Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasze marzenie coraz bliżej nas...komentarze

kimklb

Recommended Posts

• Odpowiedzi 659
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ardea a Ty też miałaś płytkę klinkierową? u nas od początku miała być cegła, zaczyna się na wyjściu komina z domu, do tego momentu jest komin systemowy a później w górę cegła klinkierowa. Ponoć na tego naszego wykonawcę to się dziwnie patrzyli bo nikt nie daje grafitowych cegieł, nawet do dachów grafitowych idą takie cieniowane jak nam na początku proponowali szaro-brązowo-bordowe, bleeeeeeeeh

Mysmy też tak mieli mieć ale wyszło za mało miejsca między kominem a krokwią i po prostu cegła się nie mieści, a do tego wszyscy nam tłumaczyli że komin zrobi się strasznie gruby i nie będzie wygladał za ładnie, potem mnie to rozrysowali i faktycznie przyznałam im rację byłoby nieciekawie

no to jak mi już postawią kominy to Ci pokażę moje, a pod koniec przyszłego tygodnia to już nawet takie z dachem zestawione :) ponoć kołnierze okien są bardzo podobne do blachodachówki a kominowy pustak był ponoć identyczny ze wzronikiem naszej blachy. Wszyzstko ponoć bo ja tego nie wybierałam tylko wykonawca brał i porównywał. Szaleniem ciekawa jak to wszystko w realu wyjdzie

Przymierzamy się do elektryki może uda się nam ją zrobić, generalnie nie mamy jakiś ścisłych planów, po mału będziemy to wszystko robić, teraz musi mąż zabudować szczyty w gospodarczym zanim przyjdą dekarze, potem ogrodzenie w międzyczasie wstawimy okna zamontujemy bramę garażową a potem zaczniemy działać z elektryką