jutlandia 15.10.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 moi "specjaliści" "zapomnieli" zaizolować rury (takie aluminiowe) biegnące po nieogrzewanym strychu przenoszące ciepłe powietrze z kominka po całym domu. Podpowiedzcie czym teraz je zaizolować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 15.10.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Proponowałbym wełnę mineralną. Dobrze okręcić, potem zabezpieczyć żeby się nie "rozkręcała". "Fabrycznie" ocieplane rury maja ~3-5 cm wełny i na to folię aluminiową. U mnie w związku z tym, że rury (takie wstępnie ocieplone) są ułożone na wełnie (na suficie podwieszanym) dodatkowo przykryłem je druga warstwą 15cm. Swoją drogą jeśli ktoś widzi jakieś zagrożenie takiego rozwiązania (wełna, rura - teoretycznie izolowana, wełna) - proszę dać znać, wciąż mam szansę to zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 17.10.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Myślę że zamiast foli aluminiowej można użyć foli strech. Rozwiązanie przetestowane przez osoby wykonujące samodzielnie wentylację mechaniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.10.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Po co kombinowac jakąś folią strecz? Do podobnych rozwiązań jest golowy produkt FireRockwool. Składa się to z warstwy kleju, wełny 3 cm, foli aluminiowej. Po nałożeniu całości krawędzie łączenia skleja się taśmą aluminiową z klejem. Żadnych prowizorek!!! Raz, dobrze i na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 19.10.2008 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 dziękuję, do rad się zastosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts