fulek 21.08.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Ładniutki ten komin. Kurcze. Nie wiedziałam,że ociepla się murłaty i boki szczytów. . Miałam styropin,ale nie wiedzieliśmy,ze tak to się robi. A co dajesz na górę komina?? Jakieś daszki, czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 21.08.2011 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Fulek nie wiem czy tak się robi po prostu nasza ekipa zawsze tak robi choć również widziałam budowy, na których nie było tego styropianu myślę że lepiej żeby był ale nie mam na ten temat żadnej wiedzy:)co do góry kominów to dekarze zrobią wykończenie z blachy kwasówki a na te otwory damy kratki żeby żadne ptaszki nam nie zaglądały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 21.08.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 My w otwory też zamontujemy kratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 22.08.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Oj widzę tempo prac coraz większe;) ja już odliczam dni do dnia w którym wejdą cieśle:)Czy wizyta geologa to konieczny wymóg przy oczyszczalni ścieków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 22.08.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Oj widzę tempo prac coraz większe;) ja już odliczam dni do dnia w którym wejdą cieśle:) Czy wizyta geologa to konieczny wymóg przy oczyszczalni ścieków? Obawiam się,że tak. Do mnie też ma Pan dzisiaj przyjechać....Za projekt i badania geologiczne bierze 350 zł. To chyba taki standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 22.08.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 U nas Fulek biorą 750, a ta cena dlatego taka że przez firmę, która robi takie oczyszczalnie. U nas babka z wydziału budownictwa postawiła taki warunek, my mamy nadzieję, że nie będziemy musieli robic oczyszczalni BIO tylko wystarczy rozsączkowa, w Nomi jest promocja na ziornki a koszt 1700 więc super, co do projektu to do wydziału budownictwa u nas wystarczy dodać projekt z internetu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 22.08.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 A my właśnie chcemy tą BIO.... czyli koszt to około 11-12 tys. Ale my mamy wysoki stan wód gruntowych, więc przy tej rozsączkowej mogłoby nam coś wypłynąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 z jednej strony dobrze mieć kanalizację na działce, ale odbije się to później na naszej kieszeni bo my "wodoleje" straszne jesteśmy i płacimy w bloku mieszkając ok 150zł miesięcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 22.08.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 A ja się właśnie cieszę na cenę wody bo też uwielbiam moczenie a tutaj ta cena wody trochę zabija:)ps. udało mi się właśnie przepisać młodego do innej szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 22.08.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 A ja się właśnie cieszę na cenę wody bo też uwielbiam moczenie a tutaj ta cena wody trochę zabija:) Widzę,że wiekszość z nas tak ma ...pachnąca piana, świeczki....szampan ps. udało mi się właśnie przepisać młodego do innej szkoły Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 facet od hydrauliki jak usłyszał że my z tych entuzjastów długich kąpieli to stwierdził, że nam potrzebny bojler o pojemności 150l z jakąś dodatkową grzałką (tu nie wnikałam, mąż pytał) tyle że jego cena jest 2x taka jak tego zwyklejszego (ok 1,2tys sam zbiornik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 22.08.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Taa koszty koszty koszty to największa bolączka budowy hmmm gdyby tak mieć full kasy... no nic trzeba spaść na ziemię my jeszcze będziemy montować panele słoneczne żeby ten koszt kąpieli bbył jak najniższy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a u was gmina je dofinansowuje? u nas niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 22.08.2011 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Podobno tak muszę się tym jeszcze zainteresować kiedyś pracował przy tym nasz kumpel a teraz musimy sami za tym pochodzić ale nawet gdyby nie to trudno panele będą na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 23.08.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 A orientowałaś się jaki jest koszt takich paneli,ile sztuk będziecie mieli?Bedziecie podłanczać je do pompy ciepła?Ale pytań Ci zadałam-hi.hi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 23.08.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Do pompy ciepła nie będziemy podłanczać, co do paneli to musimy jeszcze dopytać ile ich bedzie bo wszystko trochę się pozmieniało od czasu kiedy dowiadywaliśmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 23.08.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ok.interesuje mnie ten koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 23.08.2011 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ok.interesuje mnie ten koszt. Jak tylko go poznam napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 23.08.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ula podaj mi na priva nazwisko Waszego elektryka u nas dzisiaj był na budowie jeden na jutro mamy mieć wycenę rzucił przewidywaną całkiem fajną lae jestem ciekawa jaki był u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.08.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Kim, obróbka daszku wydaje się być perfekcyjna. Wszytsko idealnie pasuje. Fachowców trzeba czasami pilnować. Taka nasza, inwestorów, rola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts