Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

...szkoda, że tak mało fotek w dzienniku.

Sure jakbym wklejała więcej, to by się okazało że przez 3 strony są tylko pustaki ... bo taki jest "przyrost" na mojej budowie.

Ja baaaaaaaaardzo bym chciała mieć co wklejać :cry: :cry: :cry: bardzo bardzo.

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak na jesieni prowadziliśmy rozmowy to zapewniał że ma 10-11 osób. U nas na budowie było max 4 robotników. Ale w standardzie jest tak, że jest max dwóch. Do tego przyjeżdżają między godziną 9-12 pół dnia siedzą na słońcu, jedzą kanapki itp. - wszystko to opowieści naszych sąsiadów ... o które nawet nie przyszło by nam do głowy wypytywać.

Raczej doping na nich nie działa :(. I tak od czerwca robią na karach, a efektów nadal brak, jakby to nie miało znaczenia. Co do zmiany ... nie wiem czy jest sens szukać teraz od nowa na sam koniec :(. Dodatkowo gdyby ktoś coś zepsuł to później nie wiadomo kogo ścigać i każdy będzie zwalał na drugiego... echhhh

A pomyśleć że zastanawialiśmy się nad opcją jednego wykonawcy na całość... to by dopiero był kanał. A teraz niech tylko skończą swoje i idą w siną dal.

Już zaczęliśmy robić castingi na kolejne prace ... na szczęście to już krótsze etapy i można łatwiej wymieniać fachowców.

Wiem niestety o czym piszesz :cry:

Nasi "nowi" wykonawcy robia tez powolutku, do tego jak panom wygodnie :-? , czyli poprosze o to , o tamto, zeby było szybciej :roll:

tylko ze to szybciej polega na tym "żebyśmy sie nie narobili"-niestety- a zarobili 8)

robia od 7.00 do 15.30 (jak urzednicy) , bo muszą też odpocząc.

Niestety ostatnio duzo pada, więc i robota padła na pysk :evil:

Każdy etap ich murowania to jedna wielka kłutnia, oni myslą że jak ktoś nie murował to i nie zobaczy ze głupot sie domagają :evil:

schodów wyszło im 16 , a chodze po 14 -tu :evil: :evil: :evil:

stwierdzili że wirtualne tez sie liczą :roll:

Jezeli Wasza ekipa murarzy taka wolna a mieliscie pisemna umowę , to po skończonej robocie do sądu o odsetki za opóźnienia. Może trzeba nimi potrząsnąc żeby ludzi zaczęli szanować :wink:

Pozdrawiam i mimo wszystko powodzenia życzę :D

no gratulacje okienne :D

a tak patrzę na te Wasze wnetrza i mnie zastanawia jedno- a gdzie chudziak na podlodze? :roll:

Moja droga ... wg koncepcji naszego fachowca chudziak i UWAGA rury do kanalizacji robi w 4 etapie. I teraz najlepsze ... umowę mamy podpisaną do 3 etapu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ale jak życie pokazało, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Musimy równać poziomy a jakby już był wylany chudziak to sama nie wiem jakby to zrobili.

Hydraulików mamy już upatrzonych i jak tylko ostatni dostarczą wyceny, zabieramy się za pierwsze rury.

W sobotę też może uda się wreszcie ruszyć z elektryką ... o ile te ścianki będą jako tako skończone.

Ostatnio średnio miło bywa na naszej budowie, nasze stosunki z wykonawcą przypominają http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/0215.gif