tofee 06.08.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Tofee, gdzie kupowałaś listwy przypodłogowe i jakie ? Listwy kupiłam tam gdzie parkiet na parter - w Galerii Parkietu. Wybrałam białe, 8 cm, proste, zaoblone na górze ale nie pamiętam firmy, jak wrócę do domu to postaram się wkleić. Tofee, a nie mogłaś sobie nad to morze ze dwa tygodnie temu pojechać? teraz już mogłabyś spokojnie nadzorować kładzenie deseczek I cena do jakości ok? Byłaś zadowolona? Tofee, a nie mogłaś sobie nad to morze ze dwa tygodnie temu pojechać? teraz już mogłabyś spokojnie nadzorować kładzenie deseczek No niestety nie, bo moi rodzice i brat z żoną jechali teraz (urlopy zaplanowane) a ja sama z młodym NO WAY ... taki maluch daje popalić i jak nie masz kogokolwiek do pomocy to można nie przeżyć takiego urlopu . Więc albo teraz albo wcale ... a podłogi też już nie chciałam przesuwać bo to opóźnia jednak sporo rzeczy przez ten miesiąc leżakowania, przed olejem. Pasiula nie strasz że jeszcze nadal tyle przede mną . A na deserek mam foteczki ))))))) Głównie salon bo reszta mało okazała ale lecimy Salon: http://desmond.imageshack.us/Himg30/scaled.php?server=30&filename=85596453.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg593/scaled.php?server=593&filename=85816375.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg23/scaled.php?server=23&filename=22810483.jpg&res=medium sypialnia http://img15.imageshack.us/edit_preview.php?l=img15/9624/85375884.jpg&action=rotate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 06.08.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Mąż ma aparat ze słabym kątem dlatego i zdjęcia mocno ograniczone . Ale za to postarał się bardzo (bo on z tych co to 1 zdjęcie powinno człowiekowi wystarczyć ). Monia klinkier dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.08.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Tofee, wow! Już jest pięknie, a co dopiero po olejowaniu? To będzie robione na ciemno? Szklarz - taki szklarz tylko mi lustro robi? Czy taki kątownik też przymocuje i lustro po obłożeniu ledem będzie gotowe do zawieszenia? Malowanie - robicie całe po podłogach? My musimy pomalować przed kuchnią, która ma być w tym miesiącu (chyba ją przesunę). Ale podłogi są*zaplanowane dopiero na październik. I co mam robić? Malować przed podłogami czy na raty? Teraz kuchnia a potem (po podłogach) reszta? Wypoczywaj i korzystaj z pogody. Zdjęcia mąż*robi bardzo dobre, muszą*wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.08.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Monia klinkier dla ciebie Oooo, super! Dzięki!!! Wygląda extra Swego czasu chciałam łupek na schody. Ze zdjęcia wynika, że ten klinkier byłby niezłą alternatywą. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 06.08.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Malować mieliśmy raz przed raz po (podłogach) ale już wiadomo, że raczej się nie wyrobimy nawet z pierwszą warstwą , więc wyjdzie jak wyjdzie. Wiem tylko, że podłogi ostrzegały że ostatnia warstwa już po oleju bo przy cyklinowaniu jednak się brudzi. Co do twojej kuchni, to nie wiem na ile jest otwarta na pomieszczenia z drewnem ale chyba aż tak jej nie zaszkodzi ... skoro masz już mieć meble to ja bym malowała, ryzyk fizyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 07.08.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 ja sobie poszłam spać, a Ty takie piękne rzeczy pokazujesz Tofee, deseczki pięknie wyglądają może o i lepiej, że siedzisz sobie nad morze, to ten miesiąc szybciej zleci w oczekiwaniu na olejowanie cały czas Ci zazdroszczę pomysłu z kominkiem w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.08.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 ja sobie poszłam spać, a Ty takie piękne rzeczy pokazujesz Tofee, deseczki pięknie wyglądają może o i lepiej, że siedzisz sobie nad morze, to ten miesiąc szybciej zleci w oczekiwaniu na olejowanie cały czas Ci zazdroszczę pomysłu z kominkiem w sypialni Dzięki . Co do kominka to mam trochę obawy jak będzie się sprawował przy jednak sporo mniejszej powierzchni niż salon ... ale jak spędzę pierwszy romantyczny wieczór przed, to dam znaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 07.08.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 na pewno się sprawdzi Tofee, jeśli mogę coś doradzić to róbcie od razu kostkę jeśli macie możliwość, bo szkoda tych desek... straszliwie się nanosi piasek do chałupy i gdybym miała deski w salonie to już byłyby do odnowienia. Codziennie można odkurzać, i kilka razy buty otrzepywać a i tak jakimś cudem piasek nawet na górę się nanosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.08.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jeszcze tylko odwodnienie rynien i kostka jest kolejna w kolejce ... ale dzięki za ostrzeżenie ... człowiek jak nie mieszka to wielu rzeczy nie wie, a później jest już często za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.08.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jeszcze tylko odwodnienie rynien i kostka jest kolejna w kolejce ... ale dzięki za ostrzeżenie ... człowiek jak nie mieszka to wielu rzeczy nie wie, a później jest już często za późno. a wiesz już*kto wam to robi, i w ogóle jakie są koszty takiego odwodnienia? Mnie to jeszcze nie w głowie, a zebrać by się było trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.08.2011 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Robi nam człowiek, który sporo rzeczy w domu nam zrobił i jest w trakcie ogrodzenia ... o kosztach nie mam pojęcia, ale że kompleksowo nam wiele spraw załatwiał to nie będziemy nikogo nowego szukać, a temat jest już dogadany od dawna (tylko chcieliśmy zamknąć kwestię wew) stąd nadal odpływy nie zrobione. Szkoda że mamy tylko jednego takiego speca a sklonować by się przydało żeby tematy podgonić. Robi fajnie i zaufany, więc zostawić samego można ... więc żal szukać obcych i znowu trenować ludzką inteligencję . Potrzebuję długich (ok 3 m) i szerokich na 20-25 cm dech na ogrodzenie i wszędzie tylko standardowe sztachety . A jak już dowiadywałam się w DLH to cena . Słyszałyście może o jakimś sprawdzonym tartaku albo cuś??? Też mi się zachciało nietypowego rozwiązania w ogrodzeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 07.08.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 w temcie dech nie pomogę bo nie zgłębiałam tematu. domyślam się, że każdy niestandardowy wymiar to od razu cena insza ... ale fajnie, że przynajmniej macie wreszcie fachowca, przez którego nie trzeba rwać włosów z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.08.2011 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 ale fajnie, że przynajmniej macie wreszcie fachowca, przez którego nie trzeba rwać włosów z głowy Umówmy się, nie ma ludzi idealnych (poza moim mężem kochanie buziaczki przesyłam), ale i tak jest o niebo lepszy od wielu, których mieliśmy nieprzyjemność poznać przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 07.08.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 ja doskonale wiem, że ideałów nie ma... ale niektórym bliżej do nich, a innym dalej.. no i jeszcze biorąc pod uwagę, że ja upierdliwą do szczegółów inwestorką byłam, to żaden fachowiec mi nie dogodził a mąż się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.08.2011 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ja też jestem mega upierdliwa, ale wszelakie wąty skarżę mężowi i to on bidulek musi przekazywać dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.08.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ja też jestem mega upierdliwa, ale wszelakie wąty skarżę mężowi i to on bidulek musi przekazywać dalej . ekhm ekhm ekhm, ja teeeeeeż Tyle, że czasami mi się za to dostaje i słyszę - "idź sama im to powiedz!" Oczywiście nie idę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 07.08.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 ja sama musiałam swoje wąty z fachowcami rozstrząsać, bo mąż nie kwapił się do roli pośrednika, zresztą nawet jak parę razy mnie wyreczył, to tylko nieporozumienia śmieszne wyszły i trzeba było odkręcać akcje Tofee, masz gdziesz rzut parteru swojego domku? jestem ciekawa jak masz usytuowana kuchnię i jadalnię względem salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 07.08.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 a wiesz już*kto wam to robi, i w ogóle jakie są koszty takiego odwodnienia? Mnie to jeszcze nie w głowie, a zebrać by się było trzeba Mam zrobione odwodnienie: dwie studnie kręgowe nieszczelne i do nich odprowadzona woda z dachów - cena jakieś 4 i pół tysia (materiał i robocizna). Nie wiem czy to dużo czy mało (robił nam hydraulik), ale potrzebowałam pilnie (bo mi piwnice zalewało - ha!, ha!). Acha, a dwie studnie, bo mamy zróżnicowaną wysokość terenu (różnica 1,5 m), więc jedna jest z przodu, gdzie jest wyżej, a druga z tyłu, gdzie niżej. A z wykonawcami to sama wszystko załatwiam:rolleyes: Mój mąż jest bardzo zaangażowany w sprawy budowy domu... monitoruje postępy i kibicuje mi w tej nierównej walce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 07.08.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 A z wykonawcami to sama wszystko załatwiam:rolleyes: Mój mąż jest bardzo zaangażowany w sprawy budowy domu... monitoruje postępy i kibicuje mi w tej nierównej walce;) mam to samo 3/4 ekip mojego męża w ogóle na oczy nie widziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 08.08.2011 02:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Tofee, masz gdziesz rzut parteru swojego domku? jestem ciekawa jak masz usytuowana kuchnię i jadalnię względem salonu Ell powinno być na pierwszych stronach w dzienniku, zaraz poszukam ... o proszę salon jadalnia i kuchnia są jakby w jednej strefie domu http://images43.fotosik.pl/22/ca03c1e40ba7f65a.jpg ekhm ekhm ekhm, ja teeeeeeż Tyle, że czasami mi się za to dostaje i słyszę - "idź sama im to powiedz!" Oczywiście nie idę Ufffffffff a już myślałam, że tylko ja taki burek jestem co to szczeka z daleka A z wykonawcami to sama wszystko załatwiam:rolleyes: Mój mąż jest bardzo zaangażowany w sprawy budowy domu... monitoruje postępy i kibicuje mi w tej nierównej walce;) mam to samo 3/4 ekip mojego męża w ogóle na oczy nie widziało Nieustająco podziwiam, nie wiem jak wy się w tym wszystkim odnajdujecie ... bo co innego wybierać płytki, fugi, kanapy itp a co innego budowa i jej techniczne koszmarki. Szacunek dziewczyny . Malutek mi się na jedzonko o 3 obudził i spać nie mogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts