Elena76 24.02.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy - szafka pod umywalkę to pewnie 120 będzie, ale ze względu na narożnik drzwi max 60? planujesz tam jakieś filtry upchnąć lub młynek? aha, i kolejne pytanie - pisałaś o czarnym cokole masz jakiś na oku konkretny? bo ja nigdzie nie widziałam czarnych, a u siebie też jeszcze nie mam, więc jestem żywo zainteresowana czarnym Edytowane 24 Lutego 2011 przez Elena76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 24.02.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Tofee mam niemal identyczny uklad kuchni i chyba rozmiarowo podobnie, blatu jest dla mnie w sam raz. deska do krojenia -glowny punkt w kuchni u mnie po lewej stronie plyty. ja bym tylko zmienila te rolete (mnie sie to ogromnie nie podoba) no i pomysl nad podloga, bedzie koszmarem jej ciagle scieranie. poza tym miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Tofee, skoro masz spiżarkę, to nie myślałaś, żeby zrezygnować z wysokiej zabudowy i pojechać z blatem do lodówki? dopiero miałabyś rozpostarcie Ale mi się to zwyczajnie podoba i chciałam bardziej dla efektu niż z praktycznego punktu widzenia http://babiniec-cafe.pl/images/smiles/blush.gif. a jaki okap upatrzyłaś? http://image.ceneo.pl/data/products/2362127/product.jpg jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy - szafka pod umywalkę to pewnie 120 będzie, ale ze względu na narożnik drzwi max 60? planujesz tam jakieś filtry upchnąć lub młynek?) Tak szafla 120 a drzwiczki 60, młynka chyba nie planuję, co do filtrów sama nie wiem, nigdy nie miałam i się znam jak kura na pieprzu więc nie brałam tego pod uwagę. A dużo to miejsca zajmuje??? aha, i kolejne pytanie - pisałaś o czarnym cokole masz jakiś na oku konkretny? bo ja nigdzie nie widziałam czarnych, a u siebie też jeszcze nie mam, więc jestem żywo zainteresowana czarnym Wiesz co IKEA ma taką opcję to sobie wybrałam, ale co do wykonawcy nie mam pewności więc nie wiem jak trudno to zdobyć i czy w ogóle trudno. Tofee mam niemal identyczny uklad kuchni i chyba rozmiarowo podobnie, Aniu u ciebie na 100% jest więcej blatu no i pomysl nad podloga, bedzie koszmarem jej ciagle scieranie. poza tym miodzio To late . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Chociaż ostatnio widziałam na żywo taki http://image.ceneo.pl/data/products/1588995/product.jpg i też mnie złapał za serce, jedna wada ma 50 cm szerokości a ja mam płytę 71 cm . Przy tamtym boje się koloru ... że będzie za żółty i będzie źle wyglądał przy białych frontach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.02.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Toficzku kuchnia baaardzo fajnie się zapowiada mi tylko ta roleta tak jak Ani się nie bardzo widzi a co do okapu to ja uważam, że nie ma się co przejmować że mniejszy od płyty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.02.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Fajnie sie zapowiada kuchnia:yes:, z okapem to faktycznie masz myslenice. ja sie pokusilam i kupilam swoj w ciemno:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.03.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Tofiku, zdolniacha jesteś! Jeśli masz spiżarnię, to przemyśl tą wysoką zabudowę. Ja bym przesunęła słupek z piekarnikiem w stronę lodówki i pociągnęła blat w U. Nad tym blatem na prawej ścianie dałabym wąską długą szafkę na szybkie sięganie po kubki, kawę, kakao... na blacie zmieści się wtedy krajalnica czy czajnik i będzie schowana za słupkiem z piekarnikiem i nie tak bezpośrednio na widoku... Okap planujesz tak piękny i dekoracyjny, że powinien mieć jak najwięcej przestrzeni wokół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 09.03.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Tofiku, zdolniacha jesteś! Jeśli masz spiżarnię, to przemyśl tą wysoką zabudowę. Ja bym przesunęła słupek z piekarnikiem w stronę lodówki i pociągnęła blat w U. Nad tym blatem na prawej ścianie dałabym wąską długą szafkę na szybkie sięganie po kubki, kawę, kakao... na blacie zmieści się wtedy krajalnica czy czajnik i będzie schowana za słupkiem z piekarnikiem i nie tak bezpośrednio na widoku... Okap planujesz tak piękny i dekoracyjny, że powinien mieć jak najwięcej przestrzeni wokół... no ja właśnie też tak myślę, że warto z tym blatem pojechać dalej w U, ale Toficzek się uparł, że wysoka zabudowa ma być i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 09.03.2011 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) Ojtam ojtam no co ja poradzę że mi się tak podoba . Jak wróci zmiana do młodego to pobawię się programem i zobaczę jak będzie wyglądało w waszej opcji, same ocenicie wizualnie. Ps. poszukuję piekarnika z mikrofalą w "normalnych" wymiarach. M. nie chce kompaktowego ... jeszcze żeby to on więcej pichcił . Edytowane 9 Marca 2011 przez tofee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.03.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 No i... Taki piekarnik ma Smeg, ale jest kilkakrotnie droższy od kompaktowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 09.03.2011 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 No i nie podoba mi się bez . Jakby tego nie ustawiał to wydaje mi się że wychodzi taka dziura w tym kącie . Wstawiam dwie opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 09.03.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Tofee, wybrzydzasz ja mam taką dziurę i według mnie nie ma tragedii - a jest gdzie ukryć czajnik tak jak Rasia pisała jak dla mnie opcja 1 najlepsza - bez tego wąskiego i wysokiego cargo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 09.03.2011 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Z tym cargo to zupełnie odpada bo faktycznie zostaje tam taka jakby przypadkowa luka (jakby nam na jedną szafkę kasy zabrakło ). Myślę ... dobrze że ten nasz dom tak się ślimaczy ... mam czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.03.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 nie ma tego złego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 10.03.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Toffe, mi się bardzo podoba 1 wersja. Mam taki sam układ kuchni (+ wyspa) i też mam wysoką zabudowę po prawej stronie. Zresztą zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 10.03.2011 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dzięki Lidziu lejesz miód na moje serce. A wyspy okrutnie ci zazdroszczę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 10.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam tofee czytałam Twój dziennik z olbrzymim zainteresowaniem, dostałaś w kość od cholernych partaczy:( z moich obserwacji zauważam, że( bez obrazy dla uczciwych budowlańców), że to jest najbardziej niesłowna grupa zawodowa.... matko, jak ja tego nie znoszę! zresztą chyba jak każdy, kto marzy o swoim domku, życzę Ci abyś już w spokoju mogła dokończyć swój cel:) pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 10.03.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Monika witam i dziękuję za życzenia . I tak nie opisałam wszystkich zdarzeń i całego partactwa jakie nas spotkało bo jakoś straciłam serce do swojego dziennika ... ale liczę że już bliżej końca a my wyczerpaliśmy pulę pecha jak na jedną budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.03.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Tofiku, teraz to już z górki... No tak... wersja pierwsza, bez cargo. A maźnij tam sobie pojedyncze półki po obu stronach okna? Albo spróbuj z tą szafką o której pisałam... w tym miejscu co ma Lidszu... Masz czas... kombinuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.03.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Tofee, rureczki w kotłowni wyglądają bardzo profesjonalnie może i pobiliście rekord ale lepsze to niż spierdzielona kotłownia, bo tam troszkę kaski też trzeba było włożyć Najmłodszy Inwestor zrobił odbiór i może spokojnie spać cudny maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts