asgaard 15.10.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam.Mam fige i kiwi. Od 2 tygodni zaczely gubic liscie. Figa ma male owoce. Od 5 dni trzymam je w domu. Czy jest to normalne o tej porze roku, ze gubia liscie?? W sierpniu bardzo szybko zaczely rosnac i sie rozwijac. Czy znacie jakies rozwiazanie mojego problemu??Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 15.10.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Jesienią zazwyczaj liście opadają. Normalne, można przyciąć, postawić w chłodnym miejscu (nawet ciemnym)i podlewać tyle, coby nie uschło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 17.10.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Uda mi się utrzymać krzaczek figowy na zewnątrz? Wrocław to niby jeden z cieplejszych rejonów naszego kraju. Niestety nie mam możliwości przechowywania roślin w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 17.10.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Powiedz że żartujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.10.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Czemu? Zależy od zimy. Potrafi przezimować zabezpieczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 18.10.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Powiedz że żartujesz Dzisiaj błąkając się po mojej wsi znalazłam piękny figowiec! Rośnie przy południowej ścianie budynku,w gruncie, ma ze 2m średnicy i owoce! Psianki jakieś w porównaniu z tymi, jakie sobie na Sycylii np, ale sam krzew wygląda pięknie! Sie na wywaiad z właścicielami wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 20.07.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Kilka lat trzymałam figę w domu, w doniczce. Przyrosty miała ledwo, ledwo. W tamtym roku zobaczyłam krzaki na zewnątrz w ogrodzie botanicznym. Zapytałam jak to zimuje. Powiedzieli, że trzeba okrywać, czasem przemarza, ale odbija od korzeni. Wysadziłam więc swoją i na zimę okryłam liśćmi. Oczywiście przemarzła, ale odbiła i ma przyrosty ok. 40 cm, na gałązkach owoce. Oczywiści nie mam złudzeń, że dojrzeją. W tym roku postaram się lepiej okryć. Ulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts