tofee 20.06.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 a z czym masz wątpliwości? Tradycyjnie jak to bywa diabeł tkwi w szczegółach. Nie wiem jak zabudować ściankę (chodzi o opaskę z forniru czy robić po trzech stronach czy przy oknie już sobie darować i zrobić szerszą szafkę prosto od ściany, nie wiem jak zakończyć "kąty" po skosie czy na 90 st.) nie wiem czy sufit podwieszać na całości czy wyspowo i takie tam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.06.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Generalnie to M. chyba się z nim umawiał ,więc cieszę się że nie odradzasz. Ale nadal nie podjęliśmy decyzji o filtrach (cena szokująca i nie wiemy co robić, wyniki wody tragedia i jesteśmy trochę w kropce) i praca z kotłownią czeka u nas filtry założone, ale woda jakaś strasznie miekka się zrobiła, nie lubię takiej ale bez filtrów to nie byłoby szans, żeby się wprowadzić... robiliście wycenę tu tego pana co u nas zakładał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.06.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Tradycyjnie jak to bywa diabeł tkwi w szczegółach. Nie wiem jak zabudować ściankę (chodzi o opaskę z forniru czy robić po trzech stronach czy przy oknie już sobie darować i zrobić szerszą szafkę prosto od ściany, nie wiem jak zakończyć "kąty" po skosie czy na 90 st.) nie wiem czy sufit podwieszać na całości czy wyspowo i takie tam ... oj, to rzeczywiście bez wizualki ani rusz.... a znalazłaś już jakiś salon sensowny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 20.06.2010 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 u nas filtry założone, ale woda jakaś strasznie miekka się zrobiła, nie lubię takiej ale bez filtrów to nie byłoby szans, żeby się wprowadzić... robiliście wycenę tu tego pana co u nas zakładał? Wasz jest na urlopie ... ale nie spodziewam się rewolucji. To nie kwestia pecha, tylko dużego problemy z beznadziejną wodą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 20.06.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 oj, to rzeczywiście bez wizualki ani rusz.... a znalazłaś już jakiś salon sensowny? NIET . Wszędzie jakieś problemy, a to nie mają połowy rzeczy które chcę a po co mi wizualka, która nie odzwierciedla moich wyborów, a to cena kosmiczna (niby wliczają w cenę mebli ale szanse że tam zamówię kuchnie małe) albo salon robi tylko rysunki techniczne ... i takie tam. A czas leci i chciałabym już temat mieć z głowy, bo zaraz przyjdzie do montażu sufitu i zabudowy ścianki i znowu będę podejmować decyzje pod ścianą a niby miałam tyle czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.06.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Wasz jest na urlopie ... ale nie spodziewam się rewolucji. To nie kwestia pecha, tylko dużego problemy z beznadziejną wodą ... ale zaraz wraca - na początku lipca ma być z powrotem i nie wierzę, że macie gorszą wodę niż nasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.06.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 NIET . Wszędzie jakieś problemy, a to nie mają połowy rzeczy które chcę a po co mi wizualka, która nie odzwierciedla moich wyborów, a to cena kosmiczna (niby wliczają w cenę mebli ale szanse że tam zamówię kuchnie małe) albo salon robi tylko rysunki techniczne ... i takie tam. A czas leci i chciałabym już temat mieć z głowy, bo zaraz przyjdzie do montażu sufitu i zabudowy ścianki i znowu będę podejmować decyzje pod ścianą a niby miałam tyle czasu . to nie szukaj w salonach tylko poszukaj projektanta wnętrz z prawdziwego zdarzenia i zleć wykonanie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.06.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 ale zaraz wraca - na początku lipca ma być z powrotem i nie wierzę, że macie gorszą wodę niż nasza... Niestety mamy . Mamy jakieś chemiczne świństwa, twardość masakryczną i wszystko co tylko można było zbadać wyszło w wynikach z wielkościa kosmiczną . A co do projektanta, to właśnie po cichu liczyłam, że uda mi sie to zrobić tanim kosztem. Inaczej chyba zupełnie zrezyguję z tematu . Kolejny zgryz ... zaczynam się łamać nad oświetleniem w salonie. Nie wiem czy na 100% chcę sufit podwieszany i oświetlenie robione w nim, czy też nie zostawić jak jest i zainwestować w ozdobny zwis . Po obliczeniu kosztu opraw i robocizny wychodzi na to samo. A już sama nie wiem czy chcę tak czy tak wrrrrrr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 21.06.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 w takiej sytuacji inwestycja w filtry jest raczej nieunikniona póki nie macie filtrów nie montujcie baterii bo szkoda.. za dwa tygodnie ten nasz pan wraca z urlopu, więc może warto zrobić wycenkę u niego... wizualki tu na forum też ludki robią, tylko musisz się rozeznać, kto, jak i za ile w salonie zrezygnowałam z sufitu podwieszanego i są tylko dwie rampy mające ukryć świetlówki - na dole mamy tylko 2,7m wysokość pomieszczeń, więc wolałam żeby sufit był "wyżej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 22.06.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 tofee, każde studio zrobi ci wizualkę kuchni za free, tylko ci jej nie da do ręki, chyba że zpłacisz albo zamówisz kuchnię mnie zrobił pan nawet 3 wersje obejrzałam , podziękowałam i mniej więcej orientowałam się o co kaman , a jak tam łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.06.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Anita, a mnie żadne studio nie chciało nic zrobić za free, tylko za minimum 500zł zaliczki na poczet mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.06.2010 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Wczoraj dotarły elementy łazienkowe. Mamy wannę, elementy podtynkowe, baterie i takie tam. Wczorajsza dostawa była jak wizyta świętego Mikołaja . Fachowiec do tej pory przebierał nogami bo co by nie chciał ruszyć to jakiegoś elementu brakowało, teraz mam nadzieję że się wreszcie ruszy. Nadal nierozwiązany pozostaje problem grzejnika co kurza mnie na maksa, tak więc nie ma szans na zamknięcie tego tematu całkowicie, ale chociaż trochę się ruszy. Druga sprawa, jak rozwiązujecie temat łączenia płytek z parkietem w miejscu pomiędzy pomieszczeniami??? Nie wiem jakie będą drzwi, ale łączenie ma "nie wystawać" po żadnej ze stron pomieszczenia ... jak to wymierzyć dokładnie gdzie powinna zaczynać się płytka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.06.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Tofee, jak nam przywieźli baterie i ceramikę łazienkową to miałam takie samo uczucie trzeba było każdy prezent rozpakować (nie ważne, że samemu trzeba było za to zapłacić ) żeby dobrze wyznaczyć miejsce łączenia podłóg, to musisz wiedzieć po której stronie będą zamontowane drzwi. skoro nie masz jeszcze upatrzonych drzwi, to mogę Ci na maila podesłać schemat łączenia jaki dostałam od producenta drzwi, które mają być u nas. a z grzejnikiem to w czym problem? nie możesz znaleźć takiego z pionowymi rurkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.06.2010 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Nie mogę znaleźć takiego który spełnia kryteria: ceny, terminu, koloru i przede wszystkim SZEROKOŚĆ poniżej 50 cm . A wracając do drzwi to wiem w którą stronę będą się otwierały, ale nie wiem gdzie dokładnie będzie się zaczynało i kończyło samo skrzydło ... przy zamknięciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.06.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 no fakt, większość jest na zamówienie i trzeba ze 4 tygodnie co najmniej poczekać... a ceny niektóre mają kosmiczne... a jaki ma być kolor grzejnika? schemat wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 22.06.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 dziewczyny brały laurensa ral 9001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 22.06.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Anita, a mnie żadne studio nie chciało nic zrobić za free, tylko za minimum 500zł zaliczki na poczet mebli jak widać co kraj to obyczaj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.06.2010 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/daje_kwiatka_130.gif Dzięki. Kolor chciałam 9001 czyli kremik zlewający się z kolorem płytek. Z kształtu już zrezygnowałam bo postanowiłam oprzytomnieć i nie wydam 2 tys na grzejnik, który z założenia ma się nie rzucać w oczy. Więc będą raczej poziome szczebelki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.06.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/daje_kwiatka_130.gif Dzięki. Kolor chciałam 9001 czyli kremik zlewający się z kolorem płytek. Z kształtu już zrezygnowałam bo postanowiłam oprzytomnieć i nie wydam 2 tys na grzejnik, który z założenia ma się nie rzucać w oczy. Więc będą raczej poziome szczebelki ... jeśli ma się nie rzucać w oczy, to faktycznie nie warto inwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 23.06.2010 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 tofee no i jaki w końcu wybralaś ten grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts