TOMEKUN 03.03.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witam, właśnie jestem w trakcie montażu tejże dachówki i stwierdzam że większego badziewia to nie widziałem, dachówka jest tak krzywa że co drugą lub trzecią trzebaby zaraz z dachu rzucić w jasną ch.........TO TAKIE OSTRZEŻENIE DLA TYCH CO CHCIELI BY TEN BADZIEW KUPIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 26.09.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 (edytowane) Poradźcie: Turmalin angoba (raczej nie było problemu z krzywymi) - na nic sugestie i prośby, żeby ciąć nie na dachu! Powiedzieli, że gdyby z każdą dachówką schodzili, to przy 4 koszach: 1. podziurawili by membranę ciągłym chodzeniem, 2. zeszłoby to z 5x dłużej i cena zdecydowanie wyższa, 3. przycięcia dachówki nie byłyby tak dokładne -prawda czy fałsz? Ale jak czytam ten wątek to widzę, że mogli przy cięciach na dachu nieźle napsocić, aż strach się bać. Czy można jakoś sprawdzić czy wszystko gra po takim cięciu? Zrobione b. dobrze, przeszkadza tylko zapylona dachówka. Pomimo zmywania wężem, pył wyłazi po każdym deszczu i prawdopodobnie potrzebna porządna ulewa... Edytowane 26 Września 2016 przez Ivonex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 26.09.2016 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 zawsze dekarze tną na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 26.09.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 U mnie powiedzieli ze moga ciac na dole, ale nie gwarantuja ze kosze beda idealnie rowne, a na dachu od sznurka cieli. I chyba przejal sie tym moim pytaniem bo pooecial i kupil taka wielka dmuchawe spalinowa, jak do lisci czy cos takiego i membrane odkurzali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 26.09.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 (edytowane) A u nas po tym cięciu płukali membranę i dachówkę wodą jednak nie jest za dobrze. Po deszczu wyłażą jeszcze smugi. Dach zrobiony wzorowo, więc mam nadzieję, że profesjonaliści wiedzieli jak ciąć, żeby nie pociąć.... Edytowane 27 Września 2016 przez Ivonex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts