Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARYSIA III by andrea

andrea69

Recommended Posts

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Andrea, ja mam do Ciebie ogromną prośbę. Czy mógłbyś mi podać orientacyjnie, ile wyniosły Cię fundamenty? Ja szczerze mówiąc jestem załamana. Jedna firma zrobiła nam wycenę materiały, które kupimy sami + robocizna ok. 70tys. !!! Jak mówiłam wcześniej ziemia jest do niczego, więc wykop i wywóz ziemi na głębokość chyba 2m(nie ma męża, więc dokładnie nie pamiętam, więc strzelam) fundamenty wzmocnione, z bloczków keramzytowych. Razem z tarasami oczywiście. Czekam z niecierpliwością i z góry dziękuję. Pozdrawiam Gosia.

Witaj Gosiu,

Cena o której piszesz jest dość wysoka.... :o

U mnie roboty ziemne, fundamenty żelbetowe i izolacje fundamentów kosztowały ok 35 tys. Oczywiście mówie tu tylko o fundamentach bez tarasów.

Teren też nie był rewelacyjny, bardzo mokro (widać to na pierwszych zdjęciach w moim wątku); poszło 10 m3 więcej niż planowano, ale za to ławy fundamentowe są bardzo solidne.

Myślę, że powinnaś sprawdzić jeszcze inne oferty tym bardziej, że dzisiaj ceny betonu w stosunku do tego co ja płaciłem rok temu poszły lekko w dół.

Jak to mówią w mojej słonecznej Italiii: CORAGGIO :wink:

Pozdrawiam cieplutko

andrea

Wracając do tematu, to jestem Ci niezmiernie wdzięczna Andrea, za te informacje. Kamień z serca, że koszty mogą być nawet o połowę tańsze. Musimy poszukać kogoś innego, a czas leci. Damy radę :)

no właśnie; koniec z "włoszczyzną", wracamy do tematu budowy Marysi :wink:

Dzisiaj byłem oglądnąć dach.... odetchnąłem z ulgą bo wszystko w porządku. Ogromny ciężar śniegu nie spowodował żadnych szkód :lol:

Obiektywnie stwierdzam, że więźba zdała egzamin :D

Jutro wrzucę fotki z poddasza, bo po wylewkach i uprzątnięciu wszystkich maneli wygląda to fajnie :wink:

Pozdrawiam cieplutko

andrea

PS

coci, gosia Vi saluto :wink:

Andrzejku, wygląda to naprawdę imponująco. Cały czas próbuję Cię dogonić, ale ... zostaję w tyle. :-?

Ja musiałem przerwać wylewki z powodu mrozów i przymierzam się do ocieplania dachu. Jaką wełną ocieplałeś (i jaka grubość)?

Pozdrawiam,

Krzysztof.

Cześć Krzysiu,

Miło, że wpadłeś :)

Ze względu na mrozy też na razie nic sie nie dzieje na mojej budowie. Czekam , żeby wilgoć opuściła mury.

Jak śnieg stopnieje i sprawdzę szczelność dachu (miałem troche problemów przy kominie) to dokończę ocieplenie. Na razie mam tylko pierwszą warstwę. Wełna Ursa, 2 warstwowo 25 cm.

Wrzuć nowe fotki z Twoją Marysią, bo wielu forumowiczów czeka z niecierpliwością :wink:

Pozdrawiam cieplutko

andrea

Witaj andrea

Dzięki za podpowiedź w sprawie wylewek.

podaje Ci maila i telefon:

[email protected]

0662 296 514

Jak będziesz miał projekt to prześli mi producentów płytek, nazwę kolekcji i ilości i tak samo z wyposażeniem łazienki.

Zrobię wycenę podanych rzeczy, Powinieneś być zadowolony.

Moja oferta dotyczy także wyszystkich Twoich znajomych.

Pozdrawiam i gratuluję postępu w budowie Marysi.

Witam,

Pare osób prosiło o zbliżenie linii dachu.....

Tak to wygląda:

http://img26.imageshack.us/img26/7307/dsc2273.jpg

http://img16.imageshack.us/img16/4980/dsc2277.jpg

http://img16.imageshack.us/img16/1180/dsc2278.jpg

http://img8.imageshack.us/img8/7112/dsc2279.jpg

Dla uściślenia: krokwie zostały lekko wydłużone , aby zachowac odpowiednie proporcje dachu .

Pozdrawiam cieplutko

andrea

Witaj Andrea!!

Chętnie bym wkleił też swoje zdjęcia,ale za bardzo nie wiem jak to zrobić.Pozdrawiam Piotrek

Piotrze, Wklejanie zdjęć nie jest trudne. Spróbuj tak:

1. Wejdź na stronę http://imageshack.us/

2. Wciśnij "przeglądaj" i znajdź fotkę , którą chcesz dodać

3. Naciśnij "host it"

4. Następnie z ramki, koło której po prawej stronie jest "Hotlink for forums (1) " przeklej całą zawartość do wiadomości na muratorze...

Na pewno się uda :wink:

W razie problemów dzwoń :wink:

Pozdrawiam cieplutko

andrea

Piotrze,

Powiem krótko: RE-WE-LA-CJA!!!!!!!

A karpióweczka na dachu wygląda prześlicznie GRATULUJĘ!!!!

Extra wykonanie!

Wrzuć więcej fotek bo jest co oglądać, tylko zmniejsz trochę rozmiar, żeby strona się nie rozjeżdżała, najlepiej 800 piks szerokości. :wink:

Pozdrawiam cieplutko

andrea

• 1 month później...