Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam znajomych którzy przeszli budowę bez przygód ... zastanawiam się ile ściemniają przy opowieściach. Ale faktem jest że wprowadzili się po niecałych 2 latach budowy.

my do etapu stolarza doszlismy bez większych wtop - dopiero stolarz bardzo powolny się trafił :( umowę o drzwi podpisywaliśmy w wakacje, drzwi się montowały w listopadzie a jutro jeszcze na poprawki przyjeżdża :rolleyes:

a i przypomniały mi się obróbki komina - 5 razy przyjeżdżali bo ciekło...

• 3 weeks później...

Znalazłam płytki do holu (chyba). Szukałam ich ponad rok :sick:, a że kotłownia podobno ma być gotowa do soboty to czas się wreszcie na coś zdecydować :p.

Płytki:

http://www.atlasconcorde.it/collezioni.php?idstile=1&idseriec=15&idp=61&idfinitura=1&col=1

Tylko waham się pomiędzy kolorem galaxy a moon :confused:.

Widziałam i generalnie podobają mi się wszystkie tylko każda nada pomieszczeniu inny klimat, a ja już miałam wstępnie obmyślone co tam chce i jak chcę i moon pasuje chyba najlepiej.

Płytki mają strukturę jakby włóczki ... sama nie wiem, ale wyglądają jak materiał, aż chce się dotknąć. A że chciałam szarawo kawowe to dlatego te galaxy mi mącą. Star jest za złoty a moon wydaje mi się bardzo zimny, chociaż na żywo też ma złotawą poświatę ... Zastanawiam się jak to się będzie komponowało z merbau :sick:.

Tofiku,nie mów,że mieszkanie lepsze niż dom, widzisz są postępy, a wtopy są wszędzie, ja się nie rozpisywałam, bo mam bardzo mało czasu, ale u mnie tumanom, czyli hydraulikom popieprzyły się rurki i w wc w poczekalni gabinetu stom. leciała ciepła woda, do unitu podobnież, oraz coś byłó pochrzanione z podłogówką -odwrotnie zasilanie i powrót, a także piec był podłączany 3 razy, i jeszcze nie jest tak jak powinno byc, grzeje i to mi na razie wystarcza, a latem jak już będę mieszkac ściągnę serwisanta Krakowa, może będzie lepszy

anita współczuję, ale że u ciebie kłopoty to raczej marne dla mnie pocieszenie :o.

Hydraulik powiedział że nie napełnią mi instalacji wodą do puki nie będzie kilka dni na plusie ... podłogówka jest tak przemarznięta że ryzyko iż woda gdzieś przymarznie, przytka i coś się zaraz rozwali jest za duże. Tak więc czekamy na odwilż. czy akurat teraz muszą być takie mrozy :spam: ?????????????

Tofee, to już chyba ostatnie poddrygi ostrygi , znaczy się zimy ;)

może troszkę to opóźni kolejne działania, ale przynajmniej rozsądnie hydraulik gada :yes:

to kiedy zamawiasz galaxy? wydaje mi się, że z merbauem będzie grało, z moon też by nieźle wyglądało, ale bardziej kontrastowo, bo merbau raczej ciepły w odbiorze

Moon bardzo mi się podobał w klepie i dlatego nie będę już cudować na podstawie fot w necie. Pewnie w weekend zamówię, jak tylko młodym będzie się miał kto zająć bo tak to kiepsko z czasem żeby pomierzyć, wyliczyć i jeszcze poszukać gdzie taniej :p.

Boszzzzzzzzzzzzz jak ja już chcę WIOSNĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wrzuciłam do odpowiedniego wątku ale tu też wsadzam i jak się komuś coś nasunie to proszę o komentarz.

Mocno roboczy projekt kuchni jaki wykombinowałam przy moich mocno ograniczonych zdolnościach programowych ;).

Będę wdzięczna za rzuceniem okiem i ew wszelkie uwagi.

Szczegóły:

kuchnia jest w kształcie U ale lewa ściana jest krótsza od prawej (od lewej 240x297x300)

Fronty biały połysk

Blat granit - black galaxy

cokoły czarne

płytki na podłodze prawie czarne z delikatnym brokatowym połyskiem.

"przód i lewa ściana"

http://images35.fotosik.pl/476/a449c511ddc96855.jpg

"prawa ściana"

http://images35.fotosik.pl/476/fb02da2c128f83a7.jpg

Dodam tylko ze szafka z roletą będzie na równi z szafkami zabudowy, program mi na to nie pozwolił :spam:.

Na końcu będzie lodówka wolno stojąca w kolorze inox.

Tutaj zagospodarowanie szafek:

http://images40.fotosik.pl/643/7d2124986017f814.jpg

http://images43.fotosik.pl/660/3eb22fc2e5060c25.jpg

Zlew planuję antracytowy co by się stopił z blatem i był jak najmniej widoczny.

Jeżeli coś kiepsko widać może uda mi się uchwycić lepsze print screeny :).

zdolniacha z Ciebie :cool:

w jakim programie robiłaś projekt?

u mnie bardzo podobny układ, płyta w tym samym miejscu, zlew z prawej strony okna, i bez wysokiej zabudowy, bo u mnie z kolei prawa ściana krótsza niż lewa :)

generalnie bardzo mi się podoba :)

blat będzie wchodził pod okno? bateria pozowoli na pełne otwarcie okna?

kuchnia jest otwarta na salon czy jest jeszcze inne wejście?

Projekt robiłam w Ikea home planner. Byłam w szoku jaki prosty i jakie możliwości daje ... nawet widok z okna można sobie wybrać :rotfl:.

Blat planuję pod okno, ale że mamy za wysoko okno (90 cm od podłogi) więc będziemy musieli coś podkuć :(. Cóż tak to jest jak się myśli po tym jak fachowiec zrobi jak sam uważa.

Z baterią to sama nie wiem ... generalnie najwyżej zrobię jakąś łamaną ... nie do końca wiem gdzie dokładnie wypadną otwory w zlewie więc na razie się tym nie przejmuję, ale mam to na liście spraw do sprawdzenia ;). Innego miejsca na zlew nie widzę a i tak mam strasznie mało blatu :bash:.

Nie robię górnej zabudowy bo chce okap 90 i ew szafki wiszące to jakieś popierdółki by wyszły ... więc sobie darowałam. Poza tym mam spiżarnię więc szafki to i tak generalnie na bieżące rzeczy a resztę będę upychać tam.

Kuchnia otwarta na salon co bym rodzinę na oku miała, zwłaszcza tą najmłodszą :p.