Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

No właśnie o ten czas się rozchodzi ... czyli będzie prawie listopad, a ja nie chcę tyle czekać :-/

Układ narożny, 284x193 dłuższy bok będzie stał przy oknie tarasowym krótszy przy ścianie z oknem zwykłym. Zamysł jest aby siedzisko było otwarte na część dzienną domu i siedziało się w stronę kominka/tv czyli bardzo klasycznie.

Edit: zapomniałam, bierzemy też pufę która będzie się przemieszczać zgodnie z potrzebami leniwców ;)

rozumiem, że ten dłuży bok nie będzie zasłaniał dostępu do okna tarasowego, tylko będzie odsunięty?

a propos pufy, to myślałam, że będzie się przemieszczać za gapą, która nie zdązy na szezląg ;)

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak tak, będzie odsunięty ponad metr, co by dojście było swobodne i mój mąż co to ciągle chińczyka robi (bo nie dowidzi, ale okularów NIET) dojrzał co tam w TV widać ;).

A puffa, dokładnie to miałam na myśli pisząc o leniwcach ;-), leniwcy na szezlongu :-D .

Na razie się wspina o wszystko czego może się chwycić i staje. Nie wiem co to będzie jak zacznie się puszczać i sam próbować chodzić. Pocieszam się że w domu nie będzie miał czego zwalić sobie na głowę :rolleyes:.

Lecę po nieszczęsne fugi na taras. Mam nadzieję że to ostatnie fugi jakie kupuję na najbliższe 10 lat.

Foty w poniedziałek I promise :D

A dzisiaj dzień pełen wrażeń. Przyjechały trepy, listwy wykończeniowe na górną część schodów i jesionowe parapety na nasze nieszczęsne progi przybalkonowe. Są cudne i do tego w poniedziałek z rana rusza montaż, już przebieram nogami :cool:.

W drugiej części dnia owocne spotkanie z panem od szaf. Czekam na projekty moich wymysłów.

Powinniśmy zamawiać meble a zupełnie nie ma na to czasu. Chyba przestanie być możliwa opcja, że wszystko robimy razem, nie ma na to czasu a jest mi z tym paskudnie :cry:.

z Casto Aleje do Casto Krakowska w góra 15 min i to w szczytach komunikacyjnych

No toś ją pocieszyła :lol2:

eee, ale w 15 to się chyba nie da? Albo aleje, albo krakowska, coś zawsze gdzieś stoi, a zupełnie się ominąć nie da

Właśnie tofee, z tymi zdjęciami to sią ociągasz, no mówię Ci, zupełnie jak ... ja :lol2:

Zdjęcia mam (nawet dobrym aparatem), ale jestem tak zrą$@#$@ ustaleniami w sprawie moich szaf, oświetlenia i innych, że patrzeć na laptopa już nie mogę :sick:. Całe boże dnie przed ekranem, nawet dziecko już wyć przestało ... zachciało mi się niestandardowych rozwiązań.

A jeszcze boję się jak to wyjdzie bo coś przez skórę czuję że i tak będę zawiedziona.

Pasie ... ty chyba jakiś sekretny tunel wykopałaś na rzecz swojej budowy przyznaj się ;).

Fronty robione na mój projekt :mad: never ever .

Ale mam super gościa od różnych bajerów ze zdjęciami, tapetami itp. Uwaga MYŚLI i PYTA o każdy detal + chyba nie sypia patrząc na moją korespondencję, oraz pory rozmów telefonicznych z nim :rotfl:.

no to gagaj szybko co Ci będzie ten gość robił!

Miałaś się podzielić garderobianym :p Skąd go wzięłaś? (ja zaczęłam rozważać łapankę z allegro)

Monia a nie możesz się wstrzymać jeszcze 18 dni??? Oni robią to w 2 tygodnie!!! A jak się powołasz na mnie to może nawet szybciej. Tylko niech u mnie coś od nich stanie, bo jak będzie lipa to przynajmniej tylko ja się ugotuję.

A polecany gość drukuje mi tapety ze zdjęć. Odbieram wtorek-środa, jak pomacam to dam znać jak wyszło.

A polecany gość drukuje mi tapety ze zdjęć. Odbieram wtorek-środa, jak pomacam to dam znać jak wyszło.

Bomba! Muszę*to zakodować! Chcę coś fajnego na grube blejtramy, dużego, ze zdjęć

A 18 dni to rybka! Co robią w 2 tygodnie? Garderoby???

Ja potrzebuję na końcówkę roku. No, mógłby być listopad. Garderobę taką półkową 9m2 i drugą z drzwiami 5m2. Najważniejsze żeby było dobrze, nie za drogo i pod Ikeowskie bebechy (przynajmniej po części). Spełniają te wymagania? (poza pierwszym, bo jeszcze nie wiadomo)

Ale czy tę robotę da się zepsuć? Przecież to nie jest jakaś wielka filozofia. Chyba. Robili Ci jakieś projekty?

Dodam tylko zanim pójdę spać, że jeżeli będę musiała wypisać jeszcze chociaż jedną bzdurną rubryczkę więcej w jakimkolwiek sklepie internetowym to zwymiotuję. Dzisiaj próbowałam kupić zlew w 3 różnych sklepach i mi się nie udało (a to dostawa za 100 lat, a to transport jakby go z marsa wieźli, a to jeszcze coś innego). Mam ochotę jechać i przepłacić w sklepie stacjonarnym :bash:.

Noooooooooo to sobie pojęczałam ... idę spać.

Bomba! Muszę*to zakodować! Chcę coś fajnego na grube blejtramy, dużego, ze zdjęć

A 18 dni to rybka! Co robią w 2 tygodnie? Garderoby???

Ja potrzebuję na końcówkę roku. No, mógłby być listopad. Garderobę taką półkową 9m2 i drugą z drzwiami 5m2. Najważniejsze żeby było dobrze, nie za drogo i pod Ikeowskie bebechy (przynajmniej po części). Spełniają te wymagania? (poza pierwszym, bo jeszcze nie wiadomo)

Ale czy tę robotę da się zepsuć? Przecież to nie jest jakaś wielka filozofia. Chyba. Robili Ci jakieś projekty?

2 tygodnie to ich termin realizacji np szafy wnękowej. Podzespoły mają super, a jak wyjdzie się okaże ... robili pomiary i projekt, ale ja z tych co jak nie pomaca to nieufna a nie miałam u kogo pomacać.

Wszystkie warunki spełniają ... więc za 3 tyg dam znać czy polecam czy nie.

Gość od wydruków jest stąd

http://www.decomania.pl pan Jacek. Odpowiada natychmiastowo, doradza różne warianty, mówi o plusach i minusach, zwraca uwagę na detale, do tej pory współpraca IDEAŁ a jak z jakością - dowiem się w przyszłym tygodniu.

A i zapraszał na macanie próbek na Ursynów, ja nie miałam jak i mi na czasie zależało, ale jest opcja ;)

Dodam tylko zanim pójdę spać, że jeżeli będę musiała wypisać jeszcze chociaż jedną bzdurną rubryczkę więcej w jakimkolwiek sklepie internetowym to zwymiotuję. Dzisiaj próbowałam kupić zlew w 3 różnych sklepach i mi się nie udało (a to dostawa za 100 lat, a to transport jakby go z marsa wieźli, a to jeszcze coś innego). Mam ochotę jechać i przepłacić w sklepie stacjonarnym :bash:.

Noooooooooo to sobie pojęczałam ... idę spać.

spróbuj w ladnych łazienkach. Pani Agnieszka jest super, cierpliwie doradza, są w stanie sprowadzić wszystko za minimalną rynkową cenę.

Ja jestem ogromnie zadowolona ze współpracy