pumpaluna 16.08.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 ja zawsze wszystko mam zaplanowane ale moja przyjaciółka nigdy także spoko, przyzwyczaiłam się trochę zazdroszczę spontaniczności, ja jestem straszna asekurantka i u nas takie spontan nie wchodziłby w grę, zresztą sponsorem budowy w 100% jest bank więc co tu dużo mówić, jest jak jest. Nasz bank daje 18miesięcy na zakończenie całej budowy, my chcemy żeby nam zajęło to jakiś rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.08.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Ardea a Ty też miałaś płytkę klinkierową? u nas od początku miała być cegła, zaczyna się na wyjściu komina z domu, do tego momentu jest komin systemowy a później w górę cegła klinkierowa. Ponoć na tego naszego wykonawcę to się dziwnie patrzyli bo nikt nie daje grafitowych cegieł, nawet do dachów grafitowych idą takie cieniowane jak nam na początku proponowali szaro-brązowo-bordowe, bleeeeeeeeh My musieliśmy czekać tydzień na sprowadzenie do hurtowni cegły w grafitowym kolorze (prawie czarna). Wydaje mi się, ze cieniowana nie wyglądałaby dobrze przy grafitowym dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.08.2011 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Też myślę że cieniowana cegła przy takim dachu nie byłaby najlepsza.Chociaż te wybory tych kolorów mnie dobijają, ja też nie chciałam cieniowanej, ale jak poszłam wybierać do hurtowni kolor to ta co wybrałam oczywiście jest cieniowana:) oj oj, a tu dzisiaj przede mną wybór koloru fugi:) trzymajcie za mnie kciukipozdrawiam i miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.08.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Agalind przy grafitowym dachu zdecydowanie wygląda paskudnie, widziałam po trasie i jak zobaczyłam co nam przywieźli to wścieku macicy dostałam a wykonawcy zapytałam czy on daltonistą jest dobrze że my mamy koleżeński układ bo drugi by mnie ze schodów spuścił i samej kazał szukać tej cegły no ale najważniejsze że znalazł, też tydzień czekaliśmy żeby tego Wienenberga dowieźli do mojego wypierdziewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.08.2011 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Oj z tym Twoim wypierdziewiem:) dobrze że cegła dojedzie no i ze pogoda nareszcie jakaś taka letnia się zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.08.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 u nas od tygodnia piekne lato, oby po niedzieli sie utrzymalo na krycie dachu, pozniej niech sie dzieje co chce, juz nam na glowe nie bedzie padac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.08.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 No no no, u nas teraz dopiero jest słonecznie i niech tak jeszcze pozostanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.08.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 mój wykonawca dzwonił, że kominy "się murują", ciekawe ile zdążą do wieczora zrobić nim wpadnę z nadzorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.08.2011 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 oj, pewnie będzie gonił z robotą chyba się Ciebie troszkę boją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.08.2011 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Właśnie dojechały płyty na gospodarczy mąż pojechał pomóc wyładować i zaraz jedziemy zabudowywać szczyty w gospodarczym trzymajcie kciuki żeby jakoś poszło bo te płyty trochę ważą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.08.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 mnie się bać? skądże znowu w piątek wchodzi facet od dachu robić kontrłaty i inne takie więc w sumie powinni się streszczać, zresztą inna robota na nich już czeka ale to przecież nie moja wina że wykonawca nie domyślił się od razu z tymi grafitowymi cegłami i wcześniej nie zamówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.08.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 No taki niedomyślny jakiś:) Kim, ja na Tobie kolory dachowo-kominowe przetestuję Bo u na chyba ten kasztanowy Roben zwyciąży:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.08.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Trzymamy kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.08.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Lukarna pewnie jak chcesz to testuj:) nie ma problemu, polecam się chociaż mnie to przychodzi z trudem, dobijają mnie te wybory:) Co do tych przeklętych płyt jakież one były ciężkie ale cdaliśmy radę jeszcze jutro będziemy kończyć ja to się za bardzo nie wykazałam nie byłam wstanie ich nawet lekko podnieść ale prowadziłam samochód który to pięknie wciągał te cholerstwo efekt pracy w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.08.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 I kciuki się przydały, bo odwaliliście kawał dobrej roboty:) Nas też to czeka, bo płyty pójdą na podłogę stryszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.08.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Kurcze ale tych płyt nie polecam one są naprawdę ciężkie zwykłe OSB tyle nie ważą te nam dały popalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.08.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 I kciuki się przydały, bo odwaliliście kawał dobrej roboty:) Nas też to czeka, bo płyty pójdą na podłogę stryszku. Dzięki wielkie jasne że się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.08.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 nieźle z tym podciąganiem autem wymyśliliściea czemu dawaliście płyty a nie normalnie budowaliście szczyt z pustaka/cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.08.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 W sumie sama sie nad tym zaczęłam zastanawiać ,ale mąż mi wytłumaczył że nie miała by się jak cegła trzymać do drewna i wiaty ciężko by było, pomysł z autem uratował nam życie no i ja mogłam czynnie włączyć się do akcji hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.08.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Gratulacje dla Pomysłowego Dobromira i jego Dzielnej Żony! Kawał dobrej roboty odwaliliście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts