Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rozmawialiśmy z dekarzem (tylko już nie wiem czy twoim czy tym od Rasi) nad poprawkami z dachu. Podejmie się uffffffff oczywiście kolejny koszt fuszerki pierwszego partaka odbija się na naszej kieszeni :bash:. No nic, ważne że do przodu.

Jeżeli w sobotę uda się uruchomić piec (długa i skomplikowana historia, nawet pisać mi się nie chce) to w przyszłym tygodniu wracamy do wykończeniówki.

Płyteczki Moon ;) są już do dobioru :wiggle:.

Troszkę udało się nam uprzątnąć dom po jesiennej demolce panów od reku i może w weekend damy rade dokończyć sprzątanie, więc bardzo liczę na ten kwiecień że wreszcie ruszy się coś znacząco. Trzymajcie kciuki.

On nam robił cały zeszły sezon i miał wrócić jak będzie wystarczająco ciepło aby gips wysychał itp. Ostatnio rozmawialiśmy ok 1,5 tyg temu i nadal było wszystko ustalone.

Piec działa ale głośno chodzi. Boszzzzzz ile ja bym teraz w tym domu zmieniła. Patrząc na rozwiązanie naszego projektu to wejście do kotłowni zrobiłabym od strony garażu, dlaczego projektant nie mogła nam tego zaproponować????????? Przecież to ona siedzi w tym biznesie od lat i powinna wiedzieć takie rzeczy :bash:.

Mam nadzieję, że dobre drewniane drzwi to wyciszą, bo jak nie to sama nie wiem. Brat mnie pociesza, że jego lodówka głośniej chodzi więc można się przyzwyczaić, ale ja nie chcę się przyzwyczajać :bash:.

Generalnie to już nawet nie wiem czy lubię ten dom. Gdyby nie kredyt w CHF to chyba byłabym za sprzedażą.

cieszę się, że piec hula i w domku jest ciepło :D

mam nadzieję, że uda wam się skontaktować z panem od wykończeniówki i prace ruszą do przodu

a hydraulik coś mówił dlaczego ten piec tak głośno chodzi ? mój chodzi cichutko bez drzwi ledwo go słychać. Może zadzwoń do serwisanta i dowiedz się, czy tak powinno być

Dziewczyny dzięki za tak liczny odzew :hug: ... piec jest ok, słychać nieszczęsny podajnik paliwa STAŁEGO :(.

Słychać jak ślimak czy coś w tym stylu podaje kolejną porcję tego groszku ... dzięki za chęci pomocy ale niestety ten typ tak ma, a i tak mamy b. nowoczesny ten piec. Z takim paliwem nic więcej nie wymyślimy, więc wypada się tylko z tym pogodzić.