pumpaluna 16.08.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 no nie przeczę, przynajmniej masz oszczędności nie to co my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Wszystko się okarze po latach, mam nadzieję że będzie wszystko w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.08.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Za to ja płacę podwójnie:( U nas zreszta tych płyek nie położyli na styropianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Nie wiem czy ten styropian coś da, nby oni twierdzą że tak, ale jak będzie nie wiem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Ardea a Ty też miałaś płytkę klinkierową? u nas od początku miała być cegła, zaczyna się na wyjściu komina z domu, do tego momentu jest komin systemowy a później w górę cegła klinkierowa. Ponoć na tego naszego wykonawcę to się dziwnie patrzyli bo nikt nie daje grafitowych cegieł, nawet do dachów grafitowych idą takie cieniowane jak nam na początku proponowali szaro-brązowo-bordowe, bleeeeeeeeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.08.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Jeszcze do września mam płytkę klinkierową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Mysmy też tak mieli mieć ale wyszło za mało miejsca między kominem a krokwią i po prostu cegła się nie mieści, a do tego wszyscy nam tłumaczyli że komin zrobi się strasznie gruby i nie będzie wygladał za ładnie, potem mnie to rozrysowali i faktycznie przyznałam im rację byłoby nieciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Jeszcze do września mam płytkę klinkierową A potem co/???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.08.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Zrywamy i kładziemy blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 No co Ty? A dlaczego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.08.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 O tym, że straszą odpadaniem i przeciekaniem już pisałam, a poza tym ja nigdy nie chciałam klinkieru i dopiero teraz wpadłam na pomysł, że klinkier to nie jedyny materiał na kominy i zdecydowaliśmy się na blachę. We wrześniu wchodzi dekarz i zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 no to jak mi już postawią kominy to Ci pokażę moje, a pod koniec przyszłego tygodnia to już nawet takie z dachem zestawione ponoć kołnierze okien są bardzo podobne do blachodachówki a kominowy pustak był ponoć identyczny ze wzronikiem naszej blachy. Wszyzstko ponoć bo ja tego nie wybierałam tylko wykonawca brał i porównywał. Szaleniem ciekawa jak to wszystko w realu wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 No to jasne że jak już to będzie na dachu to chcę to zobaczyć!!! Proszę o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 kominy jutro zaczynają a od poniedziałku lecą z blachą, jeśli będzie pogoda to do 26go powinni się wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Zazdroszczę moi dekarze grzebią się na budowie u kumpla tak że wogóle nie mamy pojęcia kiedy wejdą do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 u nas to zaleta jednego wykonawcybiorąc pod uwagę że budowa ruszyła miesiąc później, w między czasie tyle padało, a teraz na okna trzeba czekać to gdybyśmy ekipy umawiali indywidualnie to niezłe szopki by były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Wiesz z tymi dekarzami to ja tak chyba troche przesadzam hmmm, robią dokładnie może trochę wolniej niż nasi murarze i tyle, my do marca tego roku wogóle nie mieliśmy budować więc też chyba nie jesteśmy na najgorszym etapie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 no więc właśnie a zaczynacie instalacje na jesieni robić? na czym w ogóle w tym roku planujecie skończyć bo że tynki na wiosnę to pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Przymierzamy się do elektryki może uda się nam ją zrobić, generalnie nie mamy jakiś ścisłych planów, po mału będziemy to wszystko robić, teraz musi mąż zabudować szczyty w gospodarczym zanim przyjdą dekarze, potem ogrodzenie w międzyczasie wstawimy okna zamontujemy bramę garażową a potem zaczniemy działać z elektryką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.08.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Niestety przez to że tak rozpoczęliśmy budowę spontanicznie nie mamy jakiegoś szczególnego harmonogramu prac. Przez to moje odpowiedzi Pumpaluno mogą być dla Ciebie chaotyczne. Niestety nie tak jak Ty, Ty masz to wszystko super zaplanowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts