anutka2 08.08.2011 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Fulek,kiedy przeczytałam Twój opis Waszej działki to poczułam się jakbyś mówiła o mojej...ten spokój i sielski , zielony klimat to coś, co sprawia ,że w gorszych momentach budowlanych nie tracę wiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 08.08.2011 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Twój opis Fulek brzmi jak bajka hmmm rozmarzyłam się i pomyśleć że już niedługo będzie to dla nas codzienność!!!!! Będzie super, nawet kredyt będzie lżejszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 08.08.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Cześć,przyszłam się przywitać. Gratuluję cudnej działki i widoków.... no i całorocznych wakacji w przyszłości. Też budujemy dom z dwuspadowym dachem "na wsi", czyli 8 km od centrum miasta.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.08.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Kim, gratuluję więźby:) Brawo:) I budynek gospodarczy faktycznie macie świetny... My szukaliśmy działki w obrebie miasta bo bałam się że jak za daleko "wywędrujemy" to stanę się taksówkarką mojej radosnej trójki;) I mamy działkę prawie w centrum ale na małym osiedlu domków jednorodzinnych, blisko fajnego dużego parku. W pobliżu budują kilka nowych niskich bloków ale mi to nie przeszkadza, blisko ludzie = lepsza infrastruktura, równieśnicy do zabawy itd Widać, że każdy lubi co innego:) A na naszej działce cisza i spokój, droga obok uczęszczana jedynie przez pieszych (wieloletni "skrót" do szpitala), auta jedynie należące do 2 mieszkanców naszej ulicy (razem z nami na ulicy będą 4 domy:)) Myślę, że najważniejsze to umieć docenić i cieszyć się z tego co się ma. Wiadomo wszędzie są plusy i minusy. Najgorzej jak się czyta że ktoś wprowadził się na wieś/do miasta do swojego nowego wymarzonego domu i stał się nieszczęsliwy bo to nie to co sobie wyobrażał... Kim, sorry za takie osobiste dygresje w Twoim dzienniku ale tak mi się nasunęło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.08.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Każdy musi znaleźć dla siebie to co mu odpowiada. Jeden nie wyobraża sobie mieszkać za miastem i szczęśliwy jest w bloku, a inny za nic nie zamieniłby swojej wiejskiej sielanki na miasto. I na całe szczęście, bo wtedy na wieś nie byłaby spokojna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 08.08.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witaj Klesiu i zapraszam częściej:) faktycznie działka podoba mi się bardzo Lukarna proszę o więcej takich osobistych dygresji:) więźba ciągle powstaje tworzą też wreszcie daszek nad wejściem sama jestem ciekawa jak wyjdzie Angalind masz zupełną rację a ja czuję, że właśnie znalazłam swoje miejsce na ziemi:) Dziewczyny cieszę się że jesteście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 08.08.2011 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Byliśmy w urzędzie dowiadywać się o przydomową oczyszczalnię, wszystko ok tylko pani upiera się żeby zrobić geologiczne badanie gruntu 700zł koszt, a niech to ...!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 08.08.2011 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 W dzienniczku wkleiłam zdjęcia daszku:) przerobili nam się dzisiaj dachowcy ?(chociaż przynajmniej posprzątali po sobie) trochę ich tego musieliśmy nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.08.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dopiero teraz zauważyłam jakie duże przeszklenia będą od ogrodu. Będzie super wyglądało! Wszytskie okna będą otwierane czy jakieś fixy planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 08.08.2011 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Fixy będą tylko w wykuszu z boku budynku reszta normalnie otwierane okna i drzwi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 08.08.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Fajny daszek, no i fajne rozmowy. Nasi znajomi często pytają, czemu tak daleko "na wsi" (jedna z dzielnic stutysięcznego miasta) się budujemy. Wiem, że pewnie będę się złościć na odśnieżanie, na odległości itp. ale właśnie czegoś takiego szukałam. Poza tym pewnych rzeczy się nie przewidzi - jak kupowaliśmy działkę to zastanawiałam się, czy to nie jest podejrzane, że w okolicy nikt się nie buduje (rok 2008). Teraz mamy już czterech sąsiadów. Robiliśmy badanie gruntu ze względu właśnie na oczyszczalnię, wtedy wydawało się to zasadne. W zeszłym roku po powodziach na sąsiedniej działce woda stała do sierpnia - stan wód na pewno uległ zmianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 08.08.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 U nas teraz ze środków unijnych robią oczyszczalnie ale już przygotowali całą dokumentację i nie załapaliśmy się w czwartek jestem umówiona z panią w urzędzie, która się tym zajmuje i zobaczymy co uda się załatwić co do odśnieżania pług będzie podjeżdżał pod sam nasz domek więc jakoś przeżyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.08.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 może niech się w ramach parapetówki goście na mały pługo-traktorek dla was zrzucą? w sumie do domu i do gospodarczego kawałek drogi będzie więc byłby jak znalazł, a latem kosiarkę podpiąć by może się udawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 08.08.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 planujemy taki zakup, ale hmmm jest to jakiś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 08.08.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 dobre pomysły to specjalność forumowych koleżanek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.08.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Kim, dom nabiera kształtów...pięknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 09.08.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Dziękuję bardzo, za miłe słowa, cieszę się ,że Wam również podoba się mój domek. dzisiaj cieśle zakończyli swoją działalność, a jutro startują murarze, już nawet przywieźli wszystkie swoje rzeczy. Jutro więc będę mogła pochwalić się nowymi postępami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.08.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Nasi znajomi często pytają, czemu tak daleko "na wsi" (jedna z dzielnic stutysięcznego miasta) się budujemy. Wiem, że pewnie będę się złościć na odśnieżanie, na odległości itp. ale właśnie czegoś takiego szukałam. ... My słyszeliśmy często takie komentarza, ale gdy znajomi przyjeżdzali zobaczyć jak nam idzie budowanie od razu mówili, że będą nas często odwiedzać, bo okilica piękna. Nie mówiąc już o tym, że chceli sobie pokoje wybierać. Chyba zapisy zrobimy i listę kolejkową. Kto chce pokój ma go urządzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 09.08.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 A ja już nie zamierzam się tłumaczyć dlaczego tak na wsi JEST PIĘKNIE I TYLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 10.08.2011 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 hmm..bo tego nie da eis wytłumaczyć, to trzeba poczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts