Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasze marzenie coraz bliżej nas...komentarze

kimklb

Recommended Posts

• Odpowiedzi 659
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas cały czas pada od poniedziałku także facet nie zszedł z poprzedniego dachu :(

jutro przychodzą klinkier układać na kominach o ile oczywiście lało nie będzie

no i niestety okna będą dopiero we wrześniu także teraz właściwie aż tak bardzo nam się nie spieszy bo i tak utknęliśmy

Wiesz nam się teraz jak już będzie dach nie spieszy po mału do przodu i jak najwięcej własnymi siłami, jeżeli okien w tym roku nie będzie to nic, mury trochę osiądą, pewnie chciałabym już mieć wszystko ale zobaczymy nie będę szaleć chcemy własną pracą trochę przyoszczędzić.

Zaczyna robić się domowo;) Każdy wybrał sobie już swój pokój?

PS. Szkoda tylko, że jak ścianki działowe zostaną skończone to ciężko zrobić zdjecie żeby oddać widok.

To prawda, nawet dzisiaj na budowie pomyślałam o tym samym:) nie ma się jak ustawić do zdjęcia, robi się coraz ciaśniej. Pokoje były już rozdzielone na etapie projektu, chociaż młodszy syn dzisiaj stwierdził że jego pokój jest jakiś taki mały:), wszyscy musimy się do tego domku przyzwyczaić, wielki nie jest ale mam nadzieję że będzie przytulny, wygodny i będziemy w nim szczęśliwi:)

Wielkie dzięki, chłopaki rzeczywiście wyszli "jak aniołki" też lubię te zdjęcie, ile te schody sprawiły im radości:) droga była faktycznie ciężka, i mam nadzieję że już nie będzie zakrętów:)

Co do poddasza mam nadzieję, że będzie funkcjonalnie:) chociaż jak tworzą te ścianki to robi się coraz ciaśniej

to ile ma metrów ten pokój że mu mały? u nas pokoje dzieciaków mają po prawie 12m2 użytkowej, po podłodze licząc wychodzi więcej, w sumie to ich pokoiki będą większe niż nasz obecny "duży pokój"

Moja córa cieszy się, że będzie miała swoją garderobę bo oprócz komody i biurka nie będzie żadnych szaf mieć musiała :)

Kim, ja cały czas wierzę w tezę, ze wielkość pomieszczeń realnie widać dopiero po otynkowaniu ścian. Że wtedy robią się optycznie większe, przestronniejsze...

I tego się trzymajmy:):)

Ja na razie maluchów moich nie mogę zabierać spokojnie na budowę dopóki strop nie będzie zalany nad piwnicą i nie będzie dom obsypany bo się boję że mi gdzieś wlecą w jakąś dziurę. Najstarsza córka w ogóle się budową nie interesuje, ma teraz w głowie co innego: kolejna "pierwsza miłość";)

A ja sama za często nie jeżdżę tam bo się z moim teściem nie lubimy za bardzo, a on tam stale siedzi:/

I tym sposobem jestem na budowie raz w tyg, przeważnie o 6:30 przed pracą...