Perłóweczka 07.10.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 witam chciałabym zapytać o płytki na balkonach , dokładniej o nazwe jezeli mozna to czy jest mozliwosc pokazania fotek tych balkonów . tak z bliska . chciałabym zobaczyć jak wyglądają ułożone domek cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 08.10.2009 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 witam chciałabym zapytać o płytki na balkonach , dokładniej o nazwe jezeli mozna to czy jest mozliwosc pokazania fotek tych balkonów . tak z bliska . chciałabym zobaczyć jak wyglądają ułożone domek cudny Witaj, Płytki na balkonie to Ontario beige z Cersanitu. Postaram się wrzucić fotki w niedzielę. Pozdrawiam andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 08.10.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Płytki na balkonie to Ontario beige z Cersanitu. Postaram się wrzucić fotki w niedzielę. dzięki za odp. niemogę się napatrzeć na twoj domek jest boski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy Orlecki 09.10.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Andrea!Proszę o pomoc.Podaj mi proszę namiar na wykonawcę tych pięknych boni,które widzać na Twoim domu.Chociaż jestem z Warszawy,a buduję w okolicy chętnie przyjadę do Krosna ,żeby kupić te piękne bonie.Serdecznie pozdrawiam.Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 11.10.2009 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Andrea! Proszę o pomoc.Podaj mi proszę namiar na wykonawcę tych pięknych boni,które widzać na Twoim domu. Chociaż jestem z Warszawy,a buduję w okolicy chętnie przyjadę do Krosna ,żeby kupić te piękne bonie. Serdecznie pozdrawiam. Jurek Jurek, Namiary na firmę od bonii wyślę Ci jutro bo wizytówkę zostawiłem w biurze. Ale jak mam być szczery to sugeruję abyś znalazł firmę bliżej Warszawy ponieważ kwestia bonii jest sprawą bardzo indywidualną a zwłaszcza ich wymiary. Żeby dobrze wyglądały to musisz zrobić szablon każdego okna, przede wszystkim łuki. U mnie fachowiec był 3 razy zanim doszliśmy do ostatecznej wersji wymiarowej. W tym konkretnym przypadku bonie nie są wyrobem standardowym lecz robione są na wymiar i dobrze, żeby ten kto je robi był w miare na miejscu. Ale zrobisz jak uważasz Poniżej fotki płytek na balkonie o które prosiła Perłóweczka: http://img53.imageshack.us/img53/1392/dsc4274.jpg http://img62.imageshack.us/img62/81/dsc4275.jpg http://img237.imageshack.us/img237/4040/dsc4276p.jpg Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy Orlecki 12.10.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Dzięki!Najpierw poszukam kogoś w pobliżu.Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 14.10.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Odnoszę wrażenie, że w ostatnim czasie zmieniły się ustawienia strony forum, bo niektóre większe zdjęcia są obcięte od prawej strony i nie są wyświetlane w całości.... Też tak macie czy to tylko u mnie tak jest? andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 14.10.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Poniżej fotki płytek na balkonie o które prosiła Perłóweczka: Dziękuje za foteczki piękne są te płytki , takie delikatne. świetnie pasują do całości pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 14.10.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 piękne są te płytki , takie delikatne. świetnie pasują do całości pozdrawiam Dzięki , dzięki Miło słyszec z ust Elity Forum Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 21.10.2009 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Widzę, że nowe ustawienia strony forum zostały zmienione powodując obcięcie wielu zdjęć tu zamieszczonych. No cóż..... reklama fugi wygrała z ideą prezentowania zdjęć forumowiczów żal...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 22.10.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Widzę, że nowe ustawienia strony forum zostały zmienione powodując obcięcie wielu zdjęć tu zamieszczonych. No cóż..... reklama fugi wygrała z ideą prezentowania zdjęć forumowiczów żal...... Witaj Andrea, miejmy nadzieję, że ta kampania się skończy i szerokość kolumny wróci do normy. Ja umieszczam zdjęcia na Picasie i tam mam wybór rozmiaru albo 800 (co własnie teraz obcina) albo za małe 400. A u mnie na Marysia otrzymała dzisiaj okna w kolorze orzecha, ale bez szprosów i łuków, więc nie tak ładne jak u ciebie i konczymy tez dach - dachówka Roben Monza w kolorze miedź angoba. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 23.10.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 No cóż..... reklama fugi wygrała z ideą prezentowania zdjęć forumowiczów żal...... ta fuga juz mnie do szału doprowadza za bardzo natrętna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 24.10.2009 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 A u mnie na Marysia otrzymała dzisiaj okna w kolorze orzecha, ale bez szprosów i łuków, więc nie tak ładne jak u ciebie i konczymy tez dach - dachówka Roben Monza w kolorze miedź angoba. pozdrowienia Witaj andrew No to wrzuć foteczki bo bardzo mnie ciekawi jak Twoja Marysia wygląda z tą dachówką. Kiedyś też myślałem o tym kolorze, dlatego chętnie zobaczę jak wyszło. Tylko zrób mniejszy format, żeby "fuga" nic nie obcięła Pozdrawiam andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 27.10.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 No to wrzuć foteczki bo bardzo mnie ciekawi jak Twoja Marysia wygląda z tą dachówką. Kiedyś też myślałem o tym kolorze, dlatego chętnie zobaczę jak wyszło. Tylko zrób mniejszy format, żeby "fuga" nic nie obcięła Hej Andrea, Niestety jestem 300 km od budowy i nie mam dobrej jakości zdjęć aby pokazać prawidłowo kolor. Bedę na budowie 8 listopada to myślę, że zrobię zdjęcia lustrzanką i wtedy wrzucę (być może już fugi nie bedzie) . Jak zagospodarowałeś kotłownię - bo jest tam tak mało miejsca, że trzeba będzie nieźle pokombinować? Gdzie masz piec i zbiornik? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 30.10.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witaj, Andrea! na pewno u Was w środku już pięknie:) czy zechciałbyś podzielić się zdjęciami wnętrz? Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 02.11.2009 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Jak zagospodarowałeś kotłownię - bo jest tam tak mało miejsca, że trzeba będzie nieźle pokombinować? Gdzie masz piec i zbiornik? pozdrowienia Witaj, Faktycznie w kotłowni jest dość ciasno . Ja na szczęście mam mały piec (kondensacyjny DeDitrich), więc razem z wymiennikiem zmieścił się na ścianie "kominowej". Zbiornik natomiast stoi na ścianie oddzielającej wiatrołap i kotłownię. Na ścianie z małym okienkiem, jest umywalka i mały grzejnik. miejsca jest tylko na swobodne przejście między garażem a holem.... Witaj, Andrea! na pewno u Was w środku już pięknie:) czy zechciałbyś podzielić się zdjęciami wnętrz? Witaj Aniu, Środek daleki jeszcze jest do "pięknego". Obecnie malujemy górę i montujemy kominek na dole. Niestety przez ponad miesiąc nic się nie działo z powodów "różnych"..... Wykończeniówka jest po prostu osłabiająca i absolutnie nie przewidywalna jeśli chodzi o czas.... Trzeba duuuuuużo cierpliwości, ale juz się przyzwyczaiłem Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 13.11.2009 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Andrewj, Zrobiłeś już te fotki dachu? Wrzuć parę bo ciekawy jestem jak wyszło Pozdrawiam andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 19.11.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Andrewj, Zrobiłeś już te fotki dachu? Wrzuć parę bo ciekawy jestem jak wyszło Hej Andrea, Reklama fugi znikneła, ale niestety środkowa kolumna została zwężona na stałe i ucina zdjęcia 800 Niestesty nie zrobiłem fotek bo było niezłe zamieszanie na budowie i nie było na to czasu, a i pogoda nie sprzyjała , ale mogę wrzucić zdjęcia które otrzymuję od mojego kierownika. Zdjęcia wykonane sa komórka więc jakość nie jest najlepsza - kolory sa przekłamane. Dach jak pisałem wcześniej to Roben Monza Plus Miedz Angoba. http://www.roben.pl/25624.xml?param=picture_1. Dachówka jest większa od Rupp-a Sirius 13 bo na m2 wchodzi 9,8 dachówki. Osobiście jak ogladałem różne dachówki to bardziej podoba mi się większa. Odnośnie Roben-a to bałem się gasiorów o przekroju koniczynki ale w realu nie wyszlo to najgorzej. Dodatkowo widac wyłaz na dach od frontu, którego nie ma w projekcie, a z tyłu bedą prawdopodobnie dwa solary po obu stronach komina - oj ciężko je upchnac na tym dachu gdy ma się okreslone strony świata. Zdjęcie od strony ogrodowej http://lh3.ggpht.com/_kgbXQCev944/SwXAxgxjI1I/AAAAAAAAGCs/l03RUNIKYb8/s800/20091113111.jpg A tu od frontu - w powiększonym pomieszczeniu nad garażem wstawiłem dwa okna połaciowe. Widac tez wyłaz przy kominie. I zamiast kominów wentylacyjnych w kuchni wstawiona została dachówka wentylacyjna bo został jeden komin z uwagi na zastosowanie rekuperatora. http://lh5.ggpht.com/_kgbXQCev944/SwXBQ0qIr7I/AAAAAAAAGCw/fEwfuAreWGE/s800/20091118126.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 20.11.2009 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witaj Andrew, 1sze zdjęcie zdecydowanie lepsze, jeśli chodzi o kolor, a kolor jest very nice Myślę, że przy odpowiednio dobranym kolorze elewacji i boni będzie extra! Ogólnie cool! A u nas kominek skończony, kończymy malowanie i sufit podwieszany na dole....... zaczyna być ..... ładnie Pozdrawiam andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy Orlecki 20.11.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witajcie Budujący wg Projektu Marysia III.Co sądzicie o okiennicach tak jak to jest w wirtualnym pokazie na stronie Archipelagu?Czy ktoś wykorzystał ten pomysł,czy tylko bonie,bo jedno z drugim na pewno się "gryzie".Z pozdrowieniami.Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts