Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARYSIA III by andrea

andrea69

Recommended Posts

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam :wink:

chciałabym zapytać o płytki na balkonach , dokładniej o nazwe :wink:

jezeli mozna to czy jest mozliwosc pokazania fotek tych balkonów . tak z bliska . chciałabym zobaczyć jak wyglądają ułożone :wink:

domek cudny :wink:

Witaj, :wink: :D

Płytki na balkonie to Ontario beige z Cersanitu. Postaram się wrzucić fotki w niedzielę. :wink:

Pozdrawiam

andrea

Andrea!

Proszę o pomoc.Podaj mi proszę namiar na wykonawcę tych pięknych boni,które widzać na Twoim domu.

Chociaż jestem z Warszawy,a buduję w okolicy chętnie przyjadę do Krosna ,żeby kupić te piękne bonie.

Serdecznie pozdrawiam.

Jurek

Jurek,

Namiary na firmę od bonii wyślę Ci jutro bo wizytówkę zostawiłem w biurze.

Ale jak mam być szczery to sugeruję abyś znalazł firmę bliżej Warszawy ponieważ kwestia bonii jest sprawą bardzo indywidualną a zwłaszcza ich wymiary. Żeby dobrze wyglądały to musisz zrobić szablon każdego okna, przede wszystkim łuki.

U mnie fachowiec był 3 razy zanim doszliśmy do ostatecznej wersji wymiarowej.

W tym konkretnym przypadku bonie nie są wyrobem standardowym lecz robione są na wymiar i dobrze, żeby ten kto je robi był w miare na miejscu.

Ale zrobisz jak uważasz :wink:

Poniżej fotki płytek na balkonie o które prosiła Perłóweczka:

http://img53.imageshack.us/img53/1392/dsc4274.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/81/dsc4275.jpg

http://img237.imageshack.us/img237/4040/dsc4276p.jpg

Pozdrawiam cieplutko andrea

Widzę, że nowe ustawienia strony forum zostały zmienione powodując obcięcie wielu zdjęć tu zamieszczonych. No cóż..... reklama fugi wygrała z ideą prezentowania zdjęć forumowiczów :cry: żal......

Witaj Andrea,

miejmy nadzieję, że ta kampania się skończy i szerokość kolumny wróci do normy. Ja umieszczam zdjęcia na Picasie i tam mam wybór rozmiaru albo 800 (co własnie teraz obcina) albo za małe 400.

A u mnie na Marysia otrzymała dzisiaj okna w kolorze orzecha, ale bez szprosów i łuków, więc nie tak ładne jak u ciebie i konczymy tez dach - dachówka Roben Monza w kolorze miedź angoba.

pozdrowienia

A u mnie na Marysia otrzymała dzisiaj okna w kolorze orzecha, ale bez szprosów i łuków, więc nie tak ładne jak u ciebie i konczymy tez dach - dachówka Roben Monza w kolorze miedź angoba.

pozdrowienia

Witaj andrew

No to wrzuć foteczki bo bardzo mnie ciekawi jak Twoja Marysia wygląda z tą dachówką. Kiedyś też myślałem o tym kolorze, dlatego chętnie zobaczę jak wyszło.

Tylko zrób mniejszy format, żeby "fuga" nic nie obcięła :wink:

Pozdrawiam

andrea

No to wrzuć foteczki bo bardzo mnie ciekawi jak Twoja Marysia wygląda z tą dachówką. Kiedyś też myślałem o tym kolorze, dlatego chętnie zobaczę jak wyszło.

Tylko zrób mniejszy format, żeby "fuga" nic nie obcięła :wink:

Hej Andrea,

Niestety jestem 300 km od budowy i nie mam dobrej jakości zdjęć aby pokazać prawidłowo kolor. Bedę na budowie 8 listopada to myślę, że zrobię zdjęcia lustrzanką i wtedy wrzucę (być może już fugi nie bedzie) .

Jak zagospodarowałeś kotłownię - bo jest tam tak mało miejsca, że trzeba będzie nieźle pokombinować? Gdzie masz piec i zbiornik?

pozdrowienia

Jak zagospodarowałeś kotłownię - bo jest tam tak mało miejsca, że trzeba będzie nieźle pokombinować? Gdzie masz piec i zbiornik?

pozdrowienia

Witaj,

Faktycznie w kotłowni jest dość ciasno :cry: . Ja na szczęście mam mały piec (kondensacyjny DeDitrich), więc razem z wymiennikiem zmieścił się na ścianie "kominowej". Zbiornik natomiast stoi na ścianie oddzielającej wiatrołap i kotłownię.

Na ścianie z małym okienkiem, jest umywalka i mały grzejnik. miejsca jest tylko na swobodne przejście między garażem a holem....

Witaj, Andrea!

na pewno u Was w środku już pięknie:)

czy zechciałbyś podzielić się zdjęciami wnętrz?

Witaj Aniu,

Środek daleki jeszcze jest do "pięknego". Obecnie malujemy górę i montujemy kominek na dole. Niestety przez ponad miesiąc nic się nie działo z powodów "różnych".....

Wykończeniówka jest po prostu osłabiająca i absolutnie nie przewidywalna jeśli chodzi o czas.... Trzeba duuuuuużo cierpliwości, ale juz się przyzwyczaiłem :wink:

Pozdrawiam cieplutko

andrea

• 2 weeks później...
Andrewj,

Zrobiłeś już te fotki dachu?

Wrzuć parę bo ciekawy jestem jak wyszło :wink:

Hej Andrea,

Reklama fugi znikneła, ale niestety środkowa kolumna została zwężona na stałe i ucina zdjęcia 800 :-(

Niestesty nie zrobiłem fotek bo było niezłe zamieszanie na budowie i nie było na to czasu, a i pogoda nie sprzyjała , ale mogę wrzucić zdjęcia które otrzymuję od mojego kierownika. Zdjęcia wykonane sa komórka więc jakość nie jest najlepsza - kolory sa przekłamane.

Dach jak pisałem wcześniej to Roben Monza Plus Miedz Angoba.

http://www.roben.pl/25624.xml?param=picture_1. Dachówka jest większa od Rupp-a Sirius 13 bo na m2 wchodzi 9,8 dachówki. Osobiście jak ogladałem różne dachówki to bardziej podoba mi się większa. Odnośnie Roben-a to bałem się gasiorów o przekroju koniczynki ale w realu nie wyszlo to najgorzej. Dodatkowo widac wyłaz na dach od frontu, którego nie ma w projekcie, a z tyłu bedą prawdopodobnie dwa solary po obu stronach komina - oj ciężko je upchnac na tym dachu gdy ma się okreslone strony świata.

Zdjęcie od strony ogrodowej

http://lh3.ggpht.com/_kgbXQCev944/SwXAxgxjI1I/AAAAAAAAGCs/l03RUNIKYb8/s800/20091113111.jpg

A tu od frontu - w powiększonym pomieszczeniu nad garażem wstawiłem dwa okna połaciowe. Widac tez wyłaz przy kominie. I zamiast kominów wentylacyjnych w kuchni wstawiona została dachówka wentylacyjna bo został jeden komin z uwagi na zastosowanie rekuperatora.

http://lh5.ggpht.com/_kgbXQCev944/SwXBQ0qIr7I/AAAAAAAAGCw/fEwfuAreWGE/s800/20091118126.jpg

pozdrawiam

Witaj Andrew,

1sze zdjęcie zdecydowanie lepsze, jeśli chodzi o kolor, a kolor jest very nice :wink:

Myślę, że przy odpowiednio dobranym kolorze elewacji i boni będzie extra! :D

Ogólnie cool!

A u nas kominek skończony, kończymy malowanie i sufit podwieszany na dole.......

zaczyna być ..... ładnie :wink:

Pozdrawiam

andrea :wink: