Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tofee, a w którym rejonie Turcji byliście? Ja wolę Bodrum niż Antalya bo tam jakoś mniejsze tłumy i nie tak gorąco. No ale i tak domyślam się powrót do deszczowej i zimnej Polski musiał boleć ;)

My wszędzie malowaliśmy farbami Para, kolor nazywa się frosty glass - to jest taki raczej chłodny kolor.

Edit: a jaką podłogę w końcu wybraliście i kto będzie ją kładł?

Z racji, że byliśmy jeszcze przed sezonem to kierunek był nam obojętny.

Lądowaliśmy w Antalya a mieszkaliśmy w Alanya ale raczej na obrzeżach więc tłumy nas nie dotyczyły. Jedyne zastrzeżenie to kiepskie plaże :( a że młody zapałał wielką miłością do wody to kiblowaliśmy nad basenem większość czasu.

Dzięki za priv ;)

Podłoga bez zmian merbau 9 cm, zamawiamy (na 90%) w galerii parkietu, ekipa od nich. Jedyna zmiana to chyba zdecydujemy się na olej zamiast lakieru.

Pamiętam, że ty zamawiałaś farby para (pamiętam historię z wyceną) i powiem ci że wczoraj trafiłam na jeszcze gorszego sprzedawcę niż ty z Górczewskiej (tylko z Fluggera) jakość obsługi SZOK!!! W byle markecie lepsze podejście do klienta.

Jak widać buców jeszcze wszędzie pełno, ale na szczęście jeśli chodzi o farby to wybór jest duży.

Ja oczywiście miałam na myśli region Alanya, a nie Antalya :) Ale skoro byliście przed sezonem to i tak tłumy Was ominęły. Może jakieś foty wrzucisz :cool:

Jak już będzie podłoga to można się wprowadzać :) Ja bym dziś wszystko olejowała - ale ja mam kota o niszczycielskich zapędach.

Edytowane przez Elena76

Zamówiłam drewno + montaż jupiiiiiiiii :).

Niestety termin dopiero przełom lipca i sierpnia :(. Pan zabronił malować ostatecznie bo podobno jednak się brudzi.

Dodatkowo z umowy wyczytałam, że meble można stawiać po 21 dnia od ostatecznych prac wykończeniowych (olej) i wychodzi, że na bank nie wprowadzę się przed powrotem do pracy, załamka :bash:.

A przy podłogach to ja Ci gwarantuję, że się brudzi jak cholera. U nas ściany zapaćkane klejem trzeba było skrobać i ponownie dziury w tynku szpachlować :mad:

Aż tak?

Kiedy wracasz do pracy?

Ze studentami ;)

Generalnie było to zamówienie najgorsze z możliwych z wyginającym się i wrzeszczącym dzieckiem na rękach ... podpisywałam umowę w ciemno :x i jak wróciłam do domu to wychodzić że mail zapisany zły, podłogę montują u sąsiadów ... masakra. Ostatni raz załatwiam coś z dzieckiem.

Hej Tofiku.:D To już roczek! I już podpisuje umowy!!!:lol2:

Grunt + jednokrotne malowanie możesz spokojnie teraz zrobić, a po montażu drugi raz i zdążysz się wprowadzić.:D A ekipa od podłogi ma uważać na ściany i tyle. Mogą sobie gazety w newralgicznych miejscach poprzyklejać.

I bardzo proszę uzupełnić dziennik...:rolleyes:

Hej Tofiku.:D To już roczek! I już podpisuje umowy!!!:lol2:

Moje dziecko generalnie hop do przodu w niektórych sprawach dzięki mamusi ;)

Grunt + jednokrotne malowanie możesz spokojnie teraz zrobić, a po montażu drugi raz i zdążysz się wprowadzić.

Co oznacza określenie jednokrotne? Koleś od parkietu też go użył, czy jak maluję ścianę na kolor to mam rozumieć grunt (już jest) + pierwsza warstwa koloru?

No i doszukałam się zdjęć ZAJEBI.STYCH balustrad w komentarzach!:mad::p

Pięęęękne!!!:yes::cool::cool:

Dziękuję :D.

Dziennik już zarósł w czeluściach i obawiam się że tam pozostanie :p.

Moje dziecko generalnie hop do przodu w niektórych sprawach dzięki mamusi ;)

Dobrze mu wróżę na przyszłość.:D

Co oznacza określenie jednokrotne? Koleś od parkietu też go użył, czy jak maluję ścianę na kolor to mam rozumieć grunt (już jest) + pierwsza warstwa koloru?

Tak.

Dziękuję :D.

Dziennik już zarósł w czeluściach i obawiam się że tam pozostanie :p.

Nie rozumiem i się nie zgadzam...:(:no:

Właśnie z nim rozmawiałam. Październik na luziku, ale może gdyby zwolnił się termin to wcisnąłby mnie na sierpień ... ale to może i najpierw musi zobaczyć schody i takie tam. Odniosłam wrażenie że średnio zainteresowany, ale zobaczymy.

Dogadany fachowiec rzucił nam kwotę 2 x tyle co twoja (co prawda w merbau nie w dębie) ale mimo wszystko, różnica to prawie koszt kanapy :(. Postaram się jeszcze potargować, jak nie zejdzie z ceny to będę usilnie molestować pana D. :p

Właśnie z nim rozmawiałam. Październik na luziku, ale może gdyby zwolnił się termin to wcisnąłby mnie na sierpień ... ale to może i najpierw musi zobaczyć schody i takie tam. Odniosłam wrażenie że średnio zainteresowany, ale zobaczymy.

Dogadany fachowiec rzucił nam kwotę 2 x tyle co twoja (co prawda w merbau nie w dębie) ale mimo wszystko, różnica to prawie koszt kanapy :(. Postaram się jeszcze potargować, jak nie zejdzie z ceny to będę usilnie molestować pana D. :p

Pan D ma taki styl bycia, jakby nie był zainteresowany, oschły itp. Tym się nie przejmuj, bo potem przy robocie jak jest z bratem już lepiej się z nim rozmawia. Umawiaj się z nim na spotkanie, to wtedy będziesz wiedzieć ile ci "zaśpiewa"