Elena76 31.01.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 przynajmniej będzie o czym wnukom przy kominku opowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 31.01.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Mam znajomych którzy przeszli budowę bez przygód ... zastanawiam się ile ściemniają przy opowieściach. Ale faktem jest że wprowadzili się po niecałych 2 latach budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 31.01.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Mam znajomych którzy przeszli budowę bez przygód ... zastanawiam się ile ściemniają przy opowieściach. Ale faktem jest że wprowadzili się po niecałych 2 latach budowy. my do etapu stolarza doszlismy bez większych wtop - dopiero stolarz bardzo powolny się trafił umowę o drzwi podpisywaliśmy w wakacje, drzwi się montowały w listopadzie a jutro jeszcze na poprawki przyjeżdża a i przypomniały mi się obróbki komina - 5 razy przyjeżdżali bo ciekło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 01.02.2011 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Pasie my zaczęliśmy od mega wtopy i tak ciągniemy z malutkimi przerwami na prawdziwych fachowców (podkreślam małymi przerwami tynki, wylewki, kominki to chyba tyle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.02.2011 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Znalazłam płytki do holu (chyba). Szukałam ich ponad rok , a że kotłownia podobno ma być gotowa do soboty to czas się wreszcie na coś zdecydować . Płytki: http://www.atlasconcorde.it/collezioni.php?idstile=1&idseriec=15&idp=61&idfinitura=1&col=1 Tylko waham się pomiędzy kolorem galaxy a moon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.02.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 a widziałaś je na żywo? opierając się na tym co widzę na stronie, to ja wahałabym się między star a moon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 23.02.2011 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Widziałam i generalnie podobają mi się wszystkie tylko każda nada pomieszczeniu inny klimat, a ja już miałam wstępnie obmyślone co tam chce i jak chcę i moon pasuje chyba najlepiej. Płytki mają strukturę jakby włóczki ... sama nie wiem, ale wyglądają jak materiał, aż chce się dotknąć. A że chciałam szarawo kawowe to dlatego te galaxy mi mącą. Star jest za złoty a moon wydaje mi się bardzo zimny, chociaż na żywo też ma złotawą poświatę ... Zastanawiam się jak to się będzie komponowało z merbau . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 23.02.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Tofiku,nie mów,że mieszkanie lepsze niż dom, widzisz są postępy, a wtopy są wszędzie, ja się nie rozpisywałam, bo mam bardzo mało czasu, ale u mnie tumanom, czyli hydraulikom popieprzyły się rurki i w wc w poczekalni gabinetu stom. leciała ciepła woda, do unitu podobnież, oraz coś byłó pochrzanione z podłogówką -odwrotnie zasilanie i powrót, a także piec był podłączany 3 razy, i jeszcze nie jest tak jak powinno byc, grzeje i to mi na razie wystarcza, a latem jak już będę mieszkac ściągnę serwisanta Krakowa, może będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 anita współczuję, ale że u ciebie kłopoty to raczej marne dla mnie pocieszenie . Hydraulik powiedział że nie napełnią mi instalacji wodą do puki nie będzie kilka dni na plusie ... podłogówka jest tak przemarznięta że ryzyko iż woda gdzieś przymarznie, przytka i coś się zaraz rozwali jest za duże. Tak więc czekamy na odwilż. czy akurat teraz muszą być takie mrozy ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.02.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Tofee, to już chyba ostatnie poddrygi ostrygi , znaczy się zimy może troszkę to opóźni kolejne działania, ale przynajmniej rozsądnie hydraulik gada to kiedy zamawiasz galaxy? wydaje mi się, że z merbauem będzie grało, z moon też by nieźle wyglądało, ale bardziej kontrastowo, bo merbau raczej ciepły w odbiorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Chyba na moon stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.02.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 hm, kobieta zmienną jest ale w sumie to mi bardziej ten moon się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Moon bardzo mi się podobał w klepie i dlatego nie będę już cudować na podstawie fot w necie. Pewnie w weekend zamówię, jak tylko młodym będzie się miał kto zająć bo tak to kiepsko z czasem żeby pomierzyć, wyliczyć i jeszcze poszukać gdzie taniej . Boszzzzzzzzzzzzz jak ja już chcę WIOSNĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.02.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 jak lubisz adrenalinkę, to czemu nie ale faktycznie można się poślizgnąć dokonując wyboru na podstawie zdjęć w necie - ja kilka razy na żywo oglądam i nigdy do końca pewności nie mam, że dobrze wybrałam a wiosna już za nieco ponad trzy tygodnie przynajmniej ta kalendarzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 przynajmniej ta kalendarzowa Nie drażnij lwa !! JA już tydzień z dzieciem na spacerze przez te minusy nie byłam i kota dostaję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Wrzuciłam do odpowiedniego wątku ale tu też wsadzam i jak się komuś coś nasunie to proszę o komentarz. Mocno roboczy projekt kuchni jaki wykombinowałam przy moich mocno ograniczonych zdolnościach programowych . Będę wdzięczna za rzuceniem okiem i ew wszelkie uwagi. Szczegóły: kuchnia jest w kształcie U ale lewa ściana jest krótsza od prawej (od lewej 240x297x300) Fronty biały połysk Blat granit - black galaxy cokoły czarne płytki na podłodze prawie czarne z delikatnym brokatowym połyskiem. "przód i lewa ściana" http://images35.fotosik.pl/476/a449c511ddc96855.jpg "prawa ściana" http://images35.fotosik.pl/476/fb02da2c128f83a7.jpg Dodam tylko ze szafka z roletą będzie na równi z szafkami zabudowy, program mi na to nie pozwolił . Na końcu będzie lodówka wolno stojąca w kolorze inox. Tutaj zagospodarowanie szafek: http://images40.fotosik.pl/643/7d2124986017f814.jpg http://images43.fotosik.pl/660/3eb22fc2e5060c25.jpg Zlew planuję antracytowy co by się stopił z blatem i był jak najmniej widoczny. Jeżeli coś kiepsko widać może uda mi się uchwycić lepsze print screeny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.02.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 zdolniacha z Ciebie w jakim programie robiłaś projekt? u mnie bardzo podobny układ, płyta w tym samym miejscu, zlew z prawej strony okna, i bez wysokiej zabudowy, bo u mnie z kolei prawa ściana krótsza niż lewa generalnie bardzo mi się podoba blat będzie wchodził pod okno? bateria pozowoli na pełne otwarcie okna? kuchnia jest otwarta na salon czy jest jeszcze inne wejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Projekt robiłam w Ikea home planner. Byłam w szoku jaki prosty i jakie możliwości daje ... nawet widok z okna można sobie wybrać . Blat planuję pod okno, ale że mamy za wysoko okno (90 cm od podłogi) więc będziemy musieli coś podkuć . Cóż tak to jest jak się myśli po tym jak fachowiec zrobi jak sam uważa. Z baterią to sama nie wiem ... generalnie najwyżej zrobię jakąś łamaną ... nie do końca wiem gdzie dokładnie wypadną otwory w zlewie więc na razie się tym nie przejmuję, ale mam to na liście spraw do sprawdzenia . Innego miejsca na zlew nie widzę a i tak mam strasznie mało blatu . Nie robię górnej zabudowy bo chce okap 90 i ew szafki wiszące to jakieś popierdółki by wyszły ... więc sobie darowałam. Poza tym mam spiżarnię więc szafki to i tak generalnie na bieżące rzeczy a resztę będę upychać tam. Kuchnia otwarta na salon co bym rodzinę na oku miała, zwłaszcza tą najmłodszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 I mam zgryza z okapem, bo zakochałam się w takim którego nigdzie nie można zobaczyć i mam zgryza czy kupić w ciemno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.02.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Tofee, skoro masz spiżarkę, to nie myślałaś, żeby zrezygnować z wysokiej zabudowy i pojechać z blatem do lodówki? dopiero miałabyś rozpostarcie a jaki okap upatrzyłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts