tofee 17.06.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 ...szkoda, że tak mało fotek w dzienniku. Sure jakbym wklejała więcej, to by się okazało że przez 3 strony są tylko pustaki ... bo taki jest "przyrost" na mojej budowie. Ja baaaaaaaaardzo bym chciała mieć co wklejać bardzo bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 17.06.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 A ten wykonawca sam wszystko robi? U mnie było na stan surowy chyba pięciu ludzi, naprawdę bylam wtedy zadowolona. Chociaz miejscami się lekko minęli z projektem, jeśli chodzi o izolacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.06.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Jak na jesieni prowadziliśmy rozmowy to zapewniał że ma 10-11 osób. U nas na budowie było max 4 robotników. Ale w standardzie jest tak, że jest max dwóch. Do tego przyjeżdżają między godziną 9-12 pół dnia siedzą na słońcu, jedzą kanapki itp. - wszystko to opowieści naszych sąsiadów ... o które nawet nie przyszło by nam do głowy wypytywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 17.06.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 no, to zniechęcające... nawet, jeżeli sąsiedzi ubarwiaja! jeżeli macie umowę, to może da się ich jakoś zdopingować do pracy? Chociaż czasem lepiej zmienic ekipę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.06.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Raczej doping na nich nie działa . I tak od czerwca robią na karach, a efektów nadal brak, jakby to nie miało znaczenia. Co do zmiany ... nie wiem czy jest sens szukać teraz od nowa na sam koniec . Dodatkowo gdyby ktoś coś zepsuł to później nie wiadomo kogo ścigać i każdy będzie zwalał na drugiego... echhhh A pomyśleć że zastanawialiśmy się nad opcją jednego wykonawcy na całość... to by dopiero był kanał. A teraz niech tylko skończą swoje i idą w siną dal. Już zaczęliśmy robić castingi na kolejne prace ... na szczęście to już krótsze etapy i można łatwiej wymieniać fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 18.06.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wiem niestety o czym piszesz Nasi "nowi" wykonawcy robia tez powolutku, do tego jak panom wygodnie , czyli poprosze o to , o tamto, zeby było szybciej tylko ze to szybciej polega na tym "żebyśmy sie nie narobili"-niestety- a zarobili robia od 7.00 do 15.30 (jak urzednicy) , bo muszą też odpocząc. Niestety ostatnio duzo pada, więc i robota padła na pysk Każdy etap ich murowania to jedna wielka kłutnia, oni myslą że jak ktoś nie murował to i nie zobaczy ze głupot sie domagają schodów wyszło im 16 , a chodze po 14 -tu stwierdzili że wirtualne tez sie liczą Jezeli Wasza ekipa murarzy taka wolna a mieliscie pisemna umowę , to po skończonej robocie do sądu o odsetki za opóźnienia. Może trzeba nimi potrząsnąc żeby ludzi zaczęli szanować Pozdrawiam i mimo wszystko powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 19.06.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Jak zmusić ludzi żeby robili swoją pracę?? - pytanie desperata ... na tym etapie budowy, proponuje ponacinać i posypac solą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.06.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Mamy już okna (foty w dzienniku) jedyny problem to gdzie je wstawić http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/icon_hang.gif http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/icon_hang.gif http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/icon_hang.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 24.06.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 ...w dzienniku widać, że otwory okienne też macie?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 24.06.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 no gratulacje okienne a tak patrzę na te Wasze wnetrza i mnie zastanawia jedno- a gdzie chudziak na podlodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.06.2009 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 ...w dzienniku widać, że otwory okienne też macie?!? A i owszem, jedyny problem że są tylko na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 24.06.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.06.2009 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 no gratulacje okienne a tak patrzę na te Wasze wnetrza i mnie zastanawia jedno- a gdzie chudziak na podlodze? Moja droga ... wg koncepcji naszego fachowca chudziak i UWAGA rury do kanalizacji robi w 4 etapie. I teraz najlepsze ... umowę mamy podpisaną do 3 etapu Ale jak życie pokazało, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Musimy równać poziomy a jakby już był wylany chudziak to sama nie wiem jakby to zrobili. Hydraulików mamy już upatrzonych i jak tylko ostatni dostarczą wyceny, zabieramy się za pierwsze rury. W sobotę też może uda się wreszcie ruszyć z elektryką ... o ile te ścianki będą jako tako skończone. Ostatnio średnio miło bywa na naszej budowie, nasze stosunki z wykonawcą przypominają http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/0215.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 24.06.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 hmmm na 4 etapie mówisz no nic- zaraz ich pożegnacie i może następni nie będą Wam psuć krwi jak ja się cieszę, że nie musze juz walczyć ze swoimi robotnikami.... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.06.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 A jak ja ci tego zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 24.06.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 A jak ja ci tego zazdroszczę. już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.06.2009 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Mam jeszcze techniczne pytanie, na jakim etapie zakładaliście bramę i drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 24.06.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 hmmm... po tynkach. trochę wcześniej wstawili nam okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.06.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 to okna też mieliście po tynkach? Nie mieliście problemów z wykończeniem obramowania okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 24.06.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 okna tez po tynkach- dobrze ściany nam wyschły. a czy nie mieliśmy problemów? mieliśmy bo nam ekipa "tynkarzy" spierniczyła z budowy ale znaleźli się inny, którzy bardzo chętnie zrobili nam glify Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts