marry 07.09.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Pięknie. Od dłuższego czasu śledzę wątek bo też budujemy Marysię, jesteśmy na etapie wylewek Chętnie obejrzałabym również wnętrza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 14.09.2010 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Pięknie. Od dłuższego czasu śledzę wątek bo też budujemy Marysię, jesteśmy na etapie wylewek Chętnie obejrzałabym również wnętrza . Dzięki, dzięki A zdjęcia wnętrz są wyżej... Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellis 15.09.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Pięknie u was, bardzo zazdroszczę, my jesteśmy dopiero na etapie fundamentów. Przeprowadzka pewnie już blisko a może już po? Czy mogę liczyć na to ze pokażesz jak rozmieściliście sprzęty w kuchni bo przyznaje ze już nad tym intensywnie myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marry 16.09.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 No właśnie, ja też o kuchni myślę dużo. Może się pochwalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 24.09.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Hej Andrea. Gratuluję ukończenia budowy i utrzymania stylu - bardzo ładnie twoja Marysia się prezentuje. Ja właśnie też się przeprowadziłem i mieszkam już w swojej Marysii. Ze względów finansowych podjazdy chyba zrobimy na wiosnę. Patrzyłem na twoje zdjęcie i czy ty będziesz na tym etapie (bez kostki) wjeżdżał samochodem do garażu? Czy już masz certyfikat energetyczny? Jak wrażenia z mieszkania - dla mnie osobiście powierzchnia domu jest olbrzymia i trzeba do siebie czasami krzyczeć a największe wrażenie robią na mnie okna na dole przez co słońce wpada do środka o różnych porach dnia. pozdrowienia z Elbląga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy Orlecki 25.09.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 i jeszcze Marysia by night.... http://a.imageshack.us/img651/9455/dsc5557t.jpg Uploaded with ImageShack.us http://a.imageshack.us/img535/7910/dsc5558.jpg Uploaded with ImageShack.us http://a.imageshack.us/img801/7209/dsc5571n.jpg Uploaded with ImageShack.us http://a.imageshack.us/img256/8364/dsc5572.jpg Uploaded with ImageShack.us http://a.imageshack.us/img227/307/dsc5579.jpg Uploaded with ImageShack.us http://a.imageshack.us/img148/1452/dsc5580.jpg Uploaded with ImageShack.us ....... Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy Orlecki 25.09.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Cześć Andrea!Pięknie wygląda Twoja chałupa.Ja też mam już gotowe elewacje.Fajnie wyszło!Bonie od Twojego wykonawcy z Krosna-super.Gdzie kupiłeś takie ładne lampy zewnętrzne?Obecnie jestem na etapie wstępnych prac w temacie zagospodarowania działki.Mam już projekt koncepcyjny,teraz bierzemy się za wykonanie.Zacząłem robić ogrodzenie.W środku mam już gładzie gipsowe i część*glazury-terakoty,Za tydzień biorę się za łazienki.Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do siebie.Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 07.10.2010 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam wszystkich Sympatyków mojego wątku Serdecznie dziękuje za wszystkie komentarze , Po 2,5 roku zakończyliśmy zmagania budowlane, wyszło fajnie, nawet lepiej jak zakładaliśmy... Mam nadzieję, że wszystkie prezentowane tu zdjęcia i informacje przydały się osobom budującym wg projektu MARYSIA III autorstwa pracowni ARCHIPELAG. Z tego miejsca chciałem podziękować wszystkim, którzy zabrali głos w moim wątku.... Między innymi dzięki Wam ten wątek stał się sporym źródłem informacji dla wszystkich budowniczych MARYSI Trzeciej.... Tym wpisem kończy się moja fotorelacja z budowy MARYSI III by andrea.... Pozdrawiam cieplutko...... andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajak1 18.10.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witaj Andreaprześledziłem całą historię Twojej budowy Marysi.to zrobiłeś jest imponujące. Wspólnie z żoną od dłuższego czasu zastanawiamy się nad zakupem projektu Marysi III.Twój wątek wiele pomógł mi osobiście bo coraz bardziej wiem czego szukam.z góry przepraszam za bezpośrednie pytanie zaraz w pierwszym moim kontakcie ale to jest decydujące w naszym przypadku jeśli chodzi obudowę domu.chodzi mi o koszt budowy pod klucz w Twoim przypadku?mamy zaplanowany budżet ale bardzo boję się abyśmy nie przeholowali z własnymi ambicjami. jeśli możesz to bardzo proszę o odpowiedź pozdrawiammarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 20.10.2010 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Witaj,Odpowiedź wysłałem na priv. pozdrawiamandrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 23.10.2010 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 wreszcie mieszkamy....:):) "bunkrów nie ma ale jest zaj.....cie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 24.10.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witaj andrea gratuluję pięknego domu i przeprowadzki:) masz przepiękne okna , czy możesz powiedzieć co to za firma i jaki był koszt ich wykonania? wiem , że okna po łuku są droższe od standardowych, jednakże u nas w projekcie( mamy projekt indywidualny) też postawiliśmy na okna po łuku, jedno duże 3 kwaterowe w salonie , tez bedzie takie jak u Ciebie, do tego tez mamy 3 dwukwaterowe balkonowe, tez po łuku i kilka małych okien podobnie jak u Ciebie. będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam:): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 26.10.2010 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witaj andrea gratuluję pięknego domu i przeprowadzki:) masz przepiękne okna , czy możesz powiedzieć co to za firma i jaki był koszt ich wykonania? wiem , że okna po łuku są droższe od standardowych, jednakże u nas w projekcie( mamy projekt indywidualny) też postawiliśmy na okna po łuku, jedno duże 3 kwaterowe w salonie , tez bedzie takie jak u Ciebie, do tego tez mamy 3 dwukwaterowe balkonowe, tez po łuku i kilka małych okien podobnie jak u Ciebie. będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam:): Witaj, O oknach pisałem juz sporo we wcześniejszych wpisach, ale powtórzę : Okna są z krakowskiego OKNOPLASTU.. W przypadku łuków, koszt wzrasta o dobre 20 %... nie wiem jak jest obecnie, ale jak kupowałem okna 2 lata temu to tak to było... Łuki nadają domowi na prawdę wiele uroku, ale.... są bardzo nie praktyczne . Mam na myśli kwestie trudności zamontowania rolet zewnętrznych a także wszelkiego rodzaju żaluzji czy zasłon w środku.... U nas zamontowaliśmy na kilku oknach plisy... na kilku żaluzje "dzień i noc" i zostaje jeszcze witryna w salonie i okno tarasowe na dole, gdzie pewnie powiesimy zasłony na przelotkach.... Po tych doświadczeniach to nie wiem, czy zdecydowałbym się ponownie na okna łukowe.... Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inga89 04.11.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) Witam Cię serdecznie!!!!Z ogromnym zainteresowaniem śledzę Twoją budowę i nie będę ukrywać , że jestem zachwycona.Ja również jestem na etapie budowy Marysi III , a dokładnie więźby.Mam pytanko co do okien, czy zastosować szprosy czy zrobić podział poprzez ramy okienne- tak doradzają nam producenci. Boję się ,że może być za ciemno. Druga kwestia: czy to największe okno tarasowe masz otwierane , bo w projekcie jest nieotwierane?Bardzo Cię proszę o odp. i gorąco pozdrawiam:) Inga Edytowane 4 Listopada 2010 przez inga89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 05.11.2010 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Witam Cię serdecznie!!!! Z ogromnym zainteresowaniem śledzę Twoją budowę i nie będę ukrywać , że jestem zachwycona. Ja również jestem na etapie budowy Marysi III , a dokładnie więźby. Mam pytanko co do okien, czy zastosować szprosy czy zrobić podział poprzez ramy okienne- tak doradzają nam producenci. Boję się ,że może być za ciemno. Druga kwestia: czy to największe okno tarasowe masz otwierane , bo w projekcie jest nieotwierane? Bardzo Cię proszę o odp. i gorąco pozdrawiam:) Inga Witaj, Nie wiem kto radzi Wam okna z ramami, ale jak pytasz mnie o zdanie to wg mnie dobrym rozwiązaniem są szprosy...ja mam szprosy zewnętrzne ( patrz zdjęcia), Krzman ma szprosy wewnętrzne ( patrz zdjęcia) i dobrze to wygląda.... Witryna w salonie ma środkowa kwaterę otwieraną, mój wybór, w projekcie faktycznie jest nie otwierana, ale dla wygody uznaliśmy, że lepiej będzie mieć możliwość wyjścia na taras z salonu.... Pozdrawiam cieplutko... andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek wiśniewski 29.11.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Andrea, serdeczne gratulacje za super inwestycję! Naprawdę zazdroszcze Ci! Tymbardziej że moja inwestycja kuleje - mam 2,5 miesiąca opóxnienia i właśnie zaczeli klaść dachówke...i przyszła zima, właśnie dziś Teraz musze czekać na ocieplenie bo snieg sypie jakgłupi i nic sie nie da zrobić. Ale do meritum - mam taki zapytanie: sprawa tyczy się okien. Byłem dzisiaj u przedstawiciela Oknoplastu i Pani bardzo mnie wkurzył gdy narysowałem jej Twoje okno w salonie i powidziałem że takie chcę - z podziałem na 3 części i otwierane w środku. Pani mi powiedziała że si nie da... Już nie chciałem jej szuka twojego okna w necie tylko powiedziałem ze wydaje misie jdnak inaczej. Dlatego mam pytanie: Czypoza tym cze jest dzielone na 3 części a wprojekcie na 4 Twoja witryna salonowa ma inne wymiary niż w projekcie? Czy wprowadzałeś jakies zmiany? A jesli taki to jakie? Czy możesz poda wymiary tej witryny? Czy wszstkie częsci sa równej szerokości? pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 30.11.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 (edytowane) Andrea, ja przyłączę się do pytania o okno tarasowe - czy jest tylko otwieralne, czy otwieralno-przesuwne?Za dokładny wymiar też będę wdzięczna, bo mamy rozrysowany podział (okna ze szprosami) na dwie części, nie na trzy. Edytowane 30 Listopada 2010 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 02.12.2010 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam, Okna Orion Plus z Oknoplastu w kolorze ciemny orzech. WItryna w salonie jest podzielona na 3 kwatery z czego tylko środkowa się otwiera a boczne są stałe. Wymiary są następujące: długość całkowita (od szpalety do szpalety): 315 cm długość kwater bocznych : 104 cm długość kwatery środkowej, otwieranej: 98 cm I to się na pewno da zrobić ... Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek wiśniewski 02.12.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Dzięki Andrea za info i wymiary. Muszę w takim razie przedyskutować sprawę z Panią z Oknoplastu... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inga89 16.02.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 (edytowane) Na początku bardzo Ci dziękuję za radę co do okienek i mam kolejne pytanko co do kominów : czy są oklejane płytką czy są z cegły? Jak zrobiłeś , z czego ten gzymsik na końcu komina i otworki w kominie? Bo efekt jest super. Aha jeszcze jedno czy na dachu umieściłeś płotek przeciwśniegowy lub śniegołapy?? Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odp. Inga Edytowane 16 Lutego 2011 przez inga89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts