maciek wiśniewski 29.12.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witaj andrea! Dzieki za zyczenia świateczno-noworoczne! tobie też wszystkiego Dobrego w nowym 2009 roku, obyś za rok o tej porze szykował Marysię na zabawę sylwestrową w Jej cudownie duzym salonie:-)!! A z konkretnych spraw - może podać rodzaj i parametry (moc) swojego pieca DeDietrich oraz cene jesli nie jest to tajemnica a także rodzaj kolektorów jakie masz zamiar zamontować?Czy kupowałes u jakiegoś przedstawiciela na przykład czy w jakis inny sposób dokonałes wyboru?Pytanie dot. podłogówki - gdzie jest rozdzielnia? I jak ma wygladać w praktyce podłogówka pod oknami na parterze - tzn salon i jadalnia ma być w terakocie czy przewidujesz pod oknami płytki a resztanp parkiet? pozdrawiammaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maria2528 30.12.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witaj Andrea, a może wiesz w jakim mieście jest ta Marysia ????Bo ja już 3 miesiące wertuję wszystkie tematy dotyczące Marysi i obejrzałam już tysiące projektów i chyba jestem z mężem zdecydowana na Marysię,(zresztą był to pierwszy projekt który znaleźliśmy). Jedyny problem jaki mamy to ten że mamy 2 h działki i nie chcemy się budować z garażem, a o ile mi wiadomo Marysia jest tylko w wersji z garażem.I chcielibyśmy ją zobaczyć chociaż z zewnątrz żeby móc sobie wyobrazić jak duża, jest Marysia. Pozdrawiam i życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
usiaczek 30.12.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witaj Mario ! Piszesz, ze jesteś z Warszawy i poszukujesz Marysi w realu. Wiem, że Kirkris jest z W-wy i wybudował już swoją Marysię, jest naprawde fantastyczna. Zdjęcia, które są jeszcze widoczne przedstawiają dom na zewnątrz. Na forum Muratora odszukaj Kirkrisa i napisz do niego. Zyczę powodzenia i pozdrawiam , Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maria2528 30.12.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witaj Ula, Kirkrisa temat cały czytałam i widziałam zdjęcia ale jakoś musiałam przeoczyć że ta Marysia stoi w okolicach Warszawy. Bardzo ci dziękuję! Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 30.12.2008 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witaj andrea! Dzieki za zyczenia świateczno-noworoczne! tobie też wszystkiego Dobrego w nowym 2009 roku, obyś za rok o tej porze szykował Marysię na zabawę sylwestrową w Jej cudownie duzym salonie:-)!! A z konkretnych spraw - może podać rodzaj i parametry (moc) swojego pieca DeDietrich oraz cene jesli nie jest to tajemnica a także rodzaj kolektorów jakie masz zamiar zamontować?Czy kupowałes u jakiegoś przedstawiciela na przykład czy w jakis inny sposób dokonałes wyboru? Pytanie dot. podłogówki - gdzie jest rozdzielnia? I jak ma wygladać w praktyce podłogówka pod oknami na parterze - tzn salon i jadalnia ma być w terakocie czy przewidujesz pod oknami płytki a resztanp parkiet? pozdrawiam maciek Witaj Maćku, Całą instalację wod-kan i CO wykonała mi firma NOVUM z Krosna. W jej skład wchodzi kocioł kondensacyjny DeDitrich MCR, zestaw solarny : 2 kolektory TLP plus zasobnik 250 l firmy Hewalex. Rozdzielacza są 2 , jeden na parterze w garażu a drugi na poddaszu na ścianie między holem a pokojem. Podłogówka w salonie i jadalni jest tylko pod oknami i tam będą płytki ułożone po łuku, (do ok. 50 cm od okna) reszta w parkiecie . http://img519.imageshack.us/img519/7636/img3544ad7.jpg http://img230.imageshack.us/img230/5028/img3545ek8.jpg http://img72.imageshack.us/img72/4862/img3552jw5.jpg Reszta pomieszczeń gdzie jest podłogówka będzie w płytkach, tj: wiatrołap, hol, łazienka i kuchnia: http://img48.imageshack.us/img48/5216/img3547jl4.jpg http://img155.imageshack.us/img155/4882/img3549nc0.jpg http://img50.imageshack.us/img50/4355/img3551dn5.jpg Za oknami zima i mróz http://img211.imageshack.us/img211/15/img3553tx6.jpg a w zimowej scenerii Marysia wygląda tak: http://img211.imageshack.us/img211/1894/img3556to1.jpg Pozdrawiam wszystkich cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 31.12.2008 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Andrea! PIĘKNIE U CIEBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CUD - MALINA!!!!! Dla Ciebie i dla Twojej Rodziny... http://www.otofotki.pl/img5/obrazki/mkfd1232103524q.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 31.12.2008 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 NELLI, Bardzo dziękuję!!!! Tobie również ALL THE BEST w NOWYM 2009 Roku andrea http://img81.imageshack.us/img81/5944/fajerwerkiwianki6ce9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapaz 26.01.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witaj Andrea.Mam pytanie czy 13 tysięcy za tynk gipsowy to dobra cena?Pozdrawiam. Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 26.01.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witaj Andrea. Mam pytanie czy 13 tysięcy za tynk gipsowy to dobra cena? Pozdrawiam. Ania. Bardzo dobra!!!! Jak tylko masz okazje to bierz w ciemno! Pozdrawiam andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapaz 28.01.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Dziękuję. Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 28.01.2009 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Dziękuję. Ania. You welcome Widać , że kryzys sprzyja obniżkom cen .... A u nasz w poniedziałek zrobiliśmy wylewki na całości .... W przyszłym tygodniu wreszcie zamontujemy bramę garażową. Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapaz 28.01.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Najwyższy czas, żeby ceny robocizny pospadały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.01.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witaj! Domek masz przecudny, a okna marzenie Proszę napisz mi jakiej szer. są szprosy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 28.01.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witaj! Domek masz przecudny, a okna marzenie Proszę napisz mi jakiej szer. są szprosy??? Dzięki, Dzięki, Twój Dworek też wygląda ślicznie Co do okien: PCV Oknoplast Kraków, profil Orion Plus, gr. szprosa 2,5 cm Mnie też się baardzo podobają Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy Orlecki 03.02.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witaj Andrea! Jesteś bardzo życzliwym Człowiekiem,skoro tak konkretnie i rzeczowo odpowiadasz na pytania ludzi zainteresowanych Marysią III.Przejrzałem historię korespondencji-prawdziwa encyklopedia wiedzy dla budujących.Ja do tych również się zaliczam,W zeszłym roku nabyłem gotowy projekt w Archipelagu,nieco zmieniłem go wydłużając o 1,8 m garaż,przez co uzyskałem miejsce na spiżarkę.Jesienią zrobiłem fundamenty i teraz zbieram dane n/t dalszych prac.Te niebawem! Jeśli ktoś,jak słyszałem,postawił już Marysię III w okolicach Warszawa to bardzo proszę o namiar. Serdecznie pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 03.02.2009 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witaj Andrea! Jesteś bardzo życzliwym Człowiekiem,skoro tak konkretnie i rzeczowo odpowiadasz na pytania ludzi zainteresowanych Marysią III.Przejrzałem historię korespondencji-prawdziwa encyklopedia wiedzy dla budujących.Ja do tych również się zaliczam,W zeszłym roku nabyłem gotowy projekt w Archipelagu,nieco zmieniłem go wydłużając o 1,8 m garaż,przez co uzyskałem miejsce na spiżarkę.Jesienią zrobiłem fundamenty i teraz zbieram dane n/t dalszych prac.Te niebawem! Jeśli ktoś,jak słyszałem,postawił już Marysię III w okolicach Warszawa to bardzo proszę o namiar. Serdecznie pozdrawiam Jurek Dzięki! Miło słyszeć, że moja foto-relacja komuś pomogła. Wiem jak cenne są fotki i informacje prezentowane na tym forum, bo sam z niego korzystałem od czasu zakupu projektu..... No to witamy w klubie budowniczych MARYSI TRZECIEJ Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy Orlecki 04.02.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Dzięki za odpowiedź Andrea! Jestem na etapie rozglądania się za materialami,aby w marcu ruszyć z dalszymi etapami budowy.Cały czas waham się,czy budować z Ytonga,jak to jest w projekcie czy z Porothermu.Może ktoś mi doradzi. Życzliwy z okolic Warszawy może pochwaliłby się swoją Marysią III. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogunia 04.02.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam wszystkich, a w szczególności Andrea 69. Na formu jestem pierwszy raz, ale ślędzę ten wątek od przeszło pół roku. Ja również zakupiłam projekt Marysi III i w tym roku ruszamy, tzn. za miesiąc. Na początek powiem, że będziemy budować z Porothermu 44, to wiadomość dla mojego poprzednika. Dziękuję wraz z mężem Andrei za materiał i zdjęcia, są nieocenioną pomocą. Pozdrawiam ciepło. Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy Orlecki 04.02.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Dzięki GosiuPozdrawiam serdecznie.Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 04.02.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam wszystkich, a w szczególności Andrea 69. Na formu jestem pierwszy raz, ale ślędzę ten wątek od przeszło pół roku. Ja również zakupiłam projekt Marysi III i w tym roku ruszamy, tzn. za miesiąc. Na początek powiem, że będziemy budować z Porothermu 44, to wiadomość dla mojego poprzednika. Dziękuję wraz z mężem Andrei za materiał i zdjęcia, są nieocenioną pomocą. Pozdrawiam ciepło. Gosia Gosia, Dzięki ! Widzę, że budowniczych Marysi Trzeciej przybywa z każdym dniem ...Serce rośnie! Mam nadzieję, że wkrótce wystartujecie z Waszymi wątkami gdzie pokażecie Wasze zmagania budowlane i extra rozwiązania, które będą inspiracją dla innych budowniczych ..... W końcu o to chodzi na tym Forum! Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa A tak na marginesie.... Dzisiaj wstawiliśmy wreszcie bramę garażową.... Warto było czekać, bo efekt spełnił moje oczekiwania .... Jutro wrzucę fotki to sami ocenicie Pozdrawiam cieplutko wszystkich Budowniczych Marysi Trzeciej andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts