Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

Ell powinno być na pierwszych stronach w dzienniku, zaraz poszukam ...

o proszę salon jadalnia i kuchnia są jakby w jednej strefie domu

Nieustająco podziwiam, nie wiem jak wy się w tym wszystkim odnajdujecie ... bo co innego wybierać płytki, fugi, kanapy itp a co innego budowa i jej techniczne koszmarki. Szacunek dziewczyny :).

Malutek mi się na jedzonko o 3 obudził i spać nie mogę :bash:.

Toficzku, to Ty masz dziennik?! ;)

dzięki za rzucik, fajnie że możesz pokombinować z różnymi ustawieniami kanapy, bo u mnie tylko jedno wchodzi w grę...

Nadal nie możesz spać? A ja bym zasnęła ponownie nawet na siedząco, bo niedługo trzeba wychodzić :rolleyes:

pozalewało nas w nocy znowu, buuu :(

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Toficzku, to Ty masz dziennik?! ;)

powiedzmy że miałam :p

dzięki za rzucik, fajnie że możesz pokombinować z różnymi ustawieniami kanapy, bo u mnie tylko jedno wchodzi w grę...

Faktycznie jest kilka opcji, jak na razie podjęliśmy decyzję co i jak będzie stało ... ale fajnie móc poprzestawiać jak się człowiekowi znudzi ;). Zastanawiam się tylko czy opcja narożnik + pufa da nam taką możliwość ... ale wydaje mi się że pomimo wszystko to najlepsze rozwiązanie u nas. Plan jest taki żeby ustawić go ok metr od okna tarasowego i wzdłuż ściany z oknem tak jakby przodem do kominka. Przed będzie stolik kawowy a za spora pufa (krążąca według potrzeb).

Nadal nie możesz spać? A ja bym zasnęła ponownie nawet na siedząco, bo niedługo trzeba wychodzić :rolleyes:

Nie bij ale długo zastanawiałam się gdzie ty chcesz wychodzić o takiej porze i co w ogóle robisz na FM w środku nocy :rotfl:

pozalewało nas w nocy znowu, buuu :(

Ojej, współczuje ... może jednak trzeba nawieźć tej ziemi pomimo kasy. Strasznie współczuje, paskudna na pogoda ... ani lata fajnego a tylko człowiek ma kłopoty przez te deszcze :hug:.

powiedzmy że miałam :p

to zupełnie tak jak ja :rolleyes:

Faktycznie jest kilka opcji, jak na razie podjęliśmy decyzję co i jak będzie stało ... ale fajnie móc poprzestawiać jak się człowiekowi znudzi ;). Zastanawiam się tylko czy opcja narożnik + pufa da nam taką możliwość ... ale wydaje mi się że pomimo wszystko to najlepsze rozwiązanie u nas. Plan jest taki żeby ustawić go ok metr od okna tarasowego i wzdłuż ściany z oknem tak jakby przodem do kominka. Przed będzie stolik kawowy a za spora pufa (krążąca według potrzeb).

mnie nie może się znudzić... mogę jedynie kanapę na taras wystawić ;) poza tym ja chciałam mieć tak ustawioną kanapę, żeby było widać i kominek, i świat za oknem i mało wszystkiego to jeszcze tiwi - no i tak poniekąd jest :rolleyes: obecną tymczasówkę też zamienimy na narożnik plus jakieś pufy

Nie bij ale długo zastanawiałam się gdzie ty chcesz wychodzić o takiej porze i co w ogóle robisz na FM w środku nocy :rotfl:

hehe, sama byłam jeszcze tak zaspana jak to czytałam, że nie wiedziałam, za co miałabym bić ;)

Ojej, współczuje ... może jednak trzeba nawieźć tej ziemi pomimo kasy. Strasznie współczuje, paskudna na pogoda ... ani lata fajnego a tylko człowiek ma kłopoty przez te deszcze :hug:.

do końca sierpnia poczekamy jeszcze - 80zł za wywrotkę to nie 800zł.. bo taka za 800 to leży i czeka, chętnych na nią mało... a potem jak się nie uda to z bólem, ale trzeba będzie płacić.... :(

mam to samo :lol2: 3/4 ekip mojego męża w ogóle na oczy nie widziało

Dokładnie.:D Tylko ze mojego 100%, chyba że przez przypadek, bo przyjechał mnie odwiedzić.:lol2:

Tofiku, odespałaś?:rolleyes:

Elenko, w Babicach ma facet bardzo ładną przesianą ziemię, bardzo przepuszczalną, świetną na podmokłe tereny za 340.

Ale droga ta ziemia :eek: Ja nawet nie wiem co u nas po kolei robić, czym teren podnieść (w sumie dużo nie trzeba), czym utwardzić pod kostkę, Czy pod ziemię ostateczną (pod trawę) coś*jeszcze muszę podsypać? Dziewczyny, jak wy to ogarniacie. O budowie od A-Z nie wspominam, bo to jest w ogóle dla mnie nie do pojęcia. Co innego wykończenie - tu ekipy, materiały, uzgodnienia w 80% załatwiam ja, ale sso - tego bym chyba nie ogarnęła

Elena, weź się*zamień, ja dzisiaj znów wstałam przed 11. Lil do mnie tylko przychodziła i wołala - mamunia pabutka, buś sie :lol2: Ja chcę wstawać ok 8. Tylko jak to zrobić, jak nie umiem :(

Tofee, Wy naprawdę nie macie drzwi z garażu? Czy tylko na rzucie ich nie widzę?

Monia, daj numer telefonu to codziennie pobudkę będziesz miała ;) :lol:

:rotfl: Kochana, Ty myślisz że ja się nie budzę? Owszem, 7, 9 (bez znaczenia) odbieram telefon od wykonawcy, kuriera, mówię co trzeba, przekręcam się na drugi bok i po minucie odpływam. Mój mąż identycznie. I nie wiem po kim to mamy, wszyscy w rodzinie od 6 na nogach

Monia, że się wtrącę - to tarczyca może być tego powodem - nawet jak wyniki masz w normie...dobrego endo poszukaj:yes:

powodem tycia, czy powodem wola?

U mnie wole jest poczarnobylowe, a swojego czasu (kiedy byłam dzieckiem) brałam po prostu jodid, ale potem okazało się, że to bez sensu.

Ostatnio robiłam sobie dokładny profil tarczycowy, USG i niby wszystko OK

Monia u mnie jednym z objawów niedoczynności jest ciągła senność i zmęczenie - mimo TSH w normie ale mojego złego samopoczucia endo zwiększyła mi znowu dawkę

TSH w normie, a reszta, fT3 i T4, też? No bo nie da się mieć niedoczynności jak wszystko pracuje prawidłowo (niedoczynnoś=niedobór hormonów), przecież.

Jeśli o objawy chodzi, to ja bym sobie mogła przypisać wszystkie, ale w objawach nadczynności też bym kilka znalazła :D

moja siostra tak miała, że wszystkie badania z krwi w normie ale w koncu na USG wyszedł stan zapalny... no ale jak masz USG ok to jest ok:)

a, no to tak

Kot mi za muchą ganiał po oknach i właśnie złamał mi pęd stroczyka. Chyba go wyrzucę przez to okno :mad:

Od urodzenia byłam śpiochem i tak mi zostało

Do niedawna pocieszałam się, że przynajmniej na starość (starsi ludzie przecież wstają*z kurami) mi minie, ale po pierwsze jest jakby z każdym rokiem gorzej (jak już nie trzeba do szkoły na 7.10 wstawać :lol2:), po drugie np zmiennik męża, pan w wieku ok 60 lat, przed 12 oczu nie otwiera (to mnie dobiło)

ale za to siedzę ostatnio do 3-4 w nocy siedzę (i też nie wiem dlaczego, w nocy jakoś wyjątkowo net wciąga)

a jak nie net, to Maja w ogrodzie :lol:

ja zawsze mam chęć na sen jak akurat muszę wstawać, ale jak mogę pospać to zawsze mi coś przeszkodzi :rolleyes:

coś? :lol2: ok, nie wnikam :cool:

maja dziś była w ogrodzie u takiej fajnej starszej pary. I ta babcia non stop powtarzała, że piesek (ON) jest bardzo grzeczny, przymilny i nic w zasadzie w ogrodzie nie robi. Nie muszę*wspominać że owczarek był na maksa sfisiowany, biegał, skakał, krzewy roznosił i nawet na sekundę nie przestał się ruszać :D Piękne

Od urodzenia byłam śpiochem i tak mi zostało

Do niedawna pocieszałam się, że przynajmniej na starość (starsi ludzie przecież wstają*z kurami) mi minie, ale po pierwsze jest jakby z każdym rokiem gorzej (jak już nie trzeba do szkoły na 7.10 wstawać :lol2:), po drugie np zmiennik męża, pan w wieku ok 60 lat, przed 12 oczu nie otwiera (to mnie dobiło)

ale za to siedzę ostatnio do 3-4 w nocy siedzę (i też nie wiem dlaczego, w nocy jakoś wyjątkowo net wciąga)

ja mam to samo. Od zawsze byłam śpiochem - rano nie mogę wstać, a wieczorem nie jestem w ogóle śpiąca. Mój mąż zazdrości mi, że mogę spać wszędzie i o każdej porze :lol2: Jak jeździmy samochodem w dłuższe trasy, to ja wsiadam i od razu kimka :rotfl: