracy w niedzielę? coś nie mogę uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.03.2009 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 M. ma jechać ok 15 i skontrolować stan prac. Pożyjemy zobaczymy ... Ty wątpisz a ja nadal naiwna im wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 22.03.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Twardym trzeba być! szczególnie jak się buduje własny dom. I najważniejsze- pieniądze daje się TYLKO i wyłącznie po zakończonej pracy.. Nawet jakby mówili, że głodem przymierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.03.2009 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Mam wieść !!!!!!! ROBIĄ i podobno wygląda to tak jak powinno 4,5 miesiąca temu powinno więc JUUUUUUUUUPIIIIIIIIIIIIIIII!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 05.04.2009 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Ile trwa postawienie ścian parteru? Jak myślicie zdążymy do świąt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 06.04.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Jak ekipa ok- to zdążycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 09.04.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam ponownie Dawno mnie tu nie było , wchodzę a tu już się mury będą budować Moje gratulacje, mimo paskudnej zimy poszliście jak burza Niektórych rzeczy nie da się przyśpieszyć, my mamy dopiero fundamenty w połowie , nieudolnie Was gonimy Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 11.04.2009 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Bea bardzo miłe to co piszesz ale jak dla nas nasze tempo jest nadal za wolne . Chcieliśmy się wprowadzić na Boże Narodzenie a w tym tempie to może i będzie to możliwe ale dopiero w 2010 . Ekipie się zdecydowanie nie spieszy, nasze tygodniowe postępy, niektórzy forumowicze "osiągają" w jeden dzień echhhhhhhhhh ale co zrobić. Zmiana fachowców nic tutaj nie przyspieszy - jakbyśmy teraz mieli kogoś szukać od nowa - to wyszłoby jeszcze gorzej, a ci robią nawet nieźle, ściany równe i ogólnie nie ma jakiś większych jazd więc zaciskamy zęby i monitorujemy każdego dnia ... powodzenia idę zaraz oblukać co u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 12.04.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Nie jest najgorzej z tą prędkością , w końcu zimę prawie "Stulecia" przeżyliśmy Nasza ekipa robi szybko ale jak widać u nas byle jak teraz będą poprawki robić, się chłopaki śpieszyli do następnego zlecenia , no to się pospieszyli . Mnie kierbud powiedział żeby zmienić budowlańców na tych od Niego, tylko pytanie, czy tamci będą lepsi , skoro on lubi wypić to pewnie oni też za kołnierz nie wylewają Ci przynajmniej nie piją, młodzi są ale to powód żeby ich wyrzucać , tak od razu, co do pinonów i poziomów było prawie idealnie, różnica wyszła na dwa centymetry . Zmienić brygadę to łatwo, ale znaleźć kogoś kto naprawdę chce robić dobrze to już trudniej -niestety Jak pogoda dopisze to Boże Narodzenie będzie w Waszym zasięgu Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 18.04.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam ponownie No Kochana jak tak dalej pójdzie, to będziemy święta Bożego Narodzenia w Waszym nowym domu spędzać Fajnie wygladają te wasze ściany ile te H+H stoi i jaki to rozmiar?, bo ściany jakieś grube mi się wydają ( w sensie pozytywnym-oczywiście) Może też bym sobie taki materiał kupiła-zamiast ceramiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugazzi 22.04.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 odpowiadam: bloczki H+H o wymiarach 59x24x24 odmiana U600 (to parametr gestosci betonu komorkowego). Ekipa robi na zaprawe klejowa, mozna z tego budowac troche szybciej niz z ceramiki (pod warunkiem ze pracuje wiecej niz 1-2 ludzi przez kilka godzin, jak to jest w naszym przyadku ) co do ceny to pewnie ok. 8,5 zl za szt., a moze nawet taniej. nie dowiadywalismy sie bo mamy umowe na wykonanie z materialem i sami nie kupowalismy co do wprowadzenia na Boze Narodzenie to nawet o tym nie myslimy, zeby nie zapeszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 22.04.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 ieki za info Bardzo spodobał mi się wygląd Waszych ścian, cena też atrakcyjna, biorąc pod uwagę , że jeden bloczek zastępuje dwa pustaki Faktycznie dwoch ludzi to troche maławo , nie moga dokoptowac sobie jakiegos pomocnika coby chociaż zaprawę robił Może trzebaby im taki pomysł podsunąć I tak trzymam kciuki, bo my zmieniamy prawdopodobnie ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.04.2009 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Z mojej kobiecej logiki wynika, że im większy bloczek tym szybsze przyrosty ścian, gdybyśmy budowali z tradycyjnej cegły ... to chyba bym tego psychicznie z naszą ekipą nie przeżyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 23.04.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam To zdjęcie z wyjściem na taras , wyglada tak jak w przyszłości moje (po przeróbkach-oczywiście) , super, moja markiza będzie taka z podwójną szyną, widziałam i uzywałam takiej na wakacjach, dawała duże zacienienie, co w przypadku mojego tarasu od południowego -zachodu jest bardzo wskazane Jeżeli widzisz wady w budowie to zmieniaj ekipę, jeżeli tylko wolny przerób, to lepiej się wstrzymać , lepiej wolniej i dokładniej niż szybko i do kitu tak jak u nas z fundamentami było, zobacz zdjęcia to wyjdzie o co mi chodzi niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 23.04.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Popieram przedmówczynię lepiej wolno a porządnie a nie po "łebkach". Cena markizy niesamowita- jak cena materiału na cały dach Ja tez się zastanawiałam nad markizą, ale mąż jęczał że to się z czasem popsuje itp.- zostaliśmy więc przy drewnianym daszku A co do tapety? Piękna! tylko zastanów się czy to ma być napewno tapeta- bo jak później przyjdzie wena na zmianę i będzie Was czekać skrobanko ścian to nie wiem czy to będzie takie przyjemne Mi też wpadły w oko niejedne tapety ale jednak wizja skrobania zwyciężyła. Teraz zastanawiam się nad szablonami bądź naklejkami (nie te wzory ale chodzi o samo wykonanie): http://img26.imageshack.us/img26/7424/612423677.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 23.04.2009 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Co do ekipy ... są ok jeżeli chodzi o wykonanie ale taaaaaaacy wolni że już tracimy cierpliwość. Niestety tempo pracy czasami jest u nich wprost proporcjonalne do ilości ludzi czyt. mało, bądź ilości godzin na budowie - czyt. mało. Ale już nie ma co zmieniać bliżej końca niż początku więc jakoś dotrwamy ... Monis szablony też mi się podobają, ale tapeta daje "pełniejszy efekt" nie potrafiłabym zrobić takiego szablonem ... i dlatego tapeta jednakak bardziej mi się podoba. A co do zrywania ... no cóż pożyjemy zobaczymy. Jak wybierzesz jakiś wzór do siebie to wklejaj ciekawa jestem gdzie i jaki sobie wybierzecie. MARKIZA ... temat rzeka - ja też byłam sceptyczna, nadal jestem ale mojemu mężowi się podobają. Nie mam innej propozycji, a że i tak jest bardzo elastyczny do moich pomysłów domkowych to markiza jest moim ukłonem w stosunku do jego upodobań, niech mu będzie już mu obiecałam. Śmiał się tylko jak znalazłam tego BOOMa i powiedziałam że jest taka która i mi się podoba ... do momentu jak zobaczyłam cenę. M. tylko dodał że jakoś go nie dziwi że jak mi się coś podoba to kosztuje kosmicznie ... Ciekawe czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 24.04.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 No właśnie- mi tez zawsze podobają się te droższe rzeczy ale szybko się otrząsam z szoku i wybieram inne, podobne rozwiązanie. Wyszłam z założenia, że owszem dom buduję na całe życie, ale kupuję drogo tylko to co niezbędne i już nie będę zmieniać (np kominek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 16.05.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Witam Zagladam sobie , a tu piekny strop wylany i schody, a ktoś tu dopiero narzekał że wooooooollllllllllllllllnnnnnnnnnnnnnooooooooo bardzo staranne wykonanie musze przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts