kimklb 15.08.2011 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 No to jedziemy sobie na budowę, zrobimy grila i troszeczkę odpoczniemy:)pozdrawiam wszystkich i życzę miłego popołudnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.08.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 bawcie się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.08.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Kim fajnie się u Ciebie robi:)Czyściutko, schludnie... Fajnie, ze jesteś zadowolona z wielkości domu:)Ale niby mówią "nowy domek-nowy potomek":) więc wiesz;) ps. ja cały czas sobie powtarzam, że ten nasz nowy domek powstaje dzięki nowemu niezaplanowanemu potomkowi więc może nas ta klątwa ominie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 15.08.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Lukarna nawet nie mów:) nie ma na takie niespodzianki miejsca hahahha:)ale gdyby hmm...wychowam jak swoje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.08.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 :):) staram się w ten sposób nawet nie zartować bo boję się że to może się przeciwko mnie obrócic ale nie mogłam się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 15.08.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 ja też mam nadzieję, że w moim przypadku to powiedzenie niezadziała:) i tego się trzymajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Dziewczyny dorzuciłam zdjęcia komina, powiedzcie mi że będzie pasował do dachówki kasztanowej Robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.08.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Odcienie zbliżone, więc myślę, że powinien pasować - już wkrótce się przekonasz:)Szalenie mi się podoba wejście do Waszego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 no widzę, widzę komin ja liczę że najpóźniej pojutrze też obydwa już będę miała a powiedz, dobrze widzę że macie komin systemowy obłożony płytką klinkierową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Dzięki Ardea, mnie się też bardzo podoba:) Co do komina to mam nadzieję że będzie pasował ja zawsze jeżeli chodzi o kolory to się boję, żeby pasowało. A tu jeszcze jutro mam dobrać fugę Nie lubie takich wyborów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 no widzę, widzę komin ja liczę że najpóźniej pojutrze też obydwa już będę miała a powiedz, dobrze widzę że macie komin systemowy obłożony płytką klinkierową? Dokładnie tak mamy Pumpaluno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.08.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Nam powiedzieli,że może przeciekać i płytki mogą odpadać - wybierzcie dobrą fugę do klinkieru i zaimpregnujcie komin. My ostatecznie zmieniamy na blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 u nas kominy będą z grafitowej cegły klinkierowej; jak nie było nigdzie od ręki cegły to też mówiłam o klinkierze ale wykonawca się na to nie zgodził bo ponoć jego żywot jest krótki przy zmianie temperatur. w sumie w moim regionie wszyscy cegłą robią. A za płytki drogo płaciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Myśmy też się tego bali i w sumie nadal boimy, ale nasza ekipa ma taki patent,że kleją na komin steropian zaciągają zaprawą a następnie kładą płytki, potem fugują, a dekarz jeszcze dodatkowo kładzie impregnat i twierdzą że nic nie będzie się działo, aha a na samą górę komina dają wykończenie z blacywięc muszę im zaufać i mieć nadzieję że będzie ok Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez kimklb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Za 8m2 około 230 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 U nas niestety nie zmieściłaby się cegła klinkierowa, a do tego wszyscy fachowcy zgodnie stwierdzili, ze kominy wyglądałyby jak kolosy i nie wyglądałoby to ładnie więc mam nadzieję ze będzie ok, ja się nie znam więc muszę zaufać fachowcom, oni wiedzą co mówią bo już swoją postawą i pracą zasłużyli na moje zaufanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.08.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Szkoda, ze nam nikt wcześniej tego nie powiedział... na razie nic się nie dzieje, komin przetrwał ulewy. Z pełnej cegły budować nie chcieliśmy, bo zajmuje wiele (u nas) cennego miejsca, zresztą ja wolę blachę. Kim, nie musisz się martwić nasz nie przecieka, a lało nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 No dziękuję bardzo pocieszyłaś mnie ja też mam nadzieję, ze nasze nie będą ciekły, tak jak pisałam fachowcy u nas mają swoje sposoby i są one sprawdzone wiec wierzę im, że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 u nas mówił nie tyle o przeciekaniu a o odpadaniu klinkieru z czasemcegły kupowaliśmy na sztuki, jak dobrze pamiętam po 3,65 ale tu koszt wyjdzie dopiero po zwrotach bo jest więcej na zasadzie co nie pójdzie to wraca do hurtowni. no ale zdecydowanie nas będzie dużo drożej kosztowało, już ponad 2tys wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 u nas mówił nie tyle o przeciekaniu a o odpadaniu klinkieru z czasem cegły kupowaliśmy na sztuki, jak dobrze pamiętam po 3,65 ale tu koszt wyjdzie dopiero po zwrotach bo jest więcej na zasadzie co nie pójdzie to wraca do hurtowni. no ale zdecydowanie nas będzie dużo drożej kosztowało, już ponad 2tys wyszło dlatego właśnie nasi dają ten styropian, bo lepiej się płytka trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts