Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kupiłam stół :D jest wielki, masywny i BOSKI!!!! przywiozą go 13-go października.

Co prawda pojechałam do IKEA kupić tymczasowe krzesła, ale niestety wykupili je :(. To zamiast krzeseł jest mój ukochany olbrzym.

Byłam też na budowie na chwilę. Zawiozłam lustra i zobaczyłam wnękę na wysoką zabudowę. Jestem załamana, chyba nikt na forum nie ma tak małej kiszkowatej kuchni jak ja. Ja nie wiem gdzie ja miałam głowę jak myśmy ten dom projektowali. Strasznie się boję że jak staną meble to będzie to takie kuriozalne coś przy salonie z jadalnią :(. Niby meble białe i w połysku czyli powinno optycznie to ciut pomóc, ale marnie to widzę :(.

Z racji problemów z blatem, przesunęłam też montaż kuchni z 7-go na 5-go coby przyspieszyć pomiary i realizację. Lidzia jak na razie twoi wykonawcy są w czołówce stawki. Jest jeszcze jedna firma, która wygląda ok i są tańsi ok 500 zł ... więc się trochę waham. Ale z drugiej strony twoi już sprawdzeni i oferta wygląda bardzo profesjonalnie ... muszę do jutra podjąć decyzję bo chcę mieć ten temat z głowy. Kusiło mnie co by ich nie naciągnąć na realizację bez faktury, ale nie wiem czy będą chcieli na to pójść ...

Ps. Z meblowania domu ... dzwonili znowu od łóżka, chyba dotarł materac ... jak nic będę miała wszystkie meble a zero pomalowanych ścian :rotfl:.

Tofi :) Fajna jesteś :yes:

Będzie dobrze kochanieńka. Ja też będę miała głupią kuchnię. Będzie wyglądać na niedokończoną, czegoś jej będzie brakować i nie będę wiedziała czego. Tego jestem pewna. Bo już*na projekcie tak wyglądała a ja nie umiałam nic wymyślić

Gdzie kupiłaś stół i dlaczego go tu jeszcze nie widzimy? I za ile?

Z blatem widzę, że się wyjaśniło. Będziesz zadowolona. Tylko podejmij decyzję i sru :yes:

No i przynajmniej będziesz miała meble. A ja pomaluję ściany, przyjdzie się*wprowadzić, a nie będzie na czym spać. O, to co lepsze?

Ja jak swoją widziałam bez mebli, to mi się wydawało, że jest za mała na wyspę i że w ogóle, to co zostało zaprojektowane się nie zmieści

Z tego samego powodu zrezygnowałam z wyspy.

Czuję przez skórę, że będę tej decyzji żałować, bo kuchnia wyjdzie nijaka, mimo że wielka (19,2m to nie mało przecież)

Monia stół był tu już kilka razy ...

http://www.belbazaar.pl/gfx/0_1_1/7big.jpg

Przez jakiś czas wahałam się nad MD ale ten mi się podoba bo wygląda tak niedoskonale, jak stół pokoleniowy ... i do mojej podłogi jakoś bardziej mi się widział. O tym że kosztował coś ok 50% MD też nie powiem żeby było przykre, chociaż akurat przy tym meblu nie było to kryterium ;)

Tofee, ja brałam u nich blat bez faktury, więc wyszło taniej o VAT. Nie miałam z tym żadnych problemów, sami zaproponowali, kiedy poprosiłam o rabat

Moja droga spadasz mi z tą dobrą nowiną jak aniołek :) to już mam wykonawcę :hug:. Nawet się zastanawiałam czy cię nie zagadnąć o to, a do tego tak skrupulatnie wszędzie mi to netto nakreślali że nawet M dzisiaj powiedział, że wygląda to jakby czekali na to moje pytanie ;).

A pan od luster powiedział że u nich nie dostanę szkła "nie zielonego". Bo jest drogie, bo muszą zamawiać na raz dużą partię i nie schodzi, eeeeeeeee ludzie mają tylko to zielone? No i mam dylemat. Niby ściana będzie grafitowa ... więc może tego zielonego nie będzie widać, sama nie wiem. A jak się takie bezbarwne przykleja do ściany?

edit: i z nowych problemów ... Nowi od szafy mają problem z moimi tapetami na drzwi. Poprzedni nie widzieli problemu (i zamawiałam pod nich) a ci widzą a ja mam tapety za 7 stów i się baaaaaaaardzo zdenerwuję jak nie będzie ich na swoim miejscu :bash:

Edytowane przez tofee

Tofee, no pięŻny ten stół. Gdzieś już*mi się*przewinął. Gdzie go kupiłaś i jakie ma wymiary (nie jest rozkładany?)

A widzisz? Kuchnia Eleny niewiele większa, a jaka super. I ciemna, czyli optycznie powinna być mniejsza, a jest idealnie

Zastanów się nad szkłem przezroczystym do niej. Ja mam teraz u siebie i do domu robię barwione, czy lacobel, ale na pewno nic przez co będzie widać ścianę. U mnie podchodzi woda pod szkło, wygląda to źle. O brudzie i jakby grzybie nie wspomnę :(

A panowie to chyba brutto podkreślali przy wycenie. Bo jak netto to przecież bez f-ry

Tofee, no pięŻny ten stół. Gdzieś już*mi się*przewinął. Gdzie go kupiłaś i jakie ma wymiary (nie jest rozkładany?)

A panowie to chyba brutto podkreślali przy wycenie. Bo jak netto to przecież bez f-ry

Stół z belbazaar jest nie rozkładany i ma 220x110. Strasznie jestem ciekawa jak ten olbrzym będzie wyglądał moim nie za dużym domu...

A ceny blatu były podawane brutto i netto ;)

A ceny blatu były podawane brutto i netto ;)

A, no to jasne :yes:

Ja zawsze się czaiłam z pytaniem, a okazuje się że to jest zawsze tylko i wyłącznie moja decyzja

No to faktycznie stół niemały :yes: Też jestem ciekawa i nie mogę się doczekać!

Mnie się z belbazaaru podoba szafka na CD i się zastanawiałam czy dawać taką*do wyceny w MD

Pamiętasz o zdjęciu listwy? Przy okazji

SERIO????????? A zupełnie nie wygląda na taką maleńką. Dobra będę ryczeć jak szafki staną i okaże się dramat... teraz myślimy pozytywnie ;)

wydaje mi się, że jest całkiem ok, dramatu nie ma, chociaż oczywiście wolałabym 19m2 Moni ;)

na pewno byłoby mniej ciekawie, gdybym musiała tam wcisnąć stół....