efilo 23.08.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 ja raczej jestem za kupowaniem oryginałów. ale sama też się złamałam i kupiłam sobie fotel, którego nie byłabym szans przełknąć w oryginale. może kiedys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 23.08.2011 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ale czy właśnie to chciejstwo ciężkie do zrealizowania nie sprawia, że późniejsza radość jest tak wielka . Gdyby wszystko było w zasięgu portfela to nie byłoby aż takie pożądane ... Z Ell już kiedyś rozmawiałyśmy o tym, przy okazji dysputy nt niejakiego boskiego Imola . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 oczywiscie że tak. właśnie dlatego w sypialni przez rok wisiały najtańsze zwisy z ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 23.08.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Tylko, że u większości ludzi takie "tymczasowe" zostają do kolejnego generalnego remontu :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 eee tam. takie rzeczy to nawet nie. najgorsze są trudnomontowalne, gdzie ci ekipa do bibzdy nie przyjdzie i zostaje niedoróbka - jak u mnie w mieszkaniu brak listew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.08.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Żadne too late, tematy nadal żywe, tylko nad wycieraczką już postanowione, że skupisku śmieci i kurzu dziękujemy . Mój mąż nazywa mnie snobką ... ale co ja na to poradzę, że jak coś mi się spodoba to kosztuje i ma metki nie na mój budżet. A później nic innego niet . Pewnie skończymy bez krzeseł ... i coraz bliżej nam do "bez drzwi wew". A tak strasznie chciałam pozbyć się ostatnich murów w domu, zanim ktoś nas odwiedzi . mam ten sam ból a bez drzwi wewnętrznych da się żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.08.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 ja raczej jestem za kupowaniem oryginałów. ale sama też się złamałam i kupiłam sobie fotel, którego nie byłabym szans przełknąć w oryginale. może kiedys... to ja się dałam nabrać, bo byłam przekonana, że zaszalałaś z oryginałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 z oryginałem dotarłam do momentu wycena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.08.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 z oryginałem dotarłam do momentu wycena pomijając już fakt, czy to oryginał, czy nie to "zawartość" fotela bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 a to na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.08.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 To może idąc za przykładem pojedynczego złamania się, kupię sobie skygardena? Będę miała manu i "skygardena" w cenie oryginału ... Elena, ja to się zastanawiam co Ty zrobisz jak Ci w koncu te drzwi wstawią ... będzie żałoba jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.08.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Elena, ja to się zastanawiam co Ty zrobisz jak Ci w koncu te drzwi wstawią ... będzie żałoba jak nic wyprawię porządną stypę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 25.08.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Dzisiaj to przełomowy dzień całej naszej budowy, po 3 latach i 4 miesiącach energetyka Pruszków podłączyła nam przyłącze energetyczne . Uwielbiam ten kraj dla zwykłych ludzi. Tak samo jak uwielbiam to miasto ... we wtorek, mąż wraca z pracy zostawiamy młodego z babcią jedziemy na zakupy do castoramy - fantastyczny wolny wieczór we dwoje . Musimy kupić oświetlenie najazdowe bo klinkier na tarasie się kładzie - opcja CITO! Ok są fajne, w dobrej cenie, jedyny problem szt 2 a potrzebujemy 6 . Pan z obsługi uroczo zachęca Castoramę na Krakowskiej (jesteśmy na Jerozolimskich) że mają 15 szt, że to tylko 5 km! Dodam godzina ok 18.30 dzień powszedni, miasto stołeczne W. Decyzja - jedziemy ... przez Piastów, jakimiś skrótami, wertepami, bocznymi uliczkami wyjeżdżamy przed Jankami i co? Korek, nic nie jedzie w stronę Warszawy (swoją drogą jak to jest że tam jest zawsze korek w stronę w którą właśnie JA jadę???). Więc znowu boczne uliczki, objazdy w ciemno ... w sklepie byliśmy 20.40 (5 KM!). Załatwiliśmy w nasz wolny wieczór od juniora 6 lampek na taras, 7 paczek kleju, 6 żarówek ledowych i 2 oprawy do garażu. Nic więcej nie widziałam, nie załatwiłam, nie miałam szans pojechać gdziekolwiek indziej bo zmarnowałam CAŁY wieczór na przebicie się przez to qr%$^ miasto. Dzisiaj dostałam kolejną listę zakupów ... a jak widzę skład budowlany to ryczeć mi się chce. Nie chcę kupować już fug i klei itp!!! Powinnam usiąść i się czegoś napić, ale chyba nawet tego już mi się nie chce. Grunt to żyć i miło spędzać czas jak się jest młodym . Wybrałam wreszcie piekarnik: Siemens HB56AS560 Z opisu wygląda na całkiem sensowny, ma wszystko to czego potrzebuję, za rozsądne pieniądze... i podoba mi się design http://image.ceneo.pl/data/products/2293665/i-siemens-hb56as560.jpg Do tego może dołączy http://media2.siemens-home.com/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/EpsImages/MCSA038738_TK76K572_def.eps?Width=1000 Muszę chyba na tą rzecz trochę przemeblować kuchnię . Zamówiłam też wreszcie oświetlenie do kuchni, oferta leżała od miesiąca ... W sobotę spotykamy się z wykonawcą kilku mebli w domu, oby spotkanie okazało się owocne, bardzo na to liczę. Z planów na najbliższe dni, męczy mnie kwestia drzwi. Planowałam na górę coś taniego, białego. A okazuje się że tani szajs wcale nie jest taki tani jak ma się tyle par co ja . Wiem że bez drzwi można żyć, ale chciałabym zamknąć te mury zanim się przeprowadzę. I powinnam ruszyć temat kostki ale jakoś ... no nie mogę się zabrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 25.08.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Tofee, wyobraź sobie, że od poniedziałku ja przeżywam te same katusze jadąc do pracy i z niej wracając.... niestety wakacje się skończyły i dojazd na 8.30 zajmuje mi ponad 100 minut jak ja zamawiałam piekarnik rok temu to nie było takich bajeranckich wyświetlaczy ale na kawkę z ekspresu to kiedyś zaprosisz, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 25.08.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Tofee, wyobraź sobie, że od poniedziałku ja przeżywam te same katusze jadąc do pracy i z niej wracając.... niestety wakacje się skończyły i dojazd na 8.30 zajmuje mi ponad 100 minut jak ja zamawiałam piekarnik rok temu to nie było takich bajeranckich wyświetlaczy ale na kawkę z ekspresu to kiedyś zaprosisz, co? Czyli że te piekarniki to jakaś nowość??? Nawet nie wiedziałam, miałam kilka punków do spełnienia i wybrałam najtańszy który je spełniał . A kawa ... jeżeli faktycznie stanie ekspres obok, to czuj się zaproszona. Mama zaproponowała jako prezent na nowe lokum , mój sprzeciw nie został potraktowany poważnie, za to mąż który kawy nie pija twierdzi że to nie fair, bo to prezent de facto tylko dla mnie , ale czy ja komuś bronię pić kawę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 25.08.2011 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 A z tego miasta mam wielką ochotę się wyprowadzić ... szkoda tylko tego domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 25.08.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Tofee, ja zazwyczaj też kawy nie piję ale z TEGO ekspresu chętnie skosztuję a zdecydowaliście jaka kanapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 26.08.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 a zdecydowaliście jaka kanapa? Pytasz o model czy kolor? Model raczej przesądzony, kolor nadal jestem w kropce. W almi znalazłam fajne białe poduchy z motywem folkowym, super prezentowały by się na jasnej . Generalnie to najchętniej wybrałabym jak już podłoga będzie na finish zrobiona, ale trochę późno jak dla nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 26.08.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 no ofkorz że o kolor jak kanapę zamówisz po podłogach na cacy to pewnie zaczekasz na nią kolejne 6-8 tygodni? a jaki układ kanapy bierzecie? i jakie wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 26.08.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 No właśnie o ten czas się rozchodzi ... czyli będzie prawie listopad, a ja nie chcę tyle czekać :-/ Układ narożny, 284x193 dłuższy bok będzie stał przy oknie tarasowym krótszy przy ścianie z oknem zwykłym. Zamysł jest aby siedzisko było otwarte na część dzienną domu i siedziało się w stronę kominka/tv czyli bardzo klasycznie. Edit: zapomniałam, bierzemy też pufę która będzie się przemieszczać zgodnie z potrzebami leniwców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts