Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to żeby doprecyzować dramacik ... moja kuchnia ma 9 m2 :lol2: ???? I proszę tu o wyspach nie wspominać bo się pójdę poryczeć w kącie :cry:

moja też ma 9m2:yes: i mam jeszcze szufladę i jedną szafkę prawie pustą i wcale mi nie jest za mało:no: ja już swoją wyspę przebolałam;)

mój ogromny stół w mojej małej jadalni da się jakoś przeżyć :D

moja też ma 9m2:yes: i mam jeszcze szufladę i jedną szafkę prawie pustą i wcale mi nie jest za mało:no: ja już swoją wyspę przebolałam;)

mój ogromny stół w mojej małej jadalni da się jakoś przeżyć :D

No to pocieszające, chociaż ja nie o miejsce płaczę tylko o sam wygląd. Mam spiżarkę więc jest gdzie graty i prowiant składować ;).

A co do stołu to ja myślę ... takie cacko :yes:

Ufff zamówiłam ostatnie (jak na razie) sprzęty do kuchni: piekarnik i kawiarkę, tak więc jak już wszystko stanie na swoim miejscu ZAPRASZAM dziewczynki NA PYSZNĄ KAWĘ :D.

Brakuje mi okapu, ale myślę że bez tego można przeżyć jakiś czas, może wrócę do tematu po pierwszej wypłacie, nie będzie mnie aż tak serce bolało ;).

Teraz zatracam się w czeluści netu celem odnalezienia krzeseł tymczasowych/docelowych które gdzieś na mnie czekają ... aż tylko je odnajdę :lol2:.

ZAPRASZAM dziewczynki NA PYSZNĄ KAWĘ :D.

Czuję się*zaproszona :yes:

Ale jaki piekarnik, jaką kawiarkę? Pisz od razu, bo wiadomo że zaraz przylezą i i tak wypytają

Pocieszę Cię ... jeśli Pasia mówi, że jej kuchnia ma 9m to możesz spać spokojnie. Wygląda bardzo fajnie i w ogóle nie ciasno. Paśku, na pewno 9?

Przejrzałam całe alle w poszukiwaniu inspiracji krzesłowych i nic. M podobają się takie

http://modo4u.pl/zdjecia/SKLEP%21%21%21/krzesla/krzeslo_white_style_skora/6606_3_11.jpg

http://modo4u.pl/zdjecia/SKLEP%21%21%21/krzesla/krzeslo_white_style_skora/6606_3_22.jpg

Niby ok, nazwałabym to bezpiecznym pomysłem na przeczekanie, ale jak wydamy na to 2 tys to już widzę jak w najbliższej przyszłości kupujemy nowe :rotfl:.

Monia sprzęty generalnie jak planowałam siemens - piekarnik HB56AS560 i ekspres TK 76K573 (tutaj na rynku są tylko dwie opcje, z czego model TK 76K572 jest słabo dostępny w sklepach oferujących niższą cenę).

fajny, ale wyobraź sobie kurz na nim. ścieranie codziennie

A czy Tobie to by do mrocznej damy jakiś drewniany nie pasował

Dziewczyny, ale widziałam piękny w innych meblach ostatnio. Normalnie gdybym wiedziała że będzie mi pasował to bym go porwała. Coś*podobnego co pokazywała Pasie ostatnio tylko na kanciatych czarnych nogach, a drzewo było takie jak surowe. Pięknie to wyglądało!

No fajny sprzęcik :yes:

Już jestem ciekawa smaku kawki

Jaką kupujesz?

A krzesełka fajne. Na przeczekanie mówisz? ;)

Kawiarka to prezent :p, a piekarnik to najprostszy z możliwych, które miały prowadnice teleskopowe (wiem że można dokupić ale znając siebie to pewnie bym się ich w życiu nie doczekała) plus taki co to ma jakieś automatyczne programy (ten ma chyba 40) bo byłam ich ciekawa, cenowo wydaje mi się że rozsądny i padło na niego. Ja to mam super kryteria wyboru, nie :rotfl:.

Co do krzeseł to sama nie wiem, mi się podobają poliuretanowe czy z czego one tam są, ale M. kategorycznie torpeduje pomysł :(. Nic innego nie powoduje nawet zatrzymania mojego wzroku ... pożyjemy zobaczymy. 500-800 zł nie wydam na coś co mnie nie powala na kolana, więc zaczęłam szukać przejściówek, a to dobrze nie wróży :no:.

fajny, ale wyobraź sobie kurz na nim. ścieranie codziennie

Wiem (i tutaj powinna włączyć się Ell :lol2:) ale prezentuje się ładnie ;).

Myślałam o drewnianym ale nie wiem czy przy stole głównym to nie za dużo będzie cukru w cukrze ;).

Edytowane przez tofee

Tofik, ja też zakupiłam ten piekarnik :D Bardzo fajnie wygląda na żywo, a jak się będzie sprawował, to się dopiero okaże. Ja nie piekę za często, więc jakieś wielkie bajery mi nie są potrzebne, Chociaż kto wie, może z tym piekarnikiem zacznę :lol2:

Oooooooo nawet nie wiedziałam. Mi się wydał rozsądny przy ładnym designie :p a kucharka ze mnie taka że aż wam zacytuję moja wczorajszą rozmowę z M:

on: dobrze że kupiliśmy sztućce (byliśmy w Ikea), ale kurcze nie mamy talerzy, szklanek ... kiepsko

ja: garów też nie mamy, nie licząc tego 1 z poprzedniego mieszkania ...to cię nie martwi?

on: gary nie ważne, przecież Ty i tak nie gotujesz ... kiedy ugotowałaś coś poza makaronem?

ja: :oops:

ja: to chociaż w Woka powinniśmy zainwestować :p