Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale czy właśnie to chciejstwo ciężkie do zrealizowania nie sprawia, że późniejsza radość jest tak wielka ;). Gdyby wszystko było w zasięgu portfela to nie byłoby aż takie pożądane ...

Z Ell już kiedyś rozmawiałyśmy o tym, przy okazji dysputy nt niejakiego boskiego Imola ;).

Żadne too late, tematy nadal żywe, tylko nad wycieraczką już postanowione, że skupisku śmieci i kurzu dziękujemy ;).

Mój mąż nazywa mnie snobką :oops:... ale co ja na to poradzę, że jak coś mi się spodoba to kosztuje i ma metki nie na mój budżet. A później nic innego niet :razz:.

Pewnie skończymy bez krzeseł ... i coraz bliżej nam do "bez drzwi wew". A tak strasznie chciałam pozbyć się ostatnich murów w domu, zanim ktoś nas odwiedzi :x.

mam ten sam ból :) a bez drzwi wewnętrznych da się żyć ;)

Dzisiaj to przełomowy dzień całej naszej budowy, po 3 latach i 4 miesiącach energetyka Pruszków podłączyła nam przyłącze energetyczne :rolleyes:. Uwielbiam ten kraj dla zwykłych ludzi.

Tak samo jak uwielbiam to miasto ... we wtorek, mąż wraca z pracy zostawiamy młodego z babcią jedziemy na zakupy do castoramy - fantastyczny wolny wieczór we dwoje ;). Musimy kupić oświetlenie najazdowe bo klinkier na tarasie się kładzie - opcja CITO!

Ok są fajne, w dobrej cenie, jedyny problem szt 2 a potrzebujemy 6 ;). Pan z obsługi uroczo zachęca Castoramę na Krakowskiej (jesteśmy na Jerozolimskich) że mają 15 szt, że to tylko 5 km! Dodam godzina ok 18.30 dzień powszedni, miasto stołeczne :rotfl: W.

Decyzja - jedziemy ... przez Piastów, jakimiś skrótami, wertepami, bocznymi uliczkami wyjeżdżamy przed Jankami i co? Korek, nic nie jedzie w stronę Warszawy (swoją drogą jak to jest że tam jest zawsze korek w stronę w którą właśnie JA jadę???). Więc znowu boczne uliczki, objazdy w ciemno ... w sklepie byliśmy 20.40 (5 KM!).

Załatwiliśmy w nasz wolny wieczór od juniora 6 lampek na taras, 7 paczek kleju, 6 żarówek ledowych i 2 oprawy do garażu. Nic więcej nie widziałam, nie załatwiłam, nie miałam szans pojechać gdziekolwiek indziej bo zmarnowałam CAŁY wieczór na przebicie się przez to qr%$^ miasto.

Dzisiaj dostałam kolejną listę zakupów ... a jak widzę skład budowlany to ryczeć mi się chce. Nie chcę kupować już fug i klei itp!!!

Powinnam usiąść i się czegoś napić, ale chyba nawet tego już mi się nie chce.

Grunt to żyć i miło spędzać czas jak się jest młodym :cool:.

Wybrałam wreszcie piekarnik: Siemens HB56AS560

Z opisu wygląda na całkiem sensowny, ma wszystko to czego potrzebuję, za rozsądne pieniądze... i podoba mi się design :rolleyes:

http://image.ceneo.pl/data/products/2293665/i-siemens-hb56as560.jpg

Do tego może dołączy :cool:

http://media2.siemens-home.com/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/EpsImages/MCSA038738_TK76K572_def.eps?Width=1000

Muszę chyba na tą rzecz trochę przemeblować kuchnię ;).

Zamówiłam też wreszcie oświetlenie do kuchni, oferta leżała od miesiąca ...

W sobotę spotykamy się z wykonawcą kilku mebli w domu, oby spotkanie okazało się owocne, bardzo na to liczę.

Z planów na najbliższe dni, męczy mnie kwestia drzwi. Planowałam na górę coś taniego, białego. A okazuje się że tani szajs wcale nie jest taki tani jak ma się tyle par co ja :bash:. Wiem że bez drzwi można żyć, ale chciałabym zamknąć te mury zanim się przeprowadzę.

I powinnam ruszyć temat kostki ale jakoś ... no nie mogę się zabrać :bash: .

Tofee, wyobraź sobie, że od poniedziałku ja przeżywam te same katusze jadąc do pracy i z niej wracając.... niestety wakacje się skończyły i dojazd na 8.30 zajmuje mi ponad 100 minut :(

jak ja zamawiałam piekarnik rok temu to nie było takich bajeranckich wyświetlaczy ;)

ale na kawkę z ekspresu to kiedyś zaprosisz, co? :cool:

Tofee, wyobraź sobie, że od poniedziałku ja przeżywam te same katusze jadąc do pracy i z niej wracając.... niestety wakacje się skończyły i dojazd na 8.30 zajmuje mi ponad 100 minut :(

jak ja zamawiałam piekarnik rok temu to nie było takich bajeranckich wyświetlaczy ;)

ale na kawkę z ekspresu to kiedyś zaprosisz, co? :cool:

Czyli że te piekarniki to jakaś nowość??? Nawet nie wiedziałam, miałam kilka punków do spełnienia i wybrałam najtańszy który je spełniał :rolleyes:.

A kawa ... jeżeli faktycznie stanie ekspres obok, to czuj się zaproszona. Mama zaproponowała jako prezent na nowe lokum :jawdrop:, mój sprzeciw nie został potraktowany poważnie, za to mąż który kawy nie pija twierdzi że to nie fair, bo to prezent de facto tylko dla mnie :rotfl:, ale czy ja komuś bronię pić kawę ?:lol2:

a zdecydowaliście jaka kanapa?

Pytasz o model czy kolor? Model raczej przesądzony, kolor nadal jestem w kropce. W almi znalazłam fajne białe poduchy z motywem folkowym, super prezentowały by się na jasnej :rolleyes:.

Generalnie to najchętniej wybrałabym jak już podłoga będzie na finish zrobiona, ale trochę późno jak dla nas :(.

No właśnie o ten czas się rozchodzi ... czyli będzie prawie listopad, a ja nie chcę tyle czekać :-/

Układ narożny, 284x193 dłuższy bok będzie stał przy oknie tarasowym krótszy przy ścianie z oknem zwykłym. Zamysł jest aby siedzisko było otwarte na część dzienną domu i siedziało się w stronę kominka/tv czyli bardzo klasycznie.

Edit: zapomniałam, bierzemy też pufę która będzie się przemieszczać zgodnie z potrzebami leniwców ;)