tofee 27.09.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Więcej nie mam i do końca przyszłego tygodnia nie ma szans ... wszystko zaklejone na amen. Ale dziewczyny ja się do połowy października przecież przeprowadzam więc już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.09.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Grzeczna Dziewczynka:D dziękujemy za wysłuchanie naszego/Moni jęczenia;) ten jesion rzeczywiście cuuudny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.09.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Nie wierzę! A może śnię Kolejne foty! Piękny parapet!!! PIĘKNY! Mówiłaś mi w końcu gdzie Ty je zamawiałaś? A podłoga miodzio. Uwielbiam taki jesion. Co to jest??? Parapet robił mi facet od schodów, namiary jak chcesz to mogę przesłać ale jutro bo ja nie mam, a od męża nic już dzisiaj nie wyciągnę . Facet drogi , narzeka na co tylko można ale robi super. Podłoga to jakieś deski warstwowe na kliki z LM. Kupowaliśmy na hura na jakiejś promocji za śmieszne pieniądze ... Generalnie góra nie miała być wykańczana ale tak nam się spodobały że kupiliśmy spontanicznie i wyszło super, jestem zaskoczona że opcja "budget" robi takie fajne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 27.09.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Tofee, jakie wymiary ma parkiet na podłodze?I przyłączam się do pytania o parapety (super są!): co to, jaki kolor, gdzie, za ile, i takie tam;)A domek coraz fajniejszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.09.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 ehhh, a już miałam nadzieję, że napiszesz, że to finish ...Ja mam finish i obawiam się, że efekt nie będzie tak fajny.Lubię w jesioniowych warstwówkach tę pstrokatość. U mnie będzie w pokojach dziecięcych, więc tym bardziej fajnie A ten facet od schodów z W-wy jest?Ciekawe czy by*się podjął 3-ech parapetówOn będzie je bielił? A, a te listwy na cały domek takie będziesz miała? Drewniane? Z czego one są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.09.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Rozpędziłaś się dzisiaj z tymi fotami I mam wielkiego focha, że tak długo trzeba było cię prosić o fotki cudnych podłóg jesionowych, parapetów i tarasu. Wszystko wygląda ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.09.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Tofee, jakie wymiary ma parkiet na podłodze? I przyłączam się do pytania o parapety (super są!): co to, jaki kolor, gdzie, za ile, i takie tam;) A domek coraz fajniejszy! Balbina to nie parkiet tylko deska warstwowa, jakich wymiarów są te deszczułki pojęcia nie mam, ale jak na moje oko odpowiednie . I dziękuję za miło słowo nt domu. ehhh, a już miałam nadzieję, że napiszesz, że to finish ... Ja mam finish i obawiam się, że efekt nie będzie tak fajny. Lubię w jesioniowych warstwówkach tę pstrokatość. U mnie będzie w pokojach dziecięcych, więc tym bardziej fajnie Pstrokatość wyszła duper, nie za mało nie za bardzo ... jak już będzie ciut ogarnięte to zapraszam na macanie, a w tygodniu postaram się zrobić fotę tej obróbki przy schodach, jestem zakochana w tej łączonej sesce. Tylko że ona już tak pstrokata nie jest, ale nie razi inność. A ten facet od schodów z W-wy jest? Ciekawe czy by*się podjął 3-ech parapetów On będzie je bielił? A, a te listwy na cały domek takie będziesz miała? Drewniane? Z czego one są? Facet z Warszawy, namiary dostałam na niego od firmy gdzie kupowałam merbau i listwy. A listwy będą białe MDF (chyba) i takie same w całym domu. Wybrałam 8 cm wysokie i niestety przy takich przestrzeniach wydaje mi się że będą za niskie . Ale już po ptokach ... będą jakie będą. Rozpędziłaś się dzisiaj z tymi fotami I mam wielkiego focha, że tak długo trzeba było cię prosić o fotki cudnych podłóg jesionowych, parapetów i tarasu. Wszystko wygląda ślicznie Lidka nie fochaj się ... pomyśl, że będzie większa frajda oglądać na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 27.09.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Toficzku, podłogi jesionowe i parapety miodzio a listwa przy schodach połączona po mistrzowsku żałuję, że na ten klinkier na zewnątrz z rok temu nie wpadłaś bo bym zgapiła jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.09.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 No to ja czekam na ciąg dalszy fot... Podłogi piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.09.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 aaa dobra, chyba już rozumiemTe listwy, to jest obróbka schodów! że część jasna będzie leżała przy jesionie, a częśc merbauowa od strony schodów. Zakumałam? Wcześniej się zasugerowałam, że to wszystko są listwy przypodłogowe (takie dwukolorowe), bo napisałaś "listwy" 8-mka wcale nie jest taka niska. Ja się nad taką zastanawiam, bo chciałam taką gładką, ale nie pionową, tylko schodzącą się do ściany, żeby nie było rantu, a takie są 8-mki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.09.2011 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ell ale ja nie wiem czy on rok temu był na rynku ... wydaje mi się że mieli tylko w brązach i rudych odcieniach. Zawsze będzie coś nowego, nie ma co się sugerować bo człowiek nic innego by nie robił tylko albo wymieniał albo żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.09.2011 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 aaa dobra, chyba już rozumiem Te listwy, to jest obróbka schodów! że część jasna będzie leżała przy jesionie, a częśc merbauowa od strony schodów. Zakumałam? Dokładnie TAK 8-mka wcale nie jest taka niska. Ja się nad taką zastanawiam, bo chciałam taką gładką, ale nie pionową, tylko schodzącą się do ściany, żeby nie było rantu, a takie są 8-mki Ja mam dokładnie takie, i w sklepie wydawały mi się wysokie a jak przystawiłam do ściany to już nie robią takie wrażenia jakie chciałam i wydaje mi się że 10 cm byłoby lepsze. Ale u mnie grzejniki nisko wiszą i bałam się zamawiać wyższe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.09.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ja mam dokładnie takie, i w sklepie wydawały mi się wysokie a jak przystawiłam do ściany to już nie robią takie wrażenia jakie chciałam i wydaje mi się że 10 cm byłoby lepsze. Ale u mnie grzejniki nisko wiszą i bałam się zamawiać wyższe ... Co jeszcze masz dokładnie takiego, o czym nie wiem??? Masz fotę? W jakim sklepie zamawiałaś? Wiesz, że ja się nad nimi wciąż waham, bo boję się jak będą*wyglądały (mały 15-cm fragment to nie to samo)? Masz jakąś przyłożoną*i obfocioną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 28.09.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Monia ja mam listwy 10cm, możesz przyjechać zobaczyć bo leżą kupione:yes: a i mam chyba i próbkę nawet 12cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 28.09.2011 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Monia nie mam nigdzie zdjęcia dla przykładu, ale jak będę na budowie to mogę ci przyłożyć i zrobić zdjęcie ... na schodach też mam opaskę z tych samych listew, ale wszystko obklejone. Fota mogłaby być raczej z jesionem bo dół cały w tekturze. A zamawiałam w Galerii parkietu, żadne fajerwerki cenowe chociaż bardzo dużo zeszli mi z pierwotnie kosmicznej ceny. Mi chodziło żeby było szybko i bezproblemowo bo schodowy chciał listwy na opaski do schodów na cito. Generalnie dramatu z tą wysokością nie ma, nie jest to jakiś mikrusek w końcu 8 cm to nie mało, ale mi się podobają chyba jednak ciut wyższe. Może tutaj ten kształt i to zejście do ściany też robi dodatkowo efekt "spłycenia" tej wysokości. Jakby były zakończone na prosto to może byłoby ciut wyżej wizualnie .... sama nie wiem. edit: zastanawiam się czy np jeszcze wysokość pomieszczenia nie wpływa na ocenę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.09.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Monia ja mam listwy 10cm, możesz przyjechać zobaczyć bo leżą kupione:yes: a i mam chyba i próbkę nawet 12cm Paśku, tak, tylko że mnie chodzi o konkretne listwy. Nawet nie o ich wysokość. Tylko o to jak takie opływowe wyglądają. Bo kanciate wiem, że super, ale ja kombinuję co zrobić by się*za wiele nie narobić*(uniknąć kurzu) Tofik, w takim razie proszę Ci przyłóż mi tę białą i cyknij zdj jak będziesz mogła, co? Bo ja cały czas się wstrzymują*z decyzją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 28.09.2011 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Noszzzzzzzz ukwa, wykonawca blatu właśnie mi się wycofał z realizacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.09.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 To może weź namiar od Lidszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.09.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Co Ci wykonawcy wyprawiają?Umówił się, miał robić, i co? odechciało mu się?Elena ma rację, bierz tych od Lidzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 28.09.2011 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Nie do końca ... sprawa była dogadywana luźno jakiś czas temu a teraz jak doszło to szczegółów doszli do wniosku, że nie są w tym jednak najlepsi i nie podejmą się realizacji. Z jednej strony to mam wnerwa (tak ogólnie), ale z drugiej to może i lepiej, może tym sposobem ominie mnie stan przedzawałowy jakby coś nie wyszło za ciężkie pieniądze. Szkoda tylko, że zapewne na nowego będę musiała dłużej czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts