Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

Tofee, gdzie kupowałaś listwy przypodłogowe i jakie ?

Listwy kupiłam tam gdzie parkiet na parter - w Galerii Parkietu. Wybrałam białe, 8 cm, proste, zaoblone na górze ale nie pamiętam firmy, jak wrócę do domu to postaram się wkleić.

Tofee, a nie mogłaś sobie nad to morze ze dwa tygodnie temu pojechać? teraz już mogłabyś spokojnie nadzorować kładzenie deseczek :)

I cena do jakości ok? Byłaś zadowolona?

Tofee, a nie mogłaś sobie nad to morze ze dwa tygodnie temu pojechać? teraz już mogłabyś spokojnie nadzorować kładzenie deseczek :)

No niestety nie, bo moi rodzice i brat z żoną jechali teraz (urlopy zaplanowane) a ja sama z młodym NO WAY ... taki maluch daje popalić i jak nie masz kogokolwiek do pomocy to można nie przeżyć takiego urlopu ;). Więc albo teraz albo wcale ... a podłogi też już nie chciałam przesuwać bo to opóźnia jednak sporo rzeczy przez ten miesiąc leżakowania, przed olejem.

Pasiula nie strasz że jeszcze nadal tyle przede mną :(.

A na deserek mam foteczki :))))))))

Głównie salon bo reszta mało okazała ale lecimy

Salon:

http://desmond.imageshack.us/Himg30/scaled.php?server=30&filename=85596453.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg593/scaled.php?server=593&filename=85816375.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg23/scaled.php?server=23&filename=22810483.jpg&res=medium

sypialnia

http://img15.imageshack.us/edit_preview.php?l=img15/9624/85375884.jpg&action=rotate

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tofee, wow! Już jest pięknie, a co dopiero po olejowaniu? To będzie robione na ciemno?

Szklarz - taki szklarz tylko mi lustro robi? Czy taki kątownik też przymocuje i lustro po obłożeniu ledem będzie gotowe do zawieszenia?

Malowanie - robicie całe po podłogach? My musimy pomalować przed kuchnią, która ma być w tym miesiącu (chyba ją przesunę). Ale podłogi są*zaplanowane dopiero na październik. I co mam robić? Malować przed podłogami czy na raty? Teraz kuchnia a potem (po podłogach) reszta?

Wypoczywaj i korzystaj z pogody. Zdjęcia mąż*robi bardzo dobre, muszą*wystarczyć ;)

Malować mieliśmy raz przed raz po (podłogach) ale już wiadomo, że raczej się nie wyrobimy nawet z pierwszą warstwą :mad:, więc wyjdzie jak wyjdzie. Wiem tylko, że podłogi ostrzegały że ostatnia warstwa już po oleju bo przy cyklinowaniu jednak się brudzi.

Co do twojej kuchni, to nie wiem na ile jest otwarta na pomieszczenia z drewnem ale chyba aż tak jej nie zaszkodzi ... skoro masz już mieć meble to ja bym malowała, ryzyk fizyk.

ja sobie poszłam spać, a Ty takie piękne rzeczy pokazujesz :cool: Tofee, deseczki pięknie wyglądają :yes: może o i lepiej, że siedzisz sobie nad morze, to ten miesiąc szybciej zleci w oczekiwaniu na olejowanie :)

cały czas Ci zazdroszczę pomysłu z kominkiem w sypialni :rolleyes:

Dzięki :).

Co do kominka to mam trochę obawy jak będzie się sprawował przy jednak sporo mniejszej powierzchni niż salon ... ale jak spędzę pierwszy romantyczny wieczór przed, to dam znaka :p.

na pewno się sprawdzi :)

Tofee, jeśli mogę coś doradzić to róbcie od razu kostkę jeśli macie możliwość, bo szkoda tych desek... straszliwie się nanosi piasek do chałupy i gdybym miała deski w salonie to już byłyby do odnowienia. Codziennie można odkurzać, i kilka razy buty otrzepywać a i tak jakimś cudem piasek nawet na górę się nanosi :rolleyes:

Jeszcze tylko odwodnienie rynien i kostka jest kolejna w kolejce ... ale dzięki za ostrzeżenie ... człowiek jak nie mieszka to wielu rzeczy nie wie, a później jest już często za późno.

a wiesz już*kto wam to robi, i w ogóle jakie są koszty takiego odwodnienia? Mnie to jeszcze nie w głowie, a zebrać by się było trzeba

Robi nam człowiek, który sporo rzeczy w domu nam zrobił i jest w trakcie ogrodzenia ... o kosztach nie mam pojęcia, ale że kompleksowo nam wiele spraw załatwiał to nie będziemy nikogo nowego szukać, a temat jest już dogadany od dawna (tylko chcieliśmy zamknąć kwestię wew) stąd nadal odpływy nie zrobione. Szkoda że mamy tylko jednego takiego speca a sklonować by się przydało żeby tematy podgonić. Robi fajnie i zaufany, więc zostawić samego można ... więc żal szukać obcych i znowu trenować ludzką inteligencję :rolleyes:.

Potrzebuję długich (ok 3 m) i szerokich na 20-25 cm dech na ogrodzenie i wszędzie tylko standardowe sztachety :x. A jak już dowiadywałam się w DLH to cena :sick:. Słyszałyście może o jakimś sprawdzonym tartaku albo cuś??? Też mi się zachciało nietypowego rozwiązania w ogrodzeniu :x.

ale fajnie, że przynajmniej macie wreszcie fachowca, przez którego nie trzeba rwać włosów z głowy :)

Umówmy się, nie ma ludzi idealnych (poza moim mężem :p kochanie buziaczki przesyłam), ale i tak jest o niebo lepszy od wielu, których mieliśmy nieprzyjemność poznać przy budowie.

ja sama musiałam swoje wąty z fachowcami rozstrząsać, bo mąż nie kwapił się do roli pośrednika, zresztą nawet jak parę razy mnie wyreczył, to tylko nieporozumienia śmieszne wyszły i trzeba było odkręcać akcje :)

Tofee, masz gdziesz rzut parteru swojego domku? jestem ciekawa jak masz usytuowana kuchnię i jadalnię względem salonu :rolleyes:

a wiesz już*kto wam to robi, i w ogóle jakie są koszty takiego odwodnienia? Mnie to jeszcze nie w głowie, a zebrać by się było trzeba

Mam zrobione odwodnienie: dwie studnie kręgowe nieszczelne i do nich odprowadzona woda z dachów - cena jakieś 4 i pół tysia (materiał i robocizna).

Nie wiem czy to dużo czy mało (robił nam hydraulik), ale potrzebowałam pilnie (bo mi piwnice zalewało - ha!, ha!).

Acha, a dwie studnie, bo mamy zróżnicowaną wysokość terenu (różnica 1,5 m), więc jedna jest z przodu, gdzie jest wyżej, a druga z tyłu, gdzie niżej.

A z wykonawcami to sama wszystko załatwiam:rolleyes:

Mój mąż jest bardzo zaangażowany w sprawy budowy domu... monitoruje postępy i kibicuje mi w tej nierównej walce;)

Tofee, masz gdziesz rzut parteru swojego domku? jestem ciekawa jak masz usytuowana kuchnię i jadalnię względem salonu :rolleyes:

Ell powinno być na pierwszych stronach w dzienniku, zaraz poszukam ...

o proszę salon jadalnia i kuchnia są jakby w jednej strefie domu

http://images43.fotosik.pl/22/ca03c1e40ba7f65a.jpg

ekhm ekhm ekhm, ja teeeeeeż :oops:

Tyle, że czasami mi się za to dostaje i słyszę - "idź sama im to powiedz!" Oczywiście nie idę :no:

Ufffffffff a już myślałam, że tylko ja taki burek jestem co to szczeka z daleka ;)

A z wykonawcami to sama wszystko załatwiam:rolleyes:

Mój mąż jest bardzo zaangażowany w sprawy budowy domu... monitoruje postępy i kibicuje mi w tej nierównej walce;)

mam to samo :lol2: 3/4 ekip mojego męża w ogóle na oczy nie widziało

Nieustająco podziwiam, nie wiem jak wy się w tym wszystkim odnajdujecie ... bo co innego wybierać płytki, fugi, kanapy itp a co innego budowa i jej techniczne koszmarki. Szacunek dziewczyny :).

Malutek mi się na jedzonko o 3 obudził i spać nie mogę :bash:.