Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bo jak zrobić takie cudne rysunki? U mnie zero manualnych zdolności ... a tutaj cały urok w tym niby chińskim ogrodowym klimacie ... Ale zobaczymy, może jakieś szablony uda mi się znaleźć.

Ale strasznie mi się to połączenie kolorów podoba.

Bo jak zrobić takie cudne rysunki? U mnie zero manualnych zdolności ... a tutaj cały urok w tym niby chińskim ogrodowym klimacie ... Ale zobaczymy, może jakieś szablony uda mi się znaleźć.

Ale strasznie mi się to połączenie kolorów podoba.

mnie też urzekło połączenie kolorów :) w salonie będziemy mieli szarość na ścianach, ale jeszcze bardziej jasną

i z szablonami spokojnie dasz sobie radę - będę Ci kibicować :)

Chciałabym już móc się zaszyć w takim pokoiku i cudować z takimi detalami ...

A na razie walczę z łazienkowymi decyzjami czy płytkę przyciąć tu czy tam, czy po obu stronach ściany po połowie... Nie podoba mi się to wykańczanie :(. A jeszcze albo się nic nie dzieje albo trzeba wszystko rzucić i lecieć na budowę bo nagle czegoś brakuje a bez tego ani rusz ... I tak podziwiam mojego M. jak on to wszystko znosi.

Chciałabym już móc się zaszyć w takim pokoiku i cudować z takimi detalami ...

A na razie walczę z łazienkowymi decyzjami czy płytkę przyciąć tu czy tam, czy po obu stronach ściany po połowie... Nie podoba mi się to wykańczanie :(. A jeszcze albo się nic nie dzieje albo trzeba wszystko rzucić i lecieć na budowę bo nagle czegoś brakuje a bez tego ani rusz ... I tak podziwiam mojego M. jak on to wszystko znosi.

a jeszcze niedawno nie mogłaś się doczekać tej wykończeniówki ;)

rozumiem Cię doskonale, mnie to w ogóle przerastają te detale i podejmowanie decyzji co ma być, jak i gdzie :rolleyes: jestem gotowa zamieszkać w niewykończonym domu, byle skończyć z fachowcami i wyborami :D

Echhhh bo jak człowiek nieświadomy to głupi ;).

Panom od podbitki zabrakło 4m2 paneli i jednej rolki blachy ... LITOŚCI!!!!!

Za to chyba w poniedziałek dojedzie większość rzeczy do łazienek, oby bo bez tego robota stoi. Pan Grzegorz ze sklepu wydaje się być sensowny, kontakt jak dotąd bez zarzutu, cenowo prawie najlepsi i jeszcze 90% rzeczy mieli na stanie, więc jestem pełna nadziei. Nadal nierozwiązana pozostaje sprawa grzejnika wrrrrrr. Nie za bardzo kiedy jest to ruszyć bo mamy już cały weekend zaplanowany co do godziny :eek:. Jak inni sobie z tym radzą? Czy to tylko my jesteśmy tacy niezorganizowani?

rozkład płytek namalowałam na papierze milimetrowym, ale i tak wyjdzie trochę inaczej,zobaczymy

Ja wyliczałam już dokładnie na ścianie zaznaczając gdzie i jak mają być przycięte, bo na kartce jakoś mi nie szło ... tym bardziej że po tynkach wymiary zmieniły się odrobinę i lepiej się mierzyło wszystko już na miejscu. Na szczęście nie mieliśmy baaaardzo wielkich dylematów uffff i jakoś poszło. Jeszcze tylko WC, jest baaardzo zakręcony i tam może być jeszcze gorzej, bo to pomieszczenie pod schodami i jest skos i takie tam ... do tego wąski jak nie wiem co więc nie wiem co tam wyjdzie ...

Ja wyliczałam już dokładnie na ścianie zaznaczając gdzie i jak mają być przycięte, bo na kartce jakoś mi nie szło ... tym bardziej że po tynkach wymiary zmieniły się odrobinę i lepiej się mierzyło wszystko już na miejscu. Na szczęście nie mieliśmy baaaardzo wielkich dylematów uffff i jakoś poszło. Jeszcze tylko WC, jest baaardzo zakręcony i tam może być jeszcze gorzej, bo to pomieszczenie pod schodami i jest skos i takie tam ... do tego wąski jak nie wiem co więc nie wiem co tam wyjdzie ...

ja na ścianie całą kuchnię w skali 1:1 narysowałam ;) bo z kartką też mi jakoś nie bardzo wychodziło :rolleyes:

do kotłowni przewidujesz powrót pana K.?

eee, chyba ostatecznie hydraulik ok... ogrzewanie nam działa, a jak coś źle było w kotowni podłączone to zaraz na drugi dzień był, żeby poprawić, więc chyba bierze odpowiedzialność za swoją robotę.. jestem jeszcze ciekawa, jak tam woda będzie hulać bo baterie dopiero co założone :rolleyes:

Generalnie to M. chyba się z nim umawiał ,więc cieszę się że nie odradzasz. Ale nadal nie podjęliśmy decyzji o filtrach (cena szokująca i nie wiemy co robić, wyniki wody tragedia i jesteśmy trochę w kropce) i praca z kotłownią czeka :(