Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciężko mi to sobie teraz wyobrazić :(. Wszyscy narzekają na wykończeniówkę a ja nie wyobrażam sobie że to co w przyszłość może być gorsze niż to z czym teraz walczymy. Nieróbstwo, ciągłe błędy przez co mam wrażenie że ta budowa nigdy się nie skończy :cry:

Nam się własnie udało jakoś z wykonawcami dojść do porozumienia. Spokojna będę dopiero, gdy plan zostanie zrealizowany!

Tofee, czy myśleliście o przegonieniu tego wykonawcy? Nie wiem, czy to się opłaca na tym etapie budowy, ale jeżeli nie zapłaciliście za dużo, to może warto? :-?

no tak, teoretycznie się dogadaliśmy, ale już się nauczyłam, żeby nie odpuszczać zanim nie zobaczę efektów... no naprawdę, chyba po tej przygodzie z budowaniem zmieni mii się charakter - zostanę "żelazną damą"... ;)

moi znajomi niedawno wygrali z wykonawcą w sądzie, u nich to była jeszcze kompletna fuszerka, nie tylko opóźnienia. Mam nadzieję, ze aż tak źle u Was nie będzie?

Zapożyczone z jednego z dzienników forum mam nadzieję że właściciele się nie obrażą.

http://img243.imageshack.us/img243/5992/qqyq2.jpg

Bardzo podoba mi się opcja podświetlenia ściany od dołu. Chciałabym w taki sposób podświetlić ścianę z tapetą w salonie.

Widzę miliony szczególików, które chcę u siebie (ostatnio znalazłam nawet idealne zasłony do sypialni :oops: ) a jak przychodzi do zaplanowania odpływów w domu zaczynam panikować i już nic nie wiem. Decyzje o głupich gniazdkach mnie stresują :(

Jestem http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/bredzisz.gif

ale za to po dokonaniu wyboru wszystko staje się nienośnie lekkie.. normalnie ciężar spada z pleców, aż do następnego razu... :D

btw, właśnie chyba wybrałam gniazdka - nie powiem, żeby było łatwo! ;)

...a o jakich myślisz? Konkretne modele, czy tylko o ich umiejscowieniu?

właśnie chyba wybrałam gniazdka - nie powiem, żeby było łatwo! ;)

...a o jakich myślisz? Konkretne modele, czy tylko o ich umiejscowieniu?

Na moim etapie to tylko wyznaczanie punktów na razie wchodzi w grę :(. Ale byłam u ciebie i rzuciłam okiem :) zaraz się wypowiem w komentach.

tofee

strasznie mi przykro jak czytam twoje przeboje. mieliśmy takie same. niestety to powoduje że do wykończeniówki która naprawdę wykańcza podchodzisz już bez sił

Coraz częściej dochodzę do wniosku że mieszkanie było lepszym wyborem. Patrząc ile decyzji i dalszych kroków uzależniamy od zakończenia tej budowy to aż mnie skręca. Jakiś du... decyduje o moim życiu zamiast mnie. http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/wallbash.gif

Witam :)

Wpadłam zobaczyć, jaką ścianę chcesz podświetlić od dołu ;)

Bardzo fajny domek budujecie. Szkoda tylko, że partacze tyle krwi napsuli Wam swoimi fuszerami :( Niestety chyba większość budujących ma większe lub mniejsze przygody z pseudofachowcami...

W każdym razie trzymam kciuki, żeby współpraca z kolejnymi ekipami była mniej stresująca :)

Aaa, i mam prośbę nieśmiałą :roll: . Czy mogłabyś mi na priv wysłać info, gdzie można obejrzeć tą elewację? Ja już właściwie zrezygnowałam z drewna na elewacji, ale jak zobaczyłam te fotki, to zauroczenie wróciło ze zdwojoną siłą 8) Podobne ogrodzenie to też jedna z opcji, jakie rozważamy, tyle, że słupki i murek z grafitowego klinkieru.

http://images50.fotosik.pl/98/e64ffa979967a21cmed.jpg

Witam :)

Aaa, i mam prośbę nieśmiałą :roll: . Czy mogłabyś mi na priv wysłać info, gdzie można obejrzeć tą elewację? Ja już właściwie zrezygnowałam z drewna na elewacji, ale jak zobaczyłam te fotki, to zauroczenie wróciło ze zdwojoną siłą 8) Podobne ogrodzenie to też jedna z opcji, jakie rozważamy, tyle, że słupki i murek z grafitowego klinkieru.

Ten dom znaleźliśmy jeżdżąc w okolicach Babic - któraś z poprzecznych ulic po prawej stronie od głównej drogi jadąc w stronę Leszna. Niestety dokładnych namiarów nie jestem w stanie podać. Z dużym prawdopodobieństwem będę go chciała jeszcze zobaczyć, jeżeli zmobilizujemy się do kolejnej "wycieczki" w niedalekim czasie to obiecuje spisać ulicę.