Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do realizacji naszych marzeń

tofee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monsanbia - a Ty nie masz przypadkiem opisanych przewodów?

Bo jak masz, to pewnie ze 30 minut Ci wystarczy żeby przejść i pospisywać (u nas największe fanaberie, to podwójne schodowe i podwójne tv-sat).

No i muszę wymyślić jakiś sposób na estetyczne wypuszczenie przewodów głośnikowych z puszek (montaż gniazdek głośnikowych odpada).

Jak to rozwiązaliście u siebie?

Pare kupiłam na Górczewskiej, ale gdyby nie to że kupowałam z dzieciem na ręku to bym poszukała innego punktu. Denerwują mnie aroganccy sprzedawcy, a na takiego trafiłam finalizując transakcję :evil:. I chodzi tu o "managera" salonu, bo pan który zanosił mi farbę już do samochodu był bardzo sympatyczny :lol:

Koloru nie pamiętam, ale może na puszce będzie, jak będę na budowie to poszukam. Dopasowywałam do płytek i wyszło że jest ciut zimniejszy ale w tym samym odcieniu. To jest do tej pory najlepszy traf jeżeli chodzi o farby.

Pstyczki to jest tak, że my robiliśmy dokłądnie tak jak tobie się nie chce. Tzn my=mój boski ;), on to wszystko zliczył, rozpisał i zajął się zakupem. Ja tylko pilnowałam dziecia i akceptowałam kolry i kształty.

Pasie a co cię powstrzymuje przed zakupem tewgo okapu? Mi podoba się jego elegancja w prostocie a jednak na mojej ciemnej ścianie będzie go ładnie widać. Zastanawiałam się jeszcze nad szklanym białym w identycznym kształcie ale tam to szkło jest łączone takimi jakby nitami i wydaje mi się że może to średnio wyglądać. Tak więc dzisiaj go chyba zamówię :lol:

Salik, mam, ale rozwijać każdy przewód, czytać, rozszyfrowywać elektryka ... brrrr

A tego drugiego nie rozwiązaliśmy niestety, i nie bardzo też*wiemy co zrobić. Mąż mi tu nad uchem mówi, że założy maskownicę na puszkę okrągłą i wywierci dziurkę

Tofee, pytałam o tę farbę, bo skoro Ci jej sporo zostało, a ja potrzebuję jasnej farby, to może bym od Ciebie odkupiła. Tylko nie wiem co to za kolor i musiałby mi pasować do moich białych prawie płytek

Monia moim zdaniem moja farba do białych płytek się zupełnie nie nadaje. Ona ma jednak taki jaśminowe zabarwienie więc zdecydowanie nie polecam. A po drugie to raczej nie starczy jej aż na drugą łazienkę :-/.

Ja mam do pomalowania jedynie fragmenty nad płytkami, ale jeśli kolor jest wyrazisty, to odpada

Monsanbia - no ja właśnie chcę tak samo zrobić z maskownicą, tylko jakieś takie... mało estetyczne mi się to wydaje.

A co do pstryczków - ja za kilka dni będę robił obchód u nas, żeby zamówić na wszelki wypadek tego Berkera, więc mogę też zrobić obchód u Ciebie :D

Albo namów K żeby poszedł i spisał, a co :)

więc mogę też zrobić obchód u Ciebie :D

Albo namów K żeby poszedł i spisał, a co :)

A ile za tę robotę? :lol2:

Ja to mam spisane, tyle że całościowo (tzn podział na zwykłe/ładne) a chcę chyba podzielić częśc reprezentacyjną na serię takich samych mechanizmów i przycisków, a ramek albo szklanych, albo plastikowych. Żeby nie pójść z torbami

Dosłownie na chwilkę wpadłam, ale nie mogłam nic nie napisać na widok Tymcia jak wypakowuje swoje ciuszki :)) Słodziak niesamowity :)))

Toficzku, super okap wybrałaś. Będzie idealnie wyglądał na tej ciemnej ścianie. Jak zobaczyłam fotkę, to myślałam że to wizualka Twojej kuchni :cool:

Nie mogę doczekać się blatu :rolleyes:

Ps. Do zamontowania zmywarki to raczej cokół trzeba będzie ściągnąć....

Tofiku ale Wasz Tymus cudny - do schrupania! ;):)Okap bedzie super:). kuchnia z "niebiesimi frontami" wymiata:lol2:

Dosłownie na chwilkę wpadłam, ale nie mogłam nic nie napisać na widok Tymcia jak wypakowuje swoje ciuszki :)) Słodziak niesamowity :)))

W imieniu Tyma dziękujemy :-).

Wczoraj mój malutek skończył roczek ... kiedy to zleciało???????????????

Toficzku, super okap wybrałaś. Będzie idealnie wyglądał na tej ciemnej ścianie. Jak zobaczyłam fotkę, to myślałam że to wizualka Twojej kuchni :cool:

Dzięki, też mi się skojarzyło z moją wizualką kuchenną :)

Nie mogę doczekać się blatu :rolleyes:

To co dopiero ja mam powiedzieć, siedzę jak na szpilkach bo teraz z tej kuchni to zero efektu ...

Ps. Do zamontowania zmywarki to raczej cokół trzeba będzie ściągnąć....

Już mnie blatowy uświadomił ;)

Dzisiaj przyjechał olbrzym. Ale piękny, wiedziałam że piękny (subiektywnie ofcors ;) ), ale w domu wygląda jeszcze cudniej niż mi się wydawało.

Zdjęć brak bo ciemno było i jechałam jak na sygnalem a teraz już zapakowany coby mu się nic nie stało ... musicie uwierzyć na słowo.

Byłam też dzisiaj zapłacić za blat, kamień zaklepany, pomacany jest i czekan na wycinkę pod moje wymiary :lol:

Dzwonili też, że przyjechała kanapa i czeka na odbiór. Zaraz będzie mi mega szkoda, że z niczego nie możemy korzystać i wszsytko będzie stało a ja będę się trzęsła że coś się zniszczy zanim zacznę urzywać :(.