Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasze marzenie coraz bliżej nas...komentarze

kimklb

Recommended Posts

• Odpowiedzi 659
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oj ja tak nie mogę szaleć): nie mam na to kaski, domek z kredytu i muszę kolejno wykorzystywać transze, póki co nie udaje nam się nic zaoszczędzić, bo ciągnie nas ten gospodarczy, potem mam nadzieję jak część zaczniemy robić sami to i uda się trochę przyoszczędzić, na razie wstrzymuję się z kupnem okien bo poczekam na targi budowlane w Opolu a są one w okolicy października to może uda się złapać jakąś promocję

na razie się nie orientowałam w cenie kabli, elektrykę robi znajomy pracujący w elektrowni i mówił że weźmie nam z tej hurtowni gdzie elektrownia zamawia ale dobrze że piszesz to się dopytam jego o ceny jeszcze

my też budujemy całkowicie z kredytu, transze tak rozliczaliśmy żeby było jeszcze na wykończeniówkę - liczyliśmy po cenach normalnych a większość mamy z rabatem (np na drzwi zewn, bramę i okna liczyliśmy 30tys wydamy ok 22tys); postanowiłam że z każdych poborów będziemy kupowali 1 rzecz, tyle że ja nie mam upatrzonych żyrandoli za 1500 a za 150zl więc to nie będzie aż takie obciążenie :p

My też liczymy że uda nam się trochę zaoszczędzić ale tak jak pisałam na razie z tych zaoszczędzonych pieniędzy udało się wybudować gospodarczy więc chyba i tak nieźle a potem mam nadzieję na oszczędności, któe będzie można wykorzystać na zakupy. Ja też nie należe do osób które wydają tysiaki na klamki i lampy szkoda kasy zwłaszcza jak jej się nie ma hahahha:)

ja jestem zbyt praktyczna, dzieci są jeszcze na tyle małe, że mogą sporo poniszczyć nawet niechcący no i już obiecaliśmy że im pieska kupimy ;)

żadnych skór, wypasionych komód, najzwyklejszy kominek, panele a nie dechy, armatura w normalnych cenach bo się przekonaliśmy że ta droga i nawet z długą gwarancją jest o kant tyłka, glazura w łazienkach minimalizowana, w kuchni nie wiem czy w ogóle takowe będą

u was to myślę, że spore oszczędności pojawią się na wykończeniówce skoro pisałaś, że tyle planujecie sami robić, my na tym trochę popłuniemy :sick: