Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasze marzenie coraz bliżej nas...komentarze

kimklb

Recommended Posts

• Odpowiedzi 659
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kim fajnie się u Ciebie robi:)

Czyściutko, schludnie...

Fajnie, ze jesteś zadowolona z wielkości domu:)

Ale niby mówią "nowy domek-nowy potomek":) więc wiesz;)

ps. ja cały czas sobie powtarzam, że ten nasz nowy domek powstaje dzięki nowemu niezaplanowanemu potomkowi więc może nas ta klątwa ominie;)

u nas kominy będą z grafitowej cegły klinkierowej; jak nie było nigdzie od ręki cegły to też mówiłam o klinkierze ale wykonawca się na to nie zgodził bo ponoć jego żywot jest krótki przy zmianie temperatur. w sumie w moim regionie wszyscy cegłą robią. A za płytki drogo płaciliście?

Myśmy też się tego bali i w sumie nadal boimy, ale nasza ekipa ma taki patent,że kleją na komin steropian zaciągają zaprawą a następnie kładą płytki, potem fugują, a dekarz jeszcze dodatkowo kładzie impregnat i twierdzą że nic nie będzie się działo, aha a na samą górę komina dają wykończenie z blacy

więc muszę im zaufać i mieć nadzieję że będzie ok

Edytowane przez kimklb

U nas niestety nie zmieściłaby się cegła klinkierowa, a do tego wszyscy fachowcy zgodnie stwierdzili, ze kominy wyglądałyby jak kolosy i nie wyglądałoby to ładnie więc mam nadzieję ze będzie ok, ja się nie znam więc muszę zaufać fachowcom, oni wiedzą co mówią bo już swoją postawą i pracą zasłużyli na moje zaufanie

u nas mówił nie tyle o przeciekaniu a o odpadaniu klinkieru z czasem

cegły kupowaliśmy na sztuki, jak dobrze pamiętam po 3,65 ale tu koszt wyjdzie dopiero po zwrotach bo jest więcej na zasadzie co nie pójdzie to wraca do hurtowni. no ale zdecydowanie nas będzie dużo drożej kosztowało, już ponad 2tys wyszło

u nas mówił nie tyle o przeciekaniu a o odpadaniu klinkieru z czasem

cegły kupowaliśmy na sztuki, jak dobrze pamiętam po 3,65 ale tu koszt wyjdzie dopiero po zwrotach bo jest więcej na zasadzie co nie pójdzie to wraca do hurtowni. no ale zdecydowanie nas będzie dużo drożej kosztowało, już ponad 2tys wyszło

dlatego właśnie nasi dają ten styropian, bo lepiej się płytka trzyma