tofee 03.08.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dziewczyny podłoga na dole to merbau szerokość desek 90 długość od 300-1200 w kolorze M czyli średni. Na górze deska trójwarstwowa jesion bielony. Mam fotki, ale mój czytnik kart szwankuje i jakoś nie mogę zgrać . Monia, klinkier jest w garażu a ja nie podniosę bramy żeby go otworzyć, więc bez męża fot nie zrobię a coś nam ostatnio nie podrodze aby tam dotrzeć razem , obiecuję wstawić jak tylko zrobię zdjęcia. Boszzzzzzz moje dziecko staje już samo przy meblach. Odwróciłam się dzisiaj żeby wyjąć spodnie z szuflady patrzę a ten mój szkrab stoi przy komodzie . Jeszcze nie jestem na to gotowa, za dużo mam teraz na głowie z domem ... z chodzącym dzieckiem już niczego nie załatwię, nie znajdę, nie zrobię. Chociaż dumna jestem jak PAW z tego mojego nugusa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.08.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Brawo dla małego! Moja biega i skacze z wysokości i jakoś sobie radzę. Przywykniesz do nowej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 03.08.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Toficzku przyjeżdżaj, przyjeżdżaj na wybrzeże bo pogoda pięęęęękna:) no i brawa dla Nygusa:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 03.08.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Pasiula trzymajcie słonko bo przyjeżdżam dopiero w piątek, jutro pana parkieciarza muszę poinstruować co i jak ma leżeć. Ależ się nie mogę doczekać , najchętniej to bym w domu została, ale szkoda mi młodego ... niech trochę klimat przed żłobkiem zmieni i jodu powdycha . A jak wrócimy będzie już tak pięknie . Z innej beczki, robię casting na moją szafkę łazienkową i mam poważny problem. Ceny są tak różne, że albo ludzie mnie nie rozumieją, albo ja już niczego nie kumam. Rozbieżność cenowa za ten sam mebel od 2 do 4,3 tys zł . Dodam że wymieniłam elementy dosyć szczegółowo co i jak ma być. Skrajne ceny odrzucam z zasady, ale te po środku to też różnica czasami blisko tysiąc zł i mam zagwozdkę czy zaoszczędzić a iść trochę w ciemno (fachowiec niesprawdzony) czy zapłacić więcej ale znane źródło. Zaczynam sobie tłumaczyć że niby szafka łazienkowa jest raczej ukryta a w domu jest/będzie wiele rzeczy, które są dużo bardziej widoczne na co dzień więc może lepiej w tamte zainwestować a tutaj ciąć koszty. Sama nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.08.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Podłogi dziś się gruntują, niestety paskudztwo tak śmierdzi że moja wizyta z młodym zakazana . Ale z dobrych newsów to że MOŻEEEEEEEEEEEE jutro skończą aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , niestety ja tego nie zobaczę bo rankiem świtkiem wyjeżdżamy :cry::cry::cry:. Jeszcze nigdy nie miałam ochoty tak zostać w domu, zamiast jechać na wakacje . Plan nad morzem taki ... młody w ręce dziadków itp. ja zatopiona w necie szukam ... - wykonawcy szaf wnękowych - oświetlenia do sypialni, salonu, jadalni, wiatrołapu, zewnętrznego - dech na ogrodzenie - kostki (koncepcja gdzie ma być, projekt, model, kolory, wzory, ekipy) - krzeseł do stołu - decyzja który okap - wycena luster - inspiracji na barierkę przy schodach - listwy przypodłogowe Po powrocie zmówić - łóżko + materac - kanapa (nero czy śmietana?????????????????????????????) - stół - kuchnia - blat + gadżety (zlew, bateria, dozownik, okap, szyba/lakobel na ściane) - zamówić lustra - szafy - zająć się pokojem Tyma (co z koncepcją rysunku???) - listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.08.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Tofee, to się bardzo pracowite wakacje zapowiadają życzę ci miłego wypoczynku i korzystaj z wakacji koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.08.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Dzięki Lidziu, a wakacje to raczej dla maleństwa (bo na "porządnym" wyjeździe rodzinnym bez dostępu do netu i budowy już byliśmy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.08.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Toficzku, ależ pracowity ten wyjazd się zapowiada na długo wyjeżdzasz? ale lacobel zamówisz dopiero jak kuchnia stanie, więc jedno z listy mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.08.2011 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Toficzku, ależ pracowity ten wyjazd się zapowiada na długo wyjeżdzasz? ale lacobel zamówisz dopiero jak kuchnia stanie, więc jedno z listy mniej Wyjeżdżam na tydzień. Postanowienie mocne, ale przez to że nie mam baterii w laptopie to boję się że nawet połowy nie uda mi się wykonać ... no chyba że pogody nie będzie. Ale to już wolę wykonać 30% normy niż żeby cały czas lało. Straszne jest to dokonywanie wyborów. Siedzę i zastanawiam się czy iść w ciemną czy jasną kanapę ... bo to ma zasadnicze konsekwencje w reszcie zakupów. Ostatnio spodobały mi się ciemne wnętrza (np ciemna kanapa itp) a do tego musztardowe dodatki (poduchy, serwety na stół). Do tego znalazłam musztardowe krzesła plastiki do mojego stołu i zastawiam się na ile odważna jestem. Bo to jendak już bardzo określony styl a nie bezpiecznie ... nijako co to zawsze można zmienić jak się człowiekowi odmieni. Już tyle rzeczy odpodobało mi się podczas tej budowy ... że boję się że zanim zamieszkam to i ta koncepcja mi siądzie a kasa będzie wydana. Niby krzesła nie przytwierdzone na wieki do posadzki ale jednak budżet zagospodarowany będzie. Młody śpi już od godziny a ja siedzę i wymyślam zamiast chate ogarnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.08.2011 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Jaką gazetę wnętrzarską nie otworzę to wszędzie te krzesła ... http://deco24.pl/image_func.php?img=gfx/595a02608cc18e80971644d804cd6348.jpg&maxwidth=360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.08.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Tofee, a podloga pod kanapą jasna czy ciemna? Ja obiektywnie Ci nie doradzę, bo wiesz, że ja mroczne klimaty lubię Musztardowe dodatki wyglądają fajnie w zestawieniach, ale też bym się obawiała, że po kilku sezonach będą trudne do strawienia... Ja myślałam, żeby u siebie trochę kobaltowych elementów wprowadzić, ale w krzesła zainwestowałabym bezpieczne, bo jak wydam na jedno kilkaset zeta, to na pewno za dwa lata ich nie wymienię... tak, zdecydowanie kolorowe szaleństwo ograniczę to przedmiotów nie agnażujących dużych nakładów finansowych a te krzesła jak powyżej to ogóle do mnie nie przemawiają wiem, wiem, to przecież top design, ale takie siedzenie to było u mojego dziadka w c-330....;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.08.2011 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 a te krzesła jak powyżej to ogóle do mnie nie przemawiają wiem, wiem, to przecież top design, ale takie siedzenie to było u mojego dziadka w c-330....;P Do mnie też nie ... zupełnie nie rozumiem fascynacji nimi ... ale może trzeba się oswoić i po jakimś czasie miłość kwitnie . Podłoga ciemna i korci mnie ciemna kapana ... ale sama nie wiem. Pamiętam tylko że u ciebie tak łatwo mi się głosowało za czarną . Młody wstał, zbieram zadek i lecę te listwy wybierać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.08.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 wydaje mi się, że komuś łatwiej doradzać niż samemu sobie :rolleys: ale pamiętaj, że każdy wybór przybliża do przeprowadzki udanych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 04.08.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Toficzku widzę, że ciężki urlop się zapowiada dobrze, ze dziadkowie do pomocy będą w sprawie kanapy to trudny wybór - ja wybierałam z próbnikiem materiału w ręku - najbardziej chyba do podłogi ale zapomniałam o nóżkach i małż zamawiał sam więc zobaczymy co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.08.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 ale pamiętaj, że każdy wybór przybliża do przeprowadzki udanych zakupów Tak mi mów, taki mi mów od razu mam 5 kg mniej na karku w sprawie kanapy to trudny wybór - ja wybierałam z próbnikiem materiału w ręku - najbardziej chyba do podłogi problem w tym że pasuje i jasna i ciemna ... tylko zupełnie inny efekt przy jednej i drugiej a ja nie potrafię się zdecydować na jeden bo chciałabym oba . ... zapomniałam o nóżkach i małż zamawiał sam więc zobaczymy co z tego wyniknie Odważny, mój by się bał sam zdecydować Listwy wybrane i zamówione, nawet 25% rabatu dostałam, taka ze mnie dobra klientka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.08.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Listwy wybrane i zamówione, nawet 25% rabatu dostałam, taka ze mnie dobra klientka Jaaaakie? A jak odhaczysz jeden z zaplanowanych ppkt (lustra) to dasz znać? Chcę zrobić lustro na dystansie z listwą led pod spodem. Niedobrze mi się*robi na myśl o poszukiwaniach kolejnych wykonawców. UDANYCH WAKACJI i odpocznij może jednak trochę, bo wcale ich nie odczujesz jak będziesz tak ostro pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 06.08.2011 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 A jak odhaczysz jeden z zaplanowanych ppkt (lustra) to dasz znać? Chcę zrobić lustro na dystansie z listwą led pod spodem. Niedobrze mi się*robi na myśl o poszukiwaniach kolejnych wykonawców. Rasia polecała mi jakiegoś szklarza ... po powrocie muszę się tam wybrać, bo jak się okazuje to nie bardzo wiem jak napisać specyfiakcję do moich luster bo się nie znam ... Namiary gdzieś w moich komentach, jak znajdę do podeślę ci do twojego wątku. A u mnie na całym parterze podłoga już położona i czeka 30 dni na etap upiększania. Siedzę nad morzem i nic nie widzę . Dostałam od męża kilka mmsów ale to nie to samo. Podobno dom już prawie do zamieszaknia, efekt super ... musiałam się dzisiaj mocno powstrzymywać żeby nie zapakować młodego i nie wracać do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.08.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Tofee, gdzie kupowałaś listwy przypodłogowe i jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.08.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Rasia polecała mi jakiegoś szklarza ... po powrocie muszę się tam wybrać, bo jak się okazuje to nie bardzo wiem jak napisać specyfiakcję do moich luster bo się nie znam ... Namiary gdzieś w moich komentach, jak znajdę do podeślę ci do twojego wątku. A u mnie na całym parterze podłoga już położona i czeka 30 dni na etap upiększania. Siedzę nad morzem i nic nie widzę . Dostałam od męża kilka mmsów ale to nie to samo. Podobno dom już prawie do zamieszaknia, efekt super ... musiałam się dzisiaj mocno powstrzymywać żeby nie zapakować młodego i nie wracać do domu. Szklarz od Rasi to pewnie Pyroflex, mają kilka zakładów w Warszawie. Ja też u nich zamawiałam lustro - na Kochanowskiego. Tofee, a nie mogłaś sobie nad to morze ze dwa tygodnie temu pojechać? teraz już mogłabyś spokojnie nadzorować kładzenie deseczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 06.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Toficzku jak ja Cię kopnę- odpoczywaj jak możesz bo jeszcze tysiąc razy przy wykończeniówce będziesz miała ochotę uciec jak najdalej- dziś była taka piękna pogoda my cały dzień plażowaliśmy:)wrzuć na luuuuz:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts