matysia 16.10.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witamy wszystkich forumowiczów i czekamy na wasze opinie.Gosia i Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 16.10.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Matysia - no widze że nielatwo z tym dachem - ale na 100 % w koncu sie udaPowodzenia!PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 27.10.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witamładnie wam rosnie dom - oby tak dalej !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 27.10.2008 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 nareszcie coś sie ruszy na naszej budowie. dzwonili dziś fachowcy od dachu i jutro przychodzą jupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 28.10.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 No !!Matysia - wreszcie !! Pewnie było wielkie "ufff" Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 28.10.2008 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 częściowo odetchnęłam z ulgą no bo coś ruszyło. ale jak skończą to będe happy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 03.11.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witam Małgosiu dopiero jak pokazałaś się u mnie odkryłam Twojego rodo na tym forum (trochę więcej sie tu dzieje niż na archonie, dlatego częściej tu zaglądam). I jak przeczytałam historię budowy.... to odetchnęłam z ulgą, ze było mi to darowane aczkolwiek też obecnie walczę z developerem o sufity G-K na górze... trochę ekipie nie wyszły... Ale są i plusy samodzielnej budowy - miałaś możliwość dokonania zmian, typu podniesienie ścianki kolankowej (u mnie skosy są bardzo nisko) czy rozkładu pomieszczeń - ja niestety już nie ... Jeśli mogę coś zasugerować, to jeszcze mała zmianę na dole: nie wiem jak planujesz wykorzystać pokój "tzw. gabinet" na dole - ale jeśli nie jest tam Wam potrzebny oddzielny pokój to radzę połączyć go z salonem, który naprawdę jest niewielki - tzn za wiele nie zawalczysz, bo dzieli je ściana nośna, ale do komina kominka spokojnie można ją walnąć. Cieszę się że udało się Wam przykryć dom przed zimą! I trzymam kciuki za dalsze etapy budowy! Powodzenia! Oczywiście z niecierpliwością czekam na relacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 05.11.2008 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Ale są i plusy samodzielnej budowy - miałaś możliwość dokonania zmian, typu podniesienie ścianki kolankowej (u mnie skosy są bardzo nisko) czy rozkładu pomieszczeń - ja niestety już nie ... Jeśli mogę coś zasugerować, to jeszcze mała zmianę na dole: nie wiem jak planujesz wykorzystać pokój "tzw. gabinet" na dole - ale jeśli nie jest tam Wam potrzebny oddzielny pokój to radzę połączyć go z salonem, który naprawdę jest niewielki - tzn za wiele nie zawalczysz, bo dzieli je ściana nośna, ale do komina kominka spokojnie można ją walnąć. co do ścianki kolankowej to jestem bardzo zadowolona z podniesienia, łatwiej bedzie zagospodarowac skosy, zawsze to wiecej miejsca. jesli chodzi o pokój na dole to bedzie służył za tymczasowa sypialnie. z wiadomych wzgledow (many, many, many) nie bedziemy narazie wykańczac poddasza. z wielkością salonu już sie pogodziłam i nawet znalazłam plus nie będe miała dylematów przy zakupie mebli bo za dużo ich nie wejdzie hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 14.11.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 matysia super ,że macie już dach. Jeszcze okienka i bedzie dom zamknięty przed zimą. Będziecie coś dalej robić, czy reszta prac na wiosnę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 16.11.2008 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 matysia super ,że macie już dach. Jeszcze okienka i bedzie dom zamknięty przed zimą. Będziecie coś dalej robić, czy reszta prac na wiosnę? Pozdrawiam Mamy bardzo ambitny plan na zime, zobaczymy jak wyjdzie - skonczenie kanalizy i hydrauliki - położenie instalacji elektrycznej - ocieplenie poddasza i opłytowanie - szambo (jak sie uda jeszcze w listopadzie a jak nie to na wiosne) ale to wszystko zależy od szefa mojego męża. chyba musze sie do niego usmiechnac co by jakis urlopik był na grudzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 19.11.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Matysiu - to Twoje słowa: Hurtownia nr 3 rozmowa z panem X: ja: mają panowie wełne .....? pan X: mamy Megarock. ja: a w jakiej cenie? pan X: atrakcyjnej ja: a może dokładniej? pan X: bardzo atrakcyjnej ja: a jak bardzo? pan X: .......cisza ja: to ja wyjaśnie...... (podałam ile potrzebuje wełny i że na ocieplenie poddasza) pan X: to mamy po 16zł/mkw ale możemy ponegocjowac cene osobiście ja: dziekuje chyba wyśle tam męża, ciekawe ile on wynegocjuje Bardzo mnie tym dialogiem rozbawiłaś Nawet nie wiesz jak bardzo! Aż mi się humor poprawił, bo siedzę w domu - mam dziś urlop - i miałam myć okna w naszym domku, ale jak widzę ten deszcz ze śniegiem i słyszę jak wieje to mnie dreszcze biorą. Poza tym pozdrawiam i życzę duuuużo cierpliwości do fachowców i czasem do męża (mówię o sobie). Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 20.11.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Przyszłam sie przywitać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 20.11.2008 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 witam atena28 i vanka99 miło Was widzieć Poza tym pozdrawiam i życzę duuuużo cierpliwości do fachowców i czasem do męża (mówię o sobie). Aneta coś czuje że do męża to bede potrzebowała duuuuużo cierpliwości bo teraz to on ma być głównym fachowcem na naszej budowie i zdaje się że terminy to bedzie często przekładał może by tak jakąs umowe z nim podpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 13.12.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 matysia Domek prezentuje się swietnie. Jak tak czytam Twój dziennik to widzę, że masz zdolnego męża - sporo pracy wykonujecie sami.Pozdrawiam http://images46.fotosik.pl/40/c0e6e1775eb24785m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 19.12.2008 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 matysia Domek prezentuje się swietnie. Jak tak czytam Twój dziennik to widzę, że masz zdolnego męża - sporo pracy wykonujecie sami. Pozdrawiam Mój mężuś lubi sobie dłubać i robić różne rzeczy. Większośc nawet mu wychodzi Na początku to chciał sam sobie wymurować nasz domek. Dobrze że stweirdził że jednak czasu mu zabraknie bo musiał bym sie nadzwigać pustaków i worków z cementem w roli pomocnika murarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 22.12.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Niech Święta Bożego Narodzeniai Wigilijny wieczór upłyną Wamw szczęściu i radościprzy staropolskich kolędachi zapachu świerkowej gałązki.Nowy Rok zaś niech przyniesie szczęście i pomyślność Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.12.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.majhost.com/gallery/aneczka/sdf/dom/zyczenia2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 18.01.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Gosiu i Zbyszku, gratuluje stanu surowego zamkniętego! Piękny ten Wasz domek... a okna gdzie zamawialiście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 18.01.2009 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Okna kupilismy w Oknostylu na Rusałce. Z racji ograniczonych mozliwości finansowych zrezygnowalismy ze szprosów. kolor mamy obustronny tylko w garażu-kotłowni białe od wewnątrz. teraz myśle że mogliśmy dać jeszcze białe w łazienkach no ale to juz po fakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 18.01.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 My też zastanawiamy się nad białymi w łazienkach i sypialniach, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy... Okna macie piękne, czy to kolor złoty dąb??? Bo ja chcę orzech także z brugmanna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts