krzman 13.12.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam, Widzę że prace nadal trwają. Gratuluję postępów - wygląda to pięknie... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 13.12.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Dzięki Krzysiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapaz 16.12.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witaj.Domek super. Napisz mi jaką zastosowałeś wełnę na poddaszu i izolację przeciwwilgociową. Tynki zrobiłeś tradycyjne czy gipsowe?Czy będziesz kładł na wełnę folię paroprzepuszczalną?Pozdrawiam. Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 17.12.2008 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Witam,Wełna Ursa; izolacja papą termozgrzewalną; tynki gipsowe - polecam, bo dobrze zrobione dają idealną gładź prosto pod malowanie.Folia na wełnę też jest przewidziana. Pozdrawiamandrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek wiśniewski 17.12.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Cześć Andrea, serce rośnie na te widoki, chciałbym juz być na Twoim etapie... Tak sobie ogladam tą Twoją Marysię i wydaje mi się że wydłuzyłeś ściankę w kuchni - tą od strony holu, czyż nie? Powiedz mi proszę z czego wynikła ta zmiana i o ile ją wydłużyłeś bo ja sie zastanawiam nad tym samym bowiem kuchnia proporcjonalnie do wielkości domu jest ciutkę mała, wydaje mi się że własnie wydłuzenie tej ścianki trochę daje jej więcej mozlwiości. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 18.12.2008 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Cześć,Faktycznie, ściana została wydłużona o 1 m. Wynika to z faktu, że z 2 oknami dość ciężko było rozplanować rozsądnie ustawienie mebli i sprzętów w kuchni. Wbrew pozorom mimo sporych rozmiarów to ta kuchnia jest mało "ustawna" . Wydłużając tą ścianę zyskujemy więcej miejsca pod zabudowę. Wizualnie też wygląda to lepiej. Ale ostateczny efekt to zobaczymy jak ustawimy meble....(kiedy to będzie???) Na razie robimy centralne i jest szansa, że do końca roku zrobimy wylewki, żeby zamknąć wszystkie "mokre"prace . Pozdrawiam andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek wiśniewski 18.12.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Hej ponownie:-) Widze, że mamy podobne odczucia i spostrzezenia:-) powiedz mi jesli to nie tajemnica czy macie juz jakis projekt kuchni? przynajmniej w głowie może? Jaki styl planujecie dla kuchni i w ogóle dla domu. Bo nam z zona sie wydaje że do Marysi pasuje taki sielsko-rustykalny styl, raczej modernizm odpada:-). Czy macie podobne odczucia? pozdrawiammaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 18.12.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witaj Maćku, Co do aranżacji kuchni i całego domu, to raczej mamy odmienne odczucia od Twoich, bo u nas to raczej będzie mało rustykalnie..... Planujemy raczej nowoczesną niż klasyczną aranżację.... Jesteśmy w fazie planowania i projektowania, ale póki co nie ma jeszcze wersji finalnej.... Duży problem jest z ustawieniem kuchni (mimo, że przedłużyliśmy ścianę). Te 2 okna mocno komplikują sprawę Ale myślę, że przerwa świąteczna pozwoli na zebranie myśli i znalezienie fajnych rozwiązań.... Ważne, żeby znaleźć równowagę między klasycznym stylem MARYSI a nowoczesną aranżacją.... Mam nadzieje , że się uda.... Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 21.12.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witam, Prac budowlanych część dalsza..... jedziemy z C.O. http://img376.imageshack.us/img376/5759/dsc1629tw4.jpg http://img179.imageshack.us/img179/2770/dsc1630fm9.jpg http://img222.imageshack.us/img222/8341/dsc1638fz1.jpg http://img150.imageshack.us/img150/2913/dsc1640uh6.jpg http://img150.imageshack.us/img150/8231/dsc1641qq9.jpg http://img364.imageshack.us/img364/4261/dsc1645xm0.jpg Wygląda to dobrze.... ale niestety wylewek w tym roku nie zrobimy.... ale i tak poszło dobrze Przed Wigilią zakończymy CO i na tym zamkniemy rok 2008.... Pozdrawiam cieplutko ..... i odezwę się przed Wigilią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapaz 22.12.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witaj.Czy robicie podłogówkę na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 22.12.2008 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witaj. Czy robicie podłogówkę na parterze? Tak, na parterze podłogówka jest w wiatrołapie, holu, łazience i kuchni a także pod witryną w salonie i pod oknem balkonowym w jadalni. Na poddaszu tylko w łazience. Dziś powinno być wszystko skończone, to wrzucę parę fotek. Pozdrawiam andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapaz 23.12.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 To tak jak ja. Ja jeszcze zastanawiam się nad salonem, bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić kaloryfery obok tego pięknego dużego okna. A kominek jaki robicie, bo ja mam specjalistę, który namawia mnie na kominek z płaszczem wodnym. Nikt z moich znajomych nie ma takiego i nie mogę sprawdzić czy on się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coci 23.12.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 To tak jak ja. Ja jeszcze zastanawiam się nad salonem, bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić kaloryfery obok tego pięknego dużego okna. A kominek jaki robicie, bo ja mam specjalistę, który namawia mnie na kominek z płaszczem wodnym. Nikt z moich znajomych nie ma takiego i nie mogę sprawdzić czy on się sprawdza. Witam Ja mam kominek z PW(kominek z PW+gaz) i na razie moge powiedziec ze sie sprawdza...oczywiscie w Marysi III. Ubiegne moze kolejne pytanie: Edillkamin,Aquatondo 29(z plaska szyba) Zanim podlaczyli nam gaz,uzywalismy wlasnie kominka,zarowno do ogrzewania(podlogowka),jak i do podgrzewania CWU. Wesolych Swiat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 23.12.2008 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Witam wszystkich , Prace na ten rok dobiegły końca. Wczoraj zakończył instalator CO, a dzisiaj ekipa położyła styropian i folie pod wylewki. Odpowiadając na pytania Anii i Anii , sytuacja ma się następująco: otóż co do kominka to zakupiłem Jotula I 18 panoramę z płaszczem wodnym http://img525.imageshack.us/img525/5323/jotulxk2.jpg ; piec kondensacyjny DeDitrich plus 2 kolektory słoneczne . Taki zestaw powinien w znacznym stopniu wpłynąć na realne oszczędności w zużyciu gazu. Co do płaszcza wodnego to nie miałem wątpliwości, że warto w to zainwestować, w sezonie zimowym praktycznie codziennie palimy w kominku tak więc postanowiłem połączyć miłe z praktycznym... ; tym bardziej, że paru znajomych ma ten system i bardzo go chwalą . Schody będą drewniane, ażurowe w kolorze orzecha. Między jadalnią a salonem jest podciąg i jest on zrobiony zgodnie z projektem, został tylko wyrównany, gdyż w projekcie jest różnica w jego wysokości . Rury w podłogówce to PEX KITEK. Co do grzejników to mamy spory dylemat jeśli chodzi o salon.... Otóz zgodnie z ofertą instalatora zostały juz założone grzejniki tradycyjne w całym domu i wszystko byłoby dobrze gdyby nie te dwa w salonie po obu stronach witryny... zresztą sami zobaczcie http://img353.imageshack.us/img353/6346/dsc1636nv9.jpg Na razie na rozruch instalacji zostaną , ale docelowo zostaną zmienione. Im bliżej konkretnych wykończeń i decyzji tym więcej dylematów.... Można powiedzieć, że do tej pory to był lajt, teraz zaczynają się schody... Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 24.12.2008 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Wszystkim Przyjaciołom z Forum, życzę Spokojnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz duuuuużo cierpliwości w Nowym 2009 Roku. andrea http://img212.imageshack.us/img212/3372/dsc1648sr2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 27.12.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Andrea,gratuluję postępów! Co do grzejników, jest kilka firm produkujących piękne, oryginalne grzejniki, choć przeważnie bardzo drogie.Druga opcja to jakieś fajne obudowanie grzejników płytowych, które już masz.Wszystko zależy od tego, jak planujecie urządzić wnętrza, jaki styl Wam się podoba..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 29.12.2008 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witaj Aniu, To prawda, że dziś na rynku jest całe mnóstwo ładnych, ciekawych grzejników. Ale wyboru można dokonać dopiero po zaplanowaniu ostatecznej aranżacji wnętrz. My właśnie jesteśmy na tym etapie projektowania wnętrz i jak tylko będzie gotowa to zdecydujemy się na konkretny model, tak aby całość grała ze sobą tak jak należy. Póki co to czekam na dodatnie temperatury, aby skończyć wylewki i potem będziemy kontynuować .... Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
usiaczek 29.12.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witaj andrea! Od niedawna zaczęłam śledzić forum dotyczące projktu "Marysia III", ponieważ sama jestem zainteresowana tym projektem. Dom kirkisa jest naprawdę imponujący, aczkolwiek nie widziałam wszystkich zdjęć, które są juz niedostępne. Kirkis pisał, że ma problem z zamontowaniem karniszy w pokojach na poddaszu , jak Ty rozwiązałeś ten problem, czy myślałeś już nad tym bo masz takie same okna jak on (tak na marginesie czy były bardzo dogie?). Widzę ,że obecnie głowisz się nad grzejnikami, obyś znalazł dobre wyjście z tej sytuacji. Jak widać problemy są na każdym etapie budowy, wszystko przede mną ?. Będę śledziła na bieżąco Twoje posępy, życze powodzenia. Ula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maria2528 29.12.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witam, jestem z Warszawy, bardzo chcę budować Marysię III ale koniecznie chcę ją zobaczyć na żywo chociaż z zewnątrz, czy jest ktoś kto buduje Marysię, II lub III w mazowieckim???Baaardzo proszę o kontakt. Mój mail: [email protected] Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 29.12.2008 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witaj andrea! Od niedawna zaczęłam śledzić forum dotyczące projktu "Marysia III", ponieważ sama jestem zainteresowana tym projektem. Dom kirkisa jest naprawdę imponujący, aczkolwiek nie widziałam wszystkich zdjęć, które są juz niedostępne. Kirkis pisał, że ma problem z zamontowaniem karniszy w pokojach na poddaszu , jak Ty rozwiązałeś ten problem, czy myślałeś już nad tym bo masz takie same okna jak on (tak na marginesie czy były bardzo dogie?). Widzę ,że obecnie głowisz się nad grzejnikami, obyś znalazł dobre wyjście z tej sytuacji. Jak widać problemy są na każdym etapie budowy, wszystko przede mną ?. Będę śledziła na bieżąco Twoje posępy, życze powodzenia. Ula. No to witamy w klubie nowe Koleżanki Co do karniszy to podobnie jak z grzejnikami wszystko zależy od ostatecznej aranżacji całości, póki co zbieramy i szukamy "inspiracji" O oknach już pisałem wcześniej, ale powtórzę: OKNOPLAST Kaków, profil Orion plus, 27 tys. Wiem, że w okolicach Warszawy jest jedna śliczna Marysia Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts