olika 15.10.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam Mam nadzieje ze uda mi sie wkleic projekt mojego domku ktory zaczynamy budowac. Dzisiaj geodeta wytyczyl miejsce a od wtorku wchodzi koparka Sama nie wierze ze to sie dzieje Dom to projekt indywidualny gdyz dzialka ma jedynie 360 m2 a pod zabudowe mielismy do dyspozycji 78 m2 Jest pewnym kompromisem pomiedzy tym co chcielismy a tym co dalo sie zrobic.Niestety w miastach pewne warunki zabudowy sa nie do przeskoczenia! Bedzie tez kilka wiecej okien na bocznej scianie niestety nie uwzglednionych w tej wizualizacji Metraz domu to 180 m2 powierzchni. W miejscu gdzie sa plyty drewnopodobne beda polozone panele drewniane. http://images38.fotosik.pl/20/040f549fa8727952med.jpg http://images32.fotosik.pl/380/b2d30d5651cbf69cmed.jpg http://images33.fotosik.pl/386/e38d096bb93ee972med.jpg http://images28.fotosik.pl/285/f72fb50ca1dca846med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
situla 01.12.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Domek zapowiada się na prawdę wspaniale. Bardzo lubię nowoczesne domki.My również jesteśmy z Krakowa i tu także od wiosny 2009 planujemy budowę domku. Podobnie jak u ciebie dysponujemy niewielką działką (600m2) i ze względu na pewne ograniczenia musieliśmy mieć projekt indywidualny czego nie żałuję. Nasz domek podobnie ma prostą bryłę, planowana elewacja to złamana biel i elementy okładziny drewnianej. Dach dwuspadowy kryty szarą dachówką Domino:)Pozdrawiam i czekam na zdjęcia z kolejnych etapów budowy. Swoje zamieszczę jak tylko coś zacznie się dziać. Narazie wyburzyliśmy stodołę na której planie ma powstać nasz dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 02.12.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Bardzo fajny projekt. Moze zamiescisz układ w srodku o ile to mozliwe.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 03.12.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 ja tez z tych malo dzialkowych wielkosc dzialki ciagle sie zmienia prze geodete ale tez bedziemy miec cos w granicy 400m2..... (urok mieszkania w centrum) dom nowoczesny ale z dwuspadzistym dachem na elewacji elementy drewna parter ciekawie przeszklony choc wizja tych przeszklen sie u mnie zmienia z dnia na dzien bede obserwowac i czekam na zdjeca aa zapomnialam projek piekny moj do tego to kopciuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 03.12.2008 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 situla dziekuje bardzo ciesze ze sie Ci podoba , a gdzie bedziesz budowac swoj domek w krakowie? i nie przesadzaj 600 m2 to kawal dzialki, sporo mozna wykombinowac! Ja mysle ze ten projekt w rzeczywistosci wyjdzie duzo lepiej niz na wizualizacji Juz stoi przyziemie moze pozniej wkleje zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 03.12.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 szelma postaram sie ale nie mam tego w normalnym pliku, musze cos pokombinowac! dom jest obliczony na dodatkowe mieszkanie z boku budynku i ma kilka poziomow, zastanawiam sie czy projekt bylby czytelny wklejony tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 03.12.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 ooliwka dziekuje jestem z niego zadowolona choc gdy dawalm do architekta to zastanawialam sie co mozna wykombinowac na 78 m2! ale to co zaproponowal przeszlo moje najsmielsze oczekiwania, tym bardziej ze mialam swoje wlasne pomysly czego nie chce i ktore musial wdrozyc w domu. Wybudowalismy juz jeden domek i mam tutaj wiele wlasnych doswiadczen ja akurat chwale sobie to ze bede mogła znowu mieszkac w miescie, z "wycieczek" mieszkaniowych za miasto wlasnie sie wyleczylam i juz nie chce duzej dzialki ta jest w sam raz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 04.12.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Super projekt. My mamy 623 m2 działki z czego 86 m2 to droga dojazdowa. Też będziemy mieli dom piętrowy z piwnicą . Mała działka ale przestrzeni życiowej akurat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
situla 04.12.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 situla dziekuje bardzo ciesze ze sie Ci podoba , a gdzie bedziesz budowac swoj domek w krakowie? i nie przesadzaj 600 m2 to kawal dzialki, sporo mozna wykombinowac! Ja mysle ze ten projekt w rzeczywistosci wyjdzie duzo lepiej niz na wizualizacji Juz stoi przyziemie moze pozniej wkleje zdjecia. Domek stanie na Czerwonym Prądniku:) Również cieszymy się że będziemy mieli wszędzie blisko. Wiadomo coś za coś, nie będzie tam ciszy jak na wsi i sąsiedzi są bardzo blisko (jak to w mieście) ale za to będę jechać do pracy 15 min. mając do wyboru miejski autobus, samochód czy też rower:) A Wy w której części budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 06.12.2008 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 alenrok dzieki, 628 m2 to sporo do zagospodarowania situla my po przeciwnej stronie Krakowa, okolice Łagiewnik a najbardziej mnie cieszy bliskosc petli tramwajowej! Moj pierwszy strop zostal wylany dwa tygodnie temu i przy tej pogodzie moze dalej bedziemy budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulinka 08.12.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 A ja mam tylko 178m/k w samym centrum miasta Wybudowaliśmy już na nich dom o powierzchni użytkowej 204m/k w tym garaż i pomieszczenie użytkowe. Całe Nasze królestwo to piętro i poddasze. Z architekturą musieliśmy dostosować się do wymogów konserwatora zabytków i dla tego cała bryła jest prosta. No ale będzie to Nasz własny kąti. Może za parę naście lat zechcemy wybudować kolejny dom to będziemy szukali działki pod miastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 10.12.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Powiedz jak wyglada sprawa ogordu? ile metrow Ci zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 02.08.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witajcie domek jest w budowie , mam stan surowy zamkniety, postaram sie wkleic w najblizszym czasie zdjecia oraz uaktualniona wizualizacje. ooliwka dlugo nie zagladalam i nie zauwazylam pytania. Nie wiem ile bedzie dzialki ale z pewnoscia bardzo malo, ja planuje korzystac jedynie z tarasu , to moj drugi dom i zapal z korzystania z ogrodka minal mi po 3 latach a ostatnie 3 nawet nie wyszlam na zewnatrz , zatem w moim przypadku nadmierna ilosc miejsca wokol domu jest strata czasowo-finansowa Ten dom zaprojektowany zostal bardziej z duchem zycia mojej rodziny ktora malo czasu spedza w domu prowadzac raczej dosc aktywne zycie poza domowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leNowak 03.08.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Na moje oko zapowiada się bardzo interesująco ... nie moge się doczekać zdjęć ... bardzo ważne będą materiały i rozwiązanie detali. Gratuluje odwagi i nietuzinkowego projektu! P.S. My jeszcze musimy trochę zaczekać na własny dom ... narazie wykańczamy mieszkanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 03.08.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Jejku strasznie malutkie działki mają co poniektórzy wiem, że w centrum to norma ale 3 czy 4 ary... u nas w strefie podmiejskiej, żeby dostać pozwolenie na budowę trzeba mieć min. 600 m kw. My mamy 1200 m kw. no ale centrum a za miastem to 2 różne rzeczy Powodzenia w budowie, bardzo fajny domek się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 03.08.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Projekt bardzo fajny i niezła Wam wyszła proporcja metrażu mieszkalnego do tak małej działki Bardzo jestem ciekawa zdjęć z realizacji tego domu. Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 03.08.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Masz jakieś rzuty tego domku? Wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 03.08.2009 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 No to probuje wstawic moja uaktualniona wizualizacje a jutro beda zdjecia z budowy.http://images46.fotosik.pl/174/8fcf8211bdf79efamed.jpg http://images50.fotosik.pl/174/02258470bb2f074emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 03.08.2009 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Princessa nie mam niestety rzutow tzn mam ale w wersji na papierze a nie mam skanera, moze za jakis czas uda mi sie cos wykominowac. Dziewczyny dzieki za dobre slowa, mam nadzieje ze wyjdzie z tego cos innego i fajnego! tutli przyznam ze sama bylam w szoku ile architekt wycisnal z 78 m2 zabudowy, z tego wlasnie powodu bylismy zmuszeni do wlasnego projektu bo projektow gotowych to raczej na ten metraz nie uswiadczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.08.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Dziewczyny dzieki za dobre slowa, mam nadzieje ze wyjdzie z tego cos innego i fajnego! tutli przyznam ze sama bylam w szoku ile architekt wycisnal z 78 m2 zabudowy, z tego wlasnie powodu bylismy zmuszeni do wlasnego projektu bo projektow gotowych to raczej na ten metraz nie uswiadczysz. Niezły architekt bo wyszedł piękny, duży dom Mnie się mało gotowych projektów podobało i też żaden nam nie pasował na działkę chociaż mamy wielką, dlatego też mamy indywidualny projekt. Myślę że to najlepsze rozwiązanie bo takie projekty są robione pod konkretne wymagania i potrzeby inwestora. I tak jak garnitury szyte na miarę - muszą pasować idealnie - i to jest tu chyba najważniejsze. powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts