Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasze marzenie coraz bliżej nas...komentarze

kimklb

Recommended Posts

• Odpowiedzi 659
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pogoda to was chyba nie rozpieszczała, mam nadzieję że mimo wszystko dobrze się bawiliście

Powiem Ci szczerze, że pogoda nas zaskoczyła pozytywnie przez większość czasu było piękne słoneczko i bawiliśmy się nad morzem, a dwa dni były pochmurne, ale ciepłe jeden dzień do południa padało więc ogólnie było ok

Cześć Kim:) Ja wiem że się powtarzam ale cholera jak burza idziecie:)

A, i na bieżąco jestem bo otwarłam sobie Wasz projekt (ten z tytułu wątku, na nim się wzorowaliście, tak??) i przeczytałam Twoje dyskusje z Pumpaluna i juz wszystko wiem:):)

Ha, i na parterze mamy identyczny układ pomieszczeń:) Jedynie schody mam w niejscu gdzie masz przejście do garażu a w miejsce schodów mam garderobę z przejściem:):)

A pisałaś już gdzieś jaką dachówkę wybrałaś??

Cześć Lukarna:), nasze tempo straszecznie zpowolniało, a to za sprawą cieśli. Nabrał innych robót i póki co zepchnął nas na dalszy plan, do dzisiaj się nie odezwał chociaż miał zaczynać w tym tygodniu. Chyba będziemy musieli mu się przypomnieć:)

co do dachówki wybrałam i w sumie już kupiłam kasztanową Robena, nie wiem czy dobrze zrobiłam bo była wtedy na nią promocja więc kupiliśmy mam nadzieję że nie będę żałować bo nie robiłam żadnego rozeznania co do opini na temat Robena

pozdrawiam i zapraszam częściej:)

Mąż będzie go poganiał póki co jest w pracy i nie ma jak:) zresztą nie mam takiego ciśnienia bo większość prac na ten rok jest już wykonana:) koło listopada rozejrzymy się za oknami może będą wtedy jakieś promocje i zimujemy ewentualnie mąż z elektyrkiem zaczną rozkłądać kable żeby wczesną wiosną polecieć z tynkami

Teraz czekamy na cieślę:) ma wejść w przyszłym tygodniu, ale zobaczymy co z tego wyjedzie:)

U nas cieśle weszli dzisiaj. Ale jestem podekscytowana :-).

Powiedzcie mi czy któraś z Was zastanawia się nad zamontowaniem centralnego odkurzacza? ja chcę dać na dole bo wydaje mi się to wygodnym rozwiązaniem (generalnie nienawidzę ciągać po domu odkurzacza:) ), chciałabym zamontować szufelkę w kuchni i wiatrołapie

Ja też myślę o odkurzaczu centralnym. Na obecnym etapie pociągniemy zlącza, rurki i te inne rzeczy do odkurzacza, a jak ja to mówię "zaś kiedyś" zamontujemy jednostkę.

Na dole tak jak Ty chcę mieć szufelkę w kuchni i w wiatrołapie oraz jedno gniazdo. U góry też w zupelności wystarczy mi jedno w centralnym miejscu. Węże z tego co wiem są na tyle długie,że wystarczy na całą górę, a na dole na cały dół.

Namawiałam męża dłuuugo na centralny odkurzacz. I nie za bardzo chciał się zgodzić. Ale opłaciło się czekac spokojnie:) Po rozmowie z kumplem naszym który właśnie założył centralny odkurzacz w domu (w którym mieszkaja juz kilka lat) i chwali go teraz pod niebiosa - zgodził się:)

Tak jak Wy: najpierw instalacje wszytskie, jednaostka za jaaaakis czas:)