Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy - szafka pod umywalkę to pewnie 120 będzie, ale ze względu na narożnik drzwi max 60? planujesz tam jakieś filtry upchnąć lub młynek?

aha, i kolejne pytanie - pisałaś o czarnym cokole :cool: masz jakiś na oku konkretny? bo ja nigdzie nie widziałam czarnych, a u siebie też jeszcze nie mam, więc jestem żywo zainteresowana czarnym :)

Edytowane przez Elena76

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tofee mam niemal identyczny uklad kuchni :)

i chyba rozmiarowo podobnie, blatu jest dla mnie w sam raz. deska do krojenia -glowny punkt w kuchni u mnie po lewej stronie plyty.

ja bym tylko zmienila te rolete (mnie sie to ogromnie nie podoba) no i pomysl nad podloga, bedzie koszmarem jej ciagle scieranie.

poza tym miodzio

Tofee, skoro masz spiżarkę, to nie myślałaś, żeby zrezygnować z wysokiej zabudowy i pojechać z blatem do lodówki? dopiero miałabyś rozpostarcie ;)

Ale mi się to zwyczajnie podoba :p i chciałam bardziej dla efektu niż z praktycznego punktu widzenia http://babiniec-cafe.pl/images/smiles/blush.gif.

a jaki okap upatrzyłaś?

http://image.ceneo.pl/data/products/2362127/product.jpg

jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy - szafka pod umywalkę to pewnie 120 będzie, ale ze względu na narożnik drzwi max 60? planujesz tam jakieś filtry upchnąć lub młynek?)

Tak szafla 120 a drzwiczki 60, młynka chyba nie planuję, co do filtrów sama nie wiem, nigdy nie miałam i się znam jak kura na pieprzu więc nie brałam tego pod uwagę. A dużo to miejsca zajmuje???

aha, i kolejne pytanie - pisałaś o czarnym cokole :cool: masz jakiś na oku konkretny? bo ja nigdzie nie widziałam czarnych, a u siebie też jeszcze nie mam, więc jestem żywo zainteresowana czarnym :)

Wiesz co IKEA ma taką opcję to sobie wybrałam, ale co do wykonawcy nie mam pewności więc nie wiem jak trudno to zdobyć i czy w ogóle trudno.

Tofee mam niemal identyczny uklad kuchni :)

i chyba rozmiarowo podobnie,

Aniu u ciebie na 100% jest więcej blatu

no i pomysl nad podloga, bedzie koszmarem jej ciagle scieranie.

poza tym miodzio

To late :p.

Chociaż ostatnio widziałam na żywo taki

http://image.ceneo.pl/data/products/1588995/product.jpg

i też mnie złapał za serce, jedna wada ma 50 cm szerokości a ja mam płytę 71 cm :(.

Przy tamtym boje się koloru ... że będzie za żółty i będzie źle wyglądał przy białych frontach.

• 2 weeks później...

Tofiku, zdolniacha jesteś! :D

Jeśli masz spiżarnię, to przemyśl tą wysoką zabudowę. Ja bym przesunęła słupek z piekarnikiem w stronę lodówki i pociągnęła blat w U. Nad tym blatem na prawej ścianie dałabym wąską długą szafkę na szybkie sięganie po kubki, kawę, kakao... na blacie zmieści się wtedy krajalnica czy czajnik i będzie schowana za słupkiem z piekarnikiem i nie tak bezpośrednio na widoku... Okap planujesz tak piękny i dekoracyjny, że powinien mieć jak najwięcej przestrzeni wokół...:)

Tofiku, zdolniacha jesteś! :D

Jeśli masz spiżarnię, to przemyśl tą wysoką zabudowę. Ja bym przesunęła słupek z piekarnikiem w stronę lodówki i pociągnęła blat w U. Nad tym blatem na prawej ścianie dałabym wąską długą szafkę na szybkie sięganie po kubki, kawę, kakao... na blacie zmieści się wtedy krajalnica czy czajnik i będzie schowana za słupkiem z piekarnikiem i nie tak bezpośrednio na widoku... Okap planujesz tak piękny i dekoracyjny, że powinien mieć jak najwięcej przestrzeni wokół...:)

no ja właśnie też tak myślę, że warto z tym blatem pojechać dalej w U, ale Toficzek się uparł, że wysoka zabudowa ma być i koniec :cool:

Ojtam ojtam no co ja poradzę że mi się tak podoba :(.

Jak wróci zmiana do młodego to pobawię się programem i zobaczę jak będzie wyglądało w waszej opcji, same ocenicie wizualnie.

Ps. poszukuję piekarnika z mikrofalą w "normalnych" wymiarach. M. nie chce kompaktowego ... jeszcze żeby to on więcej pichcił :mad:.

Edytowane przez tofee

Witam tofee :)

czytałam Twój dziennik z olbrzymim zainteresowaniem, dostałaś w kość od cholernych partaczy:(

z moich obserwacji zauważam, że( bez obrazy dla uczciwych budowlańców), że to jest najbardziej niesłowna grupa zawodowa....

matko, jak ja tego nie znoszę! zresztą chyba jak każdy, kto marzy o swoim domku,

życzę Ci abyś już w spokoju mogła dokończyć swój cel:)

pozdrawiam, Monika

Monika witam i dziękuję za życzenia :).

I tak nie opisałam wszystkich zdarzeń i całego partactwa jakie nas spotkało bo jakoś straciłam serce do swojego dziennika ... ale liczę że już bliżej końca a my wyczerpaliśmy pulę pecha jak na jedną budowę.

Tofiku, teraz to już z górki...:D

No tak... wersja pierwsza, bez cargo.:) A maźnij tam sobie pojedyncze półki po obu stronach okna? Albo spróbuj z tą szafką o której pisałam... w tym miejscu co ma Lidszu...:rolleyes:

Masz czas... kombinuj...;)