ulciam 20.09.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Spóznione,ale szczere życzenia urodzinowe:yes:. Budynek gospodarczy pięknie się prezentuje . Już wybrałaś okna i sklep z oknami?,one chyba Was trochę przyblokują czasowo ,ale miejmy nadzieję, że zima poczeka i zdążycie zamknąć domek. Może jakieś korepetycje Kamilowi załatw żeby chłopak nadrobił trochę zaległości-w tej szkole niestety drugim ojczystym językiem jest niemiecki . Moja córa uczy się niemieckiego od pierwszej klasy podst. a chodzi teraz do drugiej gimnazjum i powiem Ci że mniej umie niż angielskiego co uczy się drugi rok-w ogóle nie lubi się go uczyć. Pozdrawiam ps.kiedy my wypijemy tą kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 21.09.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Ula dzięki za życzenia:) po kolei odpowiem na Twoje pytania hahahahaha:)okna w piątek jedziemy zamówić na mickiewicza tzn umówimy się na pomiarKamil da radę mam taką nadzieję uczy się pilnie więc chyba będzie dobrze:) bo podoba mu się niemiecki bardziej niż angielskikawka u mnie czy u Ciebie?? zawsze chętnie wypijępozdrawiam najlepiej pasuje mi piatek bo w miarę szybko jestem w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Z102 22.09.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witajcie, super domek, ale jedno mnie zaniepokoiło. chodzi o wykończenie komina (wasze zdjęcie poniżej), specem nie jestem ale powinna być zrobiona dylatacja między ceramiką a resztą komina (ceramika się nagrzewa i pracuje), z tego co widać na zdjęciu jest wszystko zalane betonem bo może powodować w przyszłości pękanie komina. No i nie macie zapewnionej wentylacji wełny przez taki zabieg. Zerknijcie w instrukcję montażu komina, która na pewno dostaliście przy zakupie systemu kominowego. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym budowaniu!http://img228.imageshack.us/img228/1205/img0332tq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikklb 22.09.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 (edytowane) Witam MarcinDokładnie jak to zobaczyłem to zaraz dzwoniłem do kierownika i budowlańców a okazało się że jest dobrze, w ostatniej części ceramiki są wycięte otwory celem wentylacji a rura ,w sumie kawałek, jest wstawiony w celu łatwego połączenia z rurą kwasową i okapem. Jak jutro uda mi się tam dostać to wstawię zdjęcie.PozdrawiamP.S. Taka jak Twoja suzi to nasze drugie marzenie... Edytowane 22 Września 2011 przez mikklb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 23.09.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Ha!- kawka w piątak super ,ale w który?;)czekam na telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Kim, jak Wam idzie? Coś ostatnio dziennik zaniedbujesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Właśnie też tu przyszłam z dziennika, a tam zadnych nowych wiadomości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.10.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Hej kobietki, zdjęć nie ma bo i postępy małe. Mąż walczy z ogrodzeniem, rozwozi ziemię równa teren okna zamówione no i tyle. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.10.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 dobrze że mąż ma tyle krzepy, żeby pokonać 100ton ziemi! No i ogrodzenie też już jest, nikt niepowołany się pałętał nie będzie A okna wzięliście w kolorze dwustronnie czy białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikklb 29.10.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Sto ton to pokona koparka...a okna złoty dąb dwustronnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 30.10.2011 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Po bardzo długiej przerwie, brakowało mi dziennika, ale też i czasu. Mąż dzielnie walczy na budowie- wielkie dzięki dla niego, a ja z dziećmi w starym domku, czwarta klasa syna pochłania mi większą część dnia i nie mam na nic czasu. Tak jak pisał Mariusz czekamy na okna, dzięki Wam zdecydowałam się na dwustronny kolor, jednak białe mnie nie pokonały. Staramy się zrobić jak najwięcej na dworze wykorzystując pogodę Będą okna będzie można działać w środku, chociaż niedaleko nas na budowie położyli elektrykę, robią tynki, a okien brak. Bałabym się tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 (edytowane) Cześć Kim, długo Cię nie było:) Obejrzałam Wasze postępy: ogrodzenie jest, okna zaraz będą - prawie można mieszkać Zaraz po oknach działacie dalej?? Elektrykę i tynki?? ps. ta podbitka czy nadbitka:) w gospodarczym - rewelacja:) Edytowane 30 Października 2011 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 30.10.2011 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Lukarna, ta podbitka-nadbitka to w całości dzieło męża, piękna jest, aż szkoda, że nie będzie jej zbytnio widać. Jak będą okna zamierzamy startować z elektryką i chyba mąż spróbuje sam robić tynki. Zobaczymy jak to pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 a hydraulikę planujecie po tynkach czy chociaż częściowo przed tynkami? U nas poszły tynki maszynowe, takie że już nie będzie trzeba gładzić, panowie robili ponad tydzień i to we trzech, nie wyobrażam sobie robić tego samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 30.10.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Pumpaluno my nie będziemy robiś hudrauliki pod tynki a co do robienia ich samemu hmm, nie wiem czy nam wyjdą więc jeszcze ekipa nie jest przesądzona, nie spieszy nam się więc gdyby szło robić samemu i zaoszczędzić około 10tys, to chyba warto trochę się pomęczyć. Ogrodzenie też gdyby robiła firma też by już było samemu zawsze dłużej, ale nie dość że satysfakcja to jeszcze kasa zaoszczędzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 no niestety robocizna jest droga, nam wyszło 17zł/m2 ale już nie płaciliśmy za obróbkę okien chociażby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 30.10.2011 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Ceny robót faktycznie powalają, każdą złotówkę trzeba rozważnie wydać bo kasa topnieje więc ile się da chcemy robić sami, zobaczymy jak nam się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 ale to co sami na budowie byście te tynki robili i zarzucali? Jeszcze ściany jak ściany ale sufit to może być hardcore. My z rzeczy robionych samemu zdecydowaliśmy, że jednak ocieplimy dach wełną i zrobimy stelaże. Do wykończenia i obróbki płyt chcemy wziąć już jednak profesjonalistę bo my nie mamy wprawy i nie chcemy żeby nam coś pękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 30.10.2011 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 my na sufity chyba damy płyty:) chociaż chciałam tego uniknąć w salonie wyszła nam różnica w suficie między wykuszem, a resztą salonu więc trzeba to będzie jakoś wyrównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.11.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Gratuluję SSZ:) Jakie dalsze plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts